|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Jok v vrtcu
12.10.2009 21:18:29   
ronja
Nekateri otroci imajo zelo močan sesalni refleks.Sprijaznite se že, da niso vsi otroci enaki.

Res je - prva jo je imela, druga pa ne. Pri obeh sem probala brez, jasno. Ampak prva je začela sesat prstek in sva ji rajši dala dudo, ki jo lahko daš stran (prsta pa ne moreš...) Smo se je pa vseeno že prej znebili, ker je itak nikoli ni mela podnevi, ampak samo za zaspat. Je pa res, da imajo ta refleks dojenčki, malčki pa ne več, oni so samo še navezani na dudo, če jo pač skoz imajo...

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.10.2009 0:19:26   
Pikec
Sosed, dve leti starejši od mene je postal na naši šoli prava legenda ker je s sabo v šolo nosil dudo in jo na skrivaj tudi dudal.
Mislim, da je soseda rekla da ga je minilo v drugem razredu.

Tko da še mate čas odvadit otroke.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
13.10.2009 0:49:57   
mateyka
jaz nikoli ne bi na silo odvajala. in točno to, noben se ni z dudo poročil. tudi moj mož ne, pa je mel dudo do 5 leta user posted image
naša jo je mela obvezno za spanje, samo je bila povezana z ninico do te mere, da sta imele celo isto ime! user posted image in njena ninica je bila neki finski plišasti zajec, ki ga seveda nisem mogla nikjer še enkrat kupit (bila je darilo ob rojstvu). ko je bil čisto hin in sesut, mi je končno ratal dobit novega in sem starega končno vrgla stran in zamenjala. in glej, ne mara lepega mehkega zajca in zaradi tega noče dude. in zaspi brez vsega od takrat naprej. to je bilo 2 meseca pred drugim rojstnim dnevom. in nismo niti planirali, da bi se jo znebili (sem nekaj razmišljala da me to še čaka, ampak se je to prej zgodilo user posted image ).

plus naši so dudo dale babice v bolnici, ko je bila tam kot novorojenka prvih 12 dni. ker mama ne more bit 24h ob njeni postelji. karkoli, da je bila pomirjena, ko nisem bila zraven. tako da - vsakemu otročku svoje in ne mislit da so dude vedno slaba stvar.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 28
13.10.2009 12:26:24   
mate0ja
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Če dude otroku nikoli ne porineš, je tudi rabil ne bo. Ne vem, zakaj mamice že v porodnišnice trogajo tiste dude. Se da čisto lepo brez. Pa nimaš nikoli panike ne s tem, kolikokrat mu bo zletela iz ust, ne s prekuhavanjem, ne s tistim momljanjem otroka skozi dudo, ne z zobmi, še najmanj pa z odvajanjem.

S tem se pa ne strinjam ravno. Jest sm bla tud prepričana, da mojemu otroku pa že ne bomo dali dude. V porodčnišnici je ni imela, tudi prvih štirinajst dni doma. Sva se pa dojili vsaki dve uri po eno uro, skoraj nič ni spala. Bila je nervozna. Sem klicala patronažni, ki pa je rekla, da je pričakovala moj klic na to temo. Predlagala je dudo. In od takrat naprej smo imeli zadovoljno dojenčico. Zdej je stara 15 mesecev in še ima dudo, vendar smo postavili določena pravila, ki se jih drži. Ko zjutraj ustane, da dudo počivat na poličko. In tam ta stvarica ostane dokler ne gre spet počivat. Zelo redko jo gre iskat tudi vmes, ker ve, da duda dela, ko ona spi in takrat ko  je budna mora pa duda počivat. Imata dvoizmensko delo.user posted image

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
13.10.2009 12:42:48   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Če dude otroku nikoli ne porineš, je tudi rabil ne bo. Ne vem, zakaj mamice že v porodnišnice trogajo tiste dude. Se da čisto lepo brez. Pa nimaš nikoli panike ne s tem, kolikokrat mu bo zletela iz ust, ne s prekuhavanjem, ne s tistim momljanjem otroka skozi dudo, ne z zobmi, še najmanj pa z odvajanjem.

Tudi jaz sem bila prepričana, da pri prvem ne bomo imeli dude,... prvi mesec je res nismo imeli, moje prsi so bile "prečeljustene"... se je želel stalno cartati.
Pa sem imela nujen opravek in ga je mami popazila namesto mene in je jokal jokal jokal in mu je dala mleko, ker je mislila, da je žejen... on pa je samo cucljal, nič pil...

z dudo v njegovih ustih so se moje bradavice in moja ušesa malo opomogla (pa ne razmet, da sem lena mamica...)... Žal pa imamo res "težave" z zobmi (sprednja dva zobka sta bolj narazen) in z odvajanjem.

Pri drugem sem imela dudo že v porodnišnici. Včasih jo ima rad drugič spet ne... čez dan je skoraj nima, potrebuje jo včasih za uspavanje,... zvečer in ponoči je ne potrebuje. Je drugačen karakter.

Tako da.. eni dudo potrebujejo drugi ne. Eni so zadovoljni s prstkom, drugi prstkov ne sesajo. Eni imajo ninice, drugim so v napoto... različni otroci kot smo si ljudje različni.

(Kot že mnogokrat omenjeno... naši otroci niso otroci iz knjig in priročnikov = vsak malo po svojeuser posted image )

(odgovor članu mate0ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
13.10.2009 12:45:51   
Anonimen
aja,... ko sem omenila, da imamo težave z odvajanjem: letos je šel moj prvi v vrtec, tam je brez dude (brez problema brez nje tudi zaspi in spi), doma pa... navada je železna srajcauser posted image
star je 3.5 let... do novega leta, upam, jo bomo odpravili...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
13.10.2009 12:50:50   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: lejai

To je pa res super. Ste si kar oddahnili, a ne?
Zdaj pa počasi še dudico stran, ja, da ne bo težav z zobmi.user posted image Izmislite si neko fajn zgodbico, obstaja tudi pravljice na CD -ju od Melite Osojnik: Zgodba o izgubljeni dudi.

jap res je, kar kamen se mi je odvalil od srca user posted image user posted image  Težav z zobki nimamo, HB. Jah imeli smo zgodbico o miški, ki je ponoči malo pogrizla dudico in jo nosila svojim malim mišji dojenčkom, ki so jo potrebovali. Pa zgleda da ni kaj dosti 'palila'. Pravljica na CD -ju od Melite Osojnik: Zgodba o izgubljeni dudi - bom z veseljem poiskala in jo poslušala.

Hvala vse še enkrat, za vse besede, ki so mi izredno pomagale. user posted image

(odgovor članu lejai)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?