|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: A je potrebno otroka odvaditi od ninice?
2.10.2009 13:12:10   
srki
Spet neko kompliciranje in študije, kaj in kako. Naš jo še ima, star je pet let, ima jo za spat. še nobenega pa nisem videla, da bi šel v šolo z njo, sploh na višjo stopnjo ali da bi šel z njo na poroko. Jaz ne vidim nič slabega v tem, če jo ima. 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.10.2009 13:26:04   
ledenaa
Duda in ninica se ne moreta primerjati
Duda vpliva na otrokov razvoj-zobovje,žvečenje itd) ,zato je tudi dobra da naj bi se jo okrog 2 leta že dalo stran
Za ninico pa ne vidim razloga

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.10.2009 13:31:32   
Anonimen
In še me zanima , če delite ullino mnenje, da se otrokom daje ninice, dudice , da imamo mir pred njimi ali ste jim dali dudo, stekleničko, da se pomirijo in pocartajo, pomagajo pri izraščanju zobk...

za pomiritev, cartanje, pomoč ob zobkih otrok rabi sam mamico...ne bo rabu ne ninice, ne dude, ne nič....user posted image

in meni je ninica bolj sprejemljiva ravno zaradi tega, ker ne vpliva na otrokov razvoj, zob in tega, duda in flaša pa. joška pa tudi neuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 28
2.10.2009 14:01:45   
ajataja
Naša pupa bo čez en mesec stara 7 let pa ima še vedno dekico za spat,tisto ki je bila pokrita z njo ko je bila dojenček in sploh še nisem pomislila da bi jo vzela,naj jo ima pa če tud do 15 leta sej sam spi z njo,sinček je pa star 16 mesecev pa zaenkrat nima nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
2.10.2009 14:12:21   
rija
uškinamama (user posted image ).....jaz sem prelena, da bi se s tem gnjavila, no, saj moj je itak nima....dudo smo pač morali ukiniti, ker so začeli zobki dobivati čuden kotuser posted image  ampak ninicauser posted image  če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom....

pusti.

...vox populi...

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
2.10.2009 14:18:40   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: rija

če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom....

o lol, ne, ne, ni nujno. moj ma še vedno svojga medvedka iz porodnišnice v postli, ki je sicer po obliki bolj podoben unmu piškotku iz Shreka al pa marsovcu, ampak pač... njegova ninica... user posted image
jest pa še dans lažje zaspim če neki 'objamem' - pa nej bo to vogal kovtra, povštrček, medved... mi bo kera postavla diagnozo da sem psihološko čudna? (oz. da me starši niso dovolj zgodi odvadil od ninice?)

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 31
2.10.2009 14:30:42   
ronja
Hm, mojidve nimata nič od navedenega, vendar pa so mi v vrtcu svetovali,d a naj ju na kaj navadim, da jima bo lažje... Je to torej dobro ali slabo?

Neposredna povezava do sporočila: 32
2.10.2009 16:11:18   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Hm, mojidve nimata nič od navedenega, vendar pa so mi v vrtcu svetovali,d a naj ju na kaj navadim, da jima bo lažje... Je to torej dobro ali slabo?

Ne vem, zakaj bi bilo slabo, če ima otrok s seboj nekaj, kar ga spominja na dom, nekaj kar mu daje občutek varnosti.
In pa duda flaška ter na drugi strani recimo medvedek res nista primerljiva.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
2.10.2009 22:08:16   
glen
Do treh let je bilo nemogoče brez teh dveh stvari zapustiti stanovanje - je nosila tudi v vrtec za spanje. Potem pa je zanimanje počasi pojenjalo. Danes zaspi brez vsega, če pa gre na počitnice pa obvezno damo zraven.

Jaz ne bi odvajala. Se mi zdi, da pride samo od sebe.
IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

Mi imamo Kukija - malega medvedka in pleničko (vedno mora biti rabljenauser posted image  beri redno zvožena - mehka).

