2mesečniki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


zdenka32 -> 2mesečniki (10.6.2005 10:55:13)

Kolk so vaši pikci (2 meseca+) kej pokonc? A takrat težijo, a so pridni? Naša :duda: me skos rabi, da sem zraven, pa ne v naročju...sam, da me vidi! Kako pa se pol kej postori po hiši, pa skuha in to!?




rainbow -> 2mesečniki (10.6.2005 11:05:58)

Hojla!

naša je stara 2,5 meseca in je kar budana, predvsem popoldan sploh težko zaspi, sploh če smo doma;
če je naspana in sita, je ok, leži malo pod vrtiljakom (in se ful meni in vriska), malo na najini postelji pod igralom (ki ni še tak fajn, ker moraš migat igračke, ki visijo), malo pa v ležalniku, ki ga lahko prenašam, in ko kuham, jo dam na tla v kuhinjo in potem ona gleda v mikrovalovno, ki je belo-črna, in je fuuulll zanimiva; pa seveda malo na rokah, ko je že zaspana,

Ležalnik je res fajn, če kaj delaš, si otroka zraven neseš; postori se pa bolj malo, jaz sem zadovoljna že, če skuham in še mogoče kakšno stvar počistim, se ne sekiram več glede čistoče in pospravljenosti (je še en škrat doma)

Kdaj pa kaj vaši zaspijo zvečer??? Moja pred deveto nikoli, sem vesela, če ob pol desetih, pa sprazni obe zizi, pa nosim, pa nič, pa je zaspana, da zeha na veliko.

ok, lp, uživajte :rozica:




zdenka32 -> 2mesečniki (10.6.2005 11:27:14)

Tut mi mamo še enga škratka doma...20 mesecev! Zvečer je pri nas velika žurka! Ta velka ne bi šla spat, ta mala pa je lačna, sitna in zaspana...glavobol vsak večer! Zvečer so res sitni, ta stari pa zmatrani! Če imamo srečo otroci spijo tam okol desetih, če pa ne, se ta mala dere tko, da zbudi ta velko in gremo spet vse od začetka! Sej bo bolš, ma se sploh ne sekiram več...dokler so zdravi je čist OK!
lp:metulj:




soseda -> 2mesečniki (10.6.2005 12:18:22)

Pri nas je do skoraj 3 meseca spala. Vendar kadar pa ni spala je pa vedno rabila nekoga ob sebi imeti. Vendar sem pristaš, da se otroka ne nosi non stop po rokah, tako da je bila v lupinici, kasneje pa v ležalniku.




tinatona -> 2mesečniki (10.6.2005 14:45:48)

Haj!

Moj pa spi kakor kdaj. Zjutraj se zbudiva okol 7ih, poje mleko in okol pol devetih zaspi še do 10ih, potem je ponavadi buden do kakih 13ih ali pa tudi dlje. Ob 16ih spet spije flaško in če zaspi, spi do kakih 7ih. Ga skopam, oblečem v pižamco, mu dam jest in če mam srečo zaspi do 22ih al pa 23ih. Pojeva in pol bedi (skor zmeri) do pol enih. Ob 3eh al pa 4ih se spet zbudi, poje zaspi... in tko vsak dan. V glavnem je čez dan kar dost pokonc. Včasih pa tud full spi. Zdele recimo se mu učki kr sami zapirajo... :)- .

LP Tina :rozica:




epahor -> 2mesečniki (10.6.2005 18:37:59)

Ojla!Naš tamali je star 2,5 meseca in čez dan ne spi dosti!Zjutraj se zbudi ob pol osmih,potem okrog desetih spet zaspi.Po kosilu dam oba v sobo in spita od enih do štirih,potem je do osmih buden(ne vem kako mu uspeva,tako dolgo zdržati pokonci)in ob pol devetih gre spat in spi do zjutraj!
Ko je pa buden,pa me hoče non stop imeti na očeh,zato ga kar v lupinici postavim v kuhinjo,da vsaj kosilo skuham!Drugače ga pa imam v dnevni sobi v košku in se full naglas pogovarjam z njim,da ve da sem v bližini!:metulj:




SU -> 2mesečniki (10.6.2005 20:05:59)

:)-Oj!
Naš mali škratek pa se zbudi enkrat ponoči in potem nekje okrog 6h. Se previjeva, zizava in potem še zaspi za kako urico, kako urico pa še en drugega prepričujeva--jaz nejga naj še mal pančka, on mene da bi vstala.:)- Potem ga dam v "ležalniček", si naredim zajtrk in počasi je treba že jest. Nato pa se nosiva sem in tja, kar nekaj časa zdrži zdaj že v ležalničku in se meni sam s sabo ali pa v posteljici gleda in posluša vrtiljak! Čez dan ima v bistvu samo eno tako "dolgo rundo" spanja-nekje od 11h do 14h! Zvečer pa sam ne ve kaj bi sam s sabo...se nosimo, ležimo, pojemo, plešemo...Tako, da zaspi nekje okrog 23h-počasi poskušamo to uro na malce prej naravnati. Je pa seveda razlika, če je dosti zunaj ali če se skopamo-takrat več in bolj mirno spi! Ja, "lovimo" se še, lovimo... ;) LP, Saša




Bina01 -> 2mesečniki (11.6.2005 6:38:00)

Moja je do 1,5 meseca skoz spala. Zdaj pa imamo takšne probleme kot ste že napisale. Vedno manj spi in je lahko budna celo popoldne in celo dopoldne. Vmes pa samo zadremlje za kakšnih 15 minut.:zmeden2:
Tako fino bi bilo, če bi malo več pospala, pa ne gre.
Uporabljam tudi vse metode, ki ste jih napisale, ampak imam občutek, da kmalu tudi to ne bo dovolj. Vsak dan se moram z njo vedno več pogovarjati.
Moža imam zaradi službe bolj malo doma, ampak ko pride, grem končno lahko pod tuš in na WC :)-:)- Sem že pozabila kakšen luksus je 15 minutni tuš pod vročo vodo.:)-:)-
Kuhanje, pospravljanje in likanje pa tako traja cel dan preden dokončam. Kos po kosu in proti večeru je vsaj kolikor toliko okusna hrana na mizi. Še dobro, da imam starejšega toliko starega, da mi pri pospravljanju pomaga.
Zvečer pa zaspi okoli devetih brez težav. Prvič se zbudi okoli 2.ure in drugič okoli 5. Potem pa imam jaz težave nazaj zaspat, ker je zunaj že tako svetlo.
Okna pa ostajajo umazana, pajčevina se nabira kot v kakšni stari graščini, tla še niso bila v celoti pomita, praha pa je že za cm :)-:)-:)-:)- še dobro da imamo pomivalni stroj, tako so vsaj posode hitro zložene, ampak kaj ko ga pozabim vklopit :)-




Stran: [1]