|
RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI 1.10.2009 8:47:40
|
|
|
|
gospodarica
|
dobro jutro! če se spomnite sem vam v avg/sep 2009 IVF,ICSI obljubila da vam napišem eno zgodbo ki se mi je par mesecev nazaj pripetila. no da začnem.....ko sva z dragim začela s postopki umetne oploditve sem imela eno zelo dobro prijateljico.veliko časa sva preživeli skupaj,si vse zaupali.....itd.nekega dne sva se pogovarjali o otrocih in mi je rekla da z njenim še ne načrtujeta otrok ker trenutno gradita hišo in preprosto ni časa,tisti trenutek sem začutila da ji lahko zaupam da midva ne bova imela otrok po naravni poti in da hodiva na umetno oploditev.ona me je tolažila,podpirala,dvigovala upanje,skratka vse in še več kar ti lahko ena dobra prijