Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 13:12:10
|
|
|
|
srki
|
Spet neko kompliciranje in študije, kaj in kako. Naš jo še ima, star je pet let, ima jo za spat. še nobenega pa nisem videla, da bi šel v šolo z njo, sploh na višjo stopnjo ali da bi šel z njo na poroko. Jaz ne vidim nič slabega v tem, če jo ima.
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 13:26:04
|
|
|
|
ledenaa
|
Duda in ninica se ne moreta primerjati Duda vpliva na otrokov razvoj-zobovje,žvečenje itd) ,zato je tudi dobra da naj bi se jo okrog 2 leta že dalo stran Za ninico pa ne vidim razloga
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 13:31:32
|
|
|
|
Anonimen
|
In še me zanima , če delite ullino mnenje, da se otrokom daje ninice, dudice , da imamo mir pred njimi ali ste jim dali dudo, stekleničko, da se pomirijo in pocartajo, pomagajo pri izraščanju zobk... za pomiritev, cartanje, pomoč ob zobkih otrok rabi sam mamico...ne bo rabu ne ninice, ne dude, ne nič.... in meni je ninica bolj sprejemljiva ravno zaradi tega, ker ne vpliva na otrokov razvoj, zob in tega, duda in flaša pa. joška pa tudi ne
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 14:01:45
|
|
|
|
ajataja
|
Naša pupa bo čez en mesec stara 7 let pa ima še vedno dekico za spat,tisto ki je bila pokrita z njo ko je bila dojenček in sploh še nisem pomislila da bi jo vzela,naj jo ima pa če tud do 15 leta sej sam spi z njo,sinček je pa star 16 mesecev pa zaenkrat nima nič.
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 14:12:21
|
|
|
|
rija
|
uškinamama ( ).....jaz sem prelena, da bi se s tem gnjavila, no, saj moj je itak nima....dudo smo pač morali ukiniti, ker so začeli zobki dobivati čuden kot ampak ninica če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom.... pusti.
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 14:18:40
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom.... o lol, ne, ne, ni nujno. moj ma še vedno svojga medvedka iz porodnišnice v postli, ki je sicer po obliki bolj podoben unmu piškotku iz Shreka al pa marsovcu, ampak pač... njegova ninica... jest pa še dans lažje zaspim če neki 'objamem' - pa nej bo to vogal kovtra, povštrček, medved... mi bo kera postavla diagnozo da sem psihološko čudna? (oz. da me starši niso dovolj zgodi odvadil od ninice?)
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 14:30:42
|
|
|
|
ronja
|
Hm, mojidve nimata nič od navedenega, vendar pa so mi v vrtcu svetovali,d a naj ju na kaj navadim, da jima bo lažje... Je to torej dobro ali slabo?
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 16:11:18
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Hm, mojidve nimata nič od navedenega, vendar pa so mi v vrtcu svetovali,d a naj ju na kaj navadim, da jima bo lažje... Je to torej dobro ali slabo? Ne vem, zakaj bi bilo slabo, če ima otrok s seboj nekaj, kar ga spominja na dom, nekaj kar mu daje občutek varnosti. In pa duda flaška ter na drugi strani recimo medvedek res nista primerljiva.
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 2.10.2009 22:08:16
|
|
|
|
glen
|
Do treh let je bilo nemogoče brez teh dveh stvari zapustiti stanovanje - je nosila tudi v vrtec za spanje. Potem pa je zanimanje počasi pojenjalo. Danes zaspi brez vsega, če pa gre na počitnice pa obvezno damo zraven. Jaz ne bi odvajala. Se mi zdi, da pride samo od sebe. IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78** Mi imamo Kukija - malega medvedka in pleničko (vedno mora biti rabljena beri redno zvožena - mehka). Do treh let je bilo nemogoče brez teh dveh stvari zapustiti stanovanje - je nosila tudi v vrtec za spanje. Potem pa je zanimanje počasi pojenjalo. Danes zaspi brez vsega, če pa gre na počitnice pa obvezno damo zraven. Jaz ne bi odvajala. Se mi zdi, da pride samo od sebe. Se popolnoma strinjam,pri nas je bilo enako
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 4.10.2009 20:40:43
|
|
|
|
maya2
|
Naša ima ninico od 3. meseca, pa jo bo imela dokler jo bo želela oz. dokler bo le-ta zdržala Niti pod razno je ne mislim jemati, jaz sem imela medvedka Tojtota in sem ga imela tam nekje do osnovne šole, potem pa je pač obsedel tam v nekem kotu ....
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 4.10.2009 21:10:44
|
|
|
|
zinkazi
|
Ninica otroku pomaga prebroditi trenutke, ko potrebuje občutek varnosti. Starši so tisti najpomembnejši, ki dajo otroku občutek varnosti. Ninica pa pripomore, ko starša ni ob otroku. Naj otrok sam odloži ninico takrat, ko je ne potrebuje več. Ninica samo koristi, zato naj otrok presodi, kdaj je ne potrebuje več.
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 4.10.2009 21:20:20
|
|
|
|
Jančika_
|
Današnja izjava mojega petletnika, ko je padel in si pridelal ogromno krvavo buško na čelu: "Pokica (njegova nanika - pikapolonica iz telegrama) je boljši obkladek kot mrzla krpica". Se kar strinjam .
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 5.10.2009 10:48:10
|
|
|
|
ronja
|
Kako pa otroka navadiš na ninico? Moji punci ne kažeta kake hude navezanosti na določeno igračo/dekico...
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 5.10.2009 10:51:10
|
|
|
|
ledenaa
|
ronja če nimata nič potem tudi v vrtcu ne rabita nič Mi nismo imeli ,ker ni bil na nič navezan
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 5.10.2009 11:01:23
|
|
|
|
Raho
|
Moja sestra ima še sedaj ninico - veš koliko pomladi šteje.
|
|
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 5.10.2009 11:23:57
|
|
|
|
botrca
|
Kar se tiče dude in flaše prej se odvadi boljši je...za ninico se pa strinjam s tistimi, ki pravite da mu ne vidite smisel vzet jo vstran. Moj 7,5 letni nečak še zdaj spi s Flokijem. Najin Jan ni nikoli imel ninice. Brez dude je od 16. meseca (zdaj je star 22 mesecev), flašo pa pije samo zvečer (mleko).
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 5.10.2009 11:45:29
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: rija če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom.... o lol, ne, ne, ni nujno. moj ma še vedno svojga medvedka iz porodnišnice v postli, ki je sicer po obliki bolj podoben unmu piškotku iz Shreka al pa marsovcu, ampak pač... njegova ninica... jest pa še dans lažje zaspim če neki 'objamem' - pa nej bo to vogal kovtra, povštrček, medved... mi bo kera postavla diagnozo da sem psihološko čudna? (oz. da me starši niso dovolj zgodi odvadil od ninice?) sem mislila,da sem že edina mam en mali povšter, ki je tolk star kot jaz moja 7.-letnica ima enga pliškota, ko že zgleda kot prava crka, ampak mora bit
|
|
RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice? 5.10.2009 21:34:13
|
|
|
|
Gina
|
Zakaj bi jim človek jemal proč ninice ali plišaste igračke? Jaz jim nikdar nisem.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zato bi se morali otroci več igratiIgra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?