Do treh let je bilo nemogoče brez teh dveh stvari zapustiti stanovanje - je nosila tudi v vrtec za spanje. Potem pa je zanimanje počasi pojenjalo. Danes zaspi brez vsega, če pa gre na počitnice pa obvezno damo zraven.

Jaz ne bi odvajala. Se mi zdi, da pride samo od sebe.

Se popolnoma strinjam,pri nas je bilo enako

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 34
4.10.2009 20:40:43   
maya2
Naša ima ninico od 3. meseca, pa jo bo imela dokler jo bo želela oz. dokler bo le-ta zdržala user posted image Niti pod razno je ne mislim jemati, jaz sem imela medvedka Tojtota in sem ga imela tam nekje do osnovne šole, potem pa je pač obsedel tam v nekem kotu ....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.10.2009 21:10:44   
zinkazi
Ninica otroku pomaga prebroditi trenutke, ko potrebuje občutek varnosti. Starši so tisti najpomembnejši, ki dajo otroku občutek varnosti. Ninica pa pripomore, ko starša ni ob otroku. Naj otrok sam odloži ninico takrat, ko je ne potrebuje več.
Ninica samo koristi, zato naj otrok presodi, kdaj je ne potrebuje več.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 36
4.10.2009 21:20:20   
Jančika_
Današnja izjava mojega petletnika, ko je padel in si pridelal ogromno krvavo buško na čelu: "Pokica (njegova nanika - pikapolonica iz telegrama) je boljši obkladek kot mrzla krpica". Se kar strinjamuser posted image

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 37
5.10.2009 10:48:10   
ronja
Kako pa otroka navadiš na ninico? Moji punci ne kažeta kake hude navezanosti na določeno igračo/dekico...

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
5.10.2009 10:51:10   
ledenaa
ronja če nimata nič potem tudi v vrtcu ne rabita nič
Mi nismo imeli ,ker ni bil na nič navezan

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
5.10.2009 11:01:23   
Raho
Moja sestra ima še sedaj ninicouser posted image  - veš koliko pomladi šteje.user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 40
5.10.2009 11:23:57   
botrca
Kar se tiče dude in flaše prej se odvadi boljši je...za ninico se pa strinjam s tistimi, ki pravite da mu ne vidite smisel vzet jo vstran. Moj 7,5 letni nečak še zdaj spi s Flokijem.
Najin Jan ni nikoli imel ninice. Brez dude je od 16. meseca (zdaj je star 22 mesecev), flašo pa pije samo zvečer (mleko).

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
5.10.2009 11:45:29   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: rija

če ne prej, jo bo nekam skril, ko ti bo v.d. snaho skrival pod kovtrom....

o lol, ne, ne, ni nujno. moj ma še vedno svojga medvedka iz porodnišnice v postli, ki je sicer po obliki bolj podoben unmu piškotku iz Shreka al pa marsovcu, ampak pač... njegova ninica... user posted image
jest pa še dans lažje zaspim če neki 'objamem' - pa nej bo to vogal kovtra, povštrček, medved... mi bo kera postavla diagnozo da sem psihološko čudna? (oz. da me starši niso dovolj zgodi odvadil od ninice?)

user posted image user posted image sem mislila,da sem že edinauser posted image user posted image user posted image  mam en mali povšter, ki je tolk star kot jazuser posted image user posted image
moja 7.-letnica ima enga pliškota, ko že zgleda kot prava crka, ampak mora bituser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 42
5.10.2009 21:34:13   
Gina
Zakaj bi jim človek jemal proč ninice ali plišaste igračke? Jaz jim nikdar nisem.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 43
6.10.2009 10:25:00   
lilka
Tisanauser posted image , to sem mislila odpredavat od Skinerja o plišastem zajčku, smo jo imeli na faksu za izpit, moja Tinka ima tudi noniko in ji je nikoli nebi vzela....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?