Abra -> RE: hodalica (4.10.2009 11:59:44)
|
Otrok bo sam vstal, ko bo sam zmogel!!! Tako, kot se otroka ne poseda in zalaga z blazinami, se ga tudi na noge ne postavlja! Pa je ne posedaj, ampak jo položi tko na tla, da se bo kobacala, se sama vsedla, če bo hotla in zmogla. Če se steguje še ne pomeni, da hoče stat, predvsem pa, da zmore! Jaz res ne razumem, kako v času, ko so nam strokovne informacije tako na dosegu roke, si ne morete kaj prej prebrat, kaj otroku škodi in kaj ne. Mi nismo imeli ne ležalnika, ne stajice, o hojici nisem niti pod razno razmišljala, pa mi je še P za vsak slučaj ene parkrat rekla, da se mi je že zdelo malo zamalo. Sej pol se mi je kar opravičla, da eni pa to še na veliko uporabljajo. Imam zeloo živahno pupo, ki se čist v vsako stvar vtakne, kobaca in pleza vsepovsod, pa jo vseeno lahko toliko zamotim, da grem na wc. Otrok mora raziskovat in ga je treba prepustit, da se prosto giblje po prostoru tko, kot zmore. In sam bo našel oporo, kjer se bo začel dvigovat in postavljat na noge, nobenih pripomočkov ne rabi.
|
|
|
|