vanilla -> RE: Sesanje prstov - vse huje (2.10.2009 12:29:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia IZVIRNO SPOROČILO: rainbow No, ne vem, če so potrebni taki ukrepi kot česen ali čebula[sm=zmeden.gif] moja starejša je vlekla prst do četrtega leta, pa nima nobenih negativnih posledi, ne na prstu, ne na zobeh. Sploh pa ni nujno, da bo pri tvoji prst sploh obveljal, če praviš, da si daje v usta prste, torej ne samo enega izbranega. Po moje vztrajaš na dudi, če nočeš, da ti vleče prst, čeprav tudi dude je treba otroka odvadit, konec koncev. Se popolnoma strinjam in ne vidim smisla v odvračanju sesanja. Tudi moje dete je takoj, ko je odkrila prstke, začela tlačiti celo roko v usta, sesati 3 prste naenkrat, ampak to je del odraščanja. Potem pa še ti zobki. Si pomislila na njih? In nič ni boljšega pri zobeh kot prsti. Nobena duda, grizala in podobno moji niso odtehtala toliko kot prsti. Ja, mogoče imaš prav, da so zobki... Ker je zdaj res nenormalno... Pa grizalo gumijasto ji tudi paše. Sam pri prstih je to, ker kar živčna rata zraven, sesa tako močno, da bi kar jokala oz. sitnarila zraven... Z dudo se pomiri, s prsti pa očitno res samo masira dlesni. Samo še vseeno nočem, da jih sprejme namesto dude. Samo zaradi pravilno raščenih zob se mi gre.
|
|
|
|