Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: diva 4 IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 V Astriji imajo nek "sistem" preprečavanja vožnje po AC v nasprotno smer. Danes sem v Žurnalu brala, da je nek kreten z DARSa rekel, da tega naše AC nimajo ker jim zakon tega ne nalaga,pa da se njemu to ne zdi potrebno ker je takih primerov malo. Madona, a ni že ena smrta žrtev več kot preveč? Pa glede na to, da se zadnje čase nekam pogosto dogaja,da folk pelje v napačno smer po AC, se meni to sploh ne zdi slaba ideja. Ampak seveda se v tej naši ljubi državi ne bo nič spremenilo. Samo naslednjič ko se bom peljala po AC ne bom več tako prepričana, da mi nihče ne bo pripeljal nasproti. Sicer pa bi jaz, če bi to bil moj otrok, šla in tega pijanca, ki so ga spustili domov iz pripora, lastnoročno zadavila. Briga me. Glede na izprijenost našega sodnega sistema, bodo njemu na sojenju sigurno kot olajševalno okoliščino upoštevali, da se je ravnokar ločil. Ja oni imajo na uvozu na oz. izvozu na AC senzorje gibanja .In ko senzor zazna gibanje v napačno smer se na cesti postavijo nekakšni "žeblji" oz. špice in ti preluknjajo vse gume , ko zapelješ čez.Tako ti preprečijo, da bi se sploh vključil na AC v nasprotni smeri vožnje. Ampak tak sistem tudi veliko ne reši? Ta avto s prelunjano gumo obstane na cesti, en zapelje iz avtoceste in bum v tega , kolona se začne nabirat, možnost naleta. Žeblji gredo ven za avto, ki gre v nasprotno smer, a en drug avto, ki zavija dol z avtoceste prileti na istočasno na te žeblje, škodo ima tudi ta, ki ni nič kriv, hkrati ga lahko zanese ob presenečenju in se še poškoduje. Ne vem no, če je to glih idealna rešitev . Torej stvari, ki jih ti naštevaš (kolona, materialna škoda morebitna lažja poškodba...) tebi odtehtajo tri mlada življenja?!? Pri izvozu/uvozu so hitrosti tako nizke, da četudi pride do crasha, bo škoda po vsej verjetnosti samo materialna. In če se gume preluknjajo nič krivemu avtomobilu... pač. Naj stroške nosi krivec, tisti torej, ki je te špice aktiviral. Mislim, te tvoje navedbe proti sistemu, ki bi preprečil vožnjo v nasprotni smeri na AC, so tako prekleto plehke v primerjavi z ugaslimi življenji, da ostanem brez besed... Oprosti, nikjer nisem napisala, da nastane samo materialna škoda in da ta odtehta 3 mlada življenja. Ne obračaj besed,kot se tebi zdi, da sem kao jaz mislila . Tudi na izvozu lahko pride do smrtne nesreče. In tudi na izvozu redki peljejo 40, eni imajo še vedno 100 ali več na števcu in pri tej hitrosti vseeno pride do smrtnih žertev. Ni vse tako rožnato v tej rešitvi, kot se ti zdi. Ja, je lahko ena izmed rešitev, ampak še vedno bodo pijanci na cestah. In tisti ki zapeljejo kontra, so povečini pijanci. Pa če pogledaš samo tisti dan, ko se je nesreča zgodila so tudi trezni obračali in peljali kontra na avtocesti . Tu lahko izražiš plehkost in ostaneš brez besed. Treba je iskat tudi druge rešitve. Tile žeblji niso ena in edina rešitev. Redke države imajo tak sistem žebljev, le zakaj ga nimajo vse ali po večini? Invečina držav po svetu ima zelo krut sistem s pijanci, ki pa povečini mnogo bolje deluje, kot žeblji.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 4.10.2009 16:02:37 >
|