|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ste reševale ljubosumje prvega otroka na...
1.10.2009 13:38:25   
endrina
Pozdravljene!
Čakam na rojstvo drugega otroka, še par tednov do PDP.
Naš prvi otrok je že 4 leta čez in ful je bila prisotna želja po sestrici ali bratcu. Moram rečt, da sva se z možem prav zaradi njega odločila še za enega otroka, da kasneje ne bi bil sam in da bi zdaj imel družbo.
Kaj nas čaka ob rojstvu novega družinskega člana nihče ne ve. Jaz imam sicer čist pozitivno predstavo kako bo sprejemal dojenčka, ampak saj nikoli ne veš. Me pa zanima kako ste ve ravnale, da je bilo to za ta prvega otroka čim manj stresno in da se ni počutil "odrinjenega" in nič več v "centru pozornosti".
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ste reševale ljubosumje prvega otrok...
1.10.2009 14:09:40   
Kliki
Jast lahko delim s teboj samo svojo izkušnjo.
Skoraj devet let sem bila edinka in kar na enkrat mi povejo da bom dobila dva bract. Za mene je bilo to čas polnega veselja. Ko pa sta prišla na svet pa sem to svoje ljubosumje na niju spremenila v lasnost, ki jo morda še danes obžalujem ampak smo vsi preživeli mojih bratov nobena moja kolegica ni smela dotakniti,ker sta bila samo moja. Bila sem zelo zaščitniška. Morda to ni bilo slabo ampak bi to spremenila če bi lahko.

Moje mnenje glede tega pa je tako da moraš prvega otroka na to pripravit da ko dobite dojenčka da bo mogoče kdaj moral malo počakati in da ne bo vedno prvi navrsti.

Srečno

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2009 14:15:06   
lenika
Naš je bil star 3 leta, ko je dobil sestrico. Že od začetka jo je imel full rad, jo je lubčkal, božal,..., a vseeno je bil nekaj tednov nekoliko bolj hiperaktiven in razdražljiv. To smo reševali tako, da smo se res veliko ukvarjali z njim. Na srečo je tamala prve tedne več ali manj samo jedla in spala in smo se mu res lahko posvetili. Sedaj je tamala stara že skoraj 4 mesece in ni več nobenega problema. Starejši je zelo zaščitniški, razumevajoč, si da dopovedat, lahko počaka,...

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2009 15:41:32   
uwaga
Naša mulka je bila stara 5 let, ko je dobila bratca. Že med nosečnostjo smo ji razložili, da bom resno potrebovala njeno pomoč, ko pa otrok zraste bo pa veselo, ker se bosta skupaj igrala.
Skratka pomagala je pri nabavi opreme. Povedala svoje mnenje o imenu...
Ko se je pobič rodil sem ji dala darilo, ki ji ga je "prinesel" bratec. Vsakega obiskovalca sem opozorila, da potrebuje njeno dovoljenje za cartlanje dojenčka.
Doma je ona določala katere hlačke bo imel oblečene, katero plenico, pomagala je namazat ritko, bila je glavni "inšpektor" za pregled vseh daril...
Skratka zaposlili smo jo, da je imela občutek, da je pomembna, da jo potrebujem. Je šlo kar dobro, kljub temu pa je imela kakih 14 dni bolj kritičnih in muhavih.
V glavnem dobro je bilo.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2009 17:23:13   
Najaa
Veliko sem se pogovarjala z njo o dojenčku, ji kazala trebušček in ga je božala, lubčkala... Ko sem rodila, je prišla v P in sestrica ji je prinesla igračko. Ko sva prišli domov, je bilo nekaj časa navajanje na novega člana. Najprej se je mogla navadit, da ni več vsa pozornost namenjena njej in da ne morem takoj skočit, ko kaj rabi. Bilo je tudi malo trme in kričanja in joka, vseeno pa je bila do sestrice od začetka zelo nežna in ljubeča. Bolj je imela problem z mano, ker se ji nisem mogla več vedno 100% posvečat.
Rešili smo tako, da smo se veliko pogovarjali z njo in ji dopovedovali, zakaj mora malo počakat... Vključevala sem jo v skoraj vse tako da mi je pomagala pri previjanju, flaško je pomagala držat ipd. Pa je kar šlo.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2009 21:24:24   
ksenija12
pri nas ni bilo ljubosumja, ampak mogoče je razlog v majhni starosti razliki (15 mesecev)...ga je pa starejši vzel čisto 'za svojega'...pomagal mi ga je mazati po ritki, nosil je njegove plenice v koš...še danes ga tolaži kadar mlajši joka..skratka, to je njegov mali bratec, do katerega je zaščitniški (še jaz ga ne smem kregat!) in ga ima rad...mali mu pa nagaja:)

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
1.10.2009 22:11:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ksenija12)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2009 22:31:19   
stuhica
nas to tudi čaka sedaj... je pa star 3 leta, čez dobr mesec dobimo še enga člana in kakorkoli že naš tamal pravi da bomo imel dojenčka bratca, jaz pa ko rečem kaj pa če bo sestrca pa nikakor noče slišat... sicer vprašali nismo za spol ke rnočem vedet ampak mal me pa skrbi kaj pa če bo res sestrca in jo bo tamal zavračal al karoli no naš itak pravi da prehitevam dogodke .. mogoče res, bomo mogl potrpet in dat času čas pa se bodo stvari uredile... ...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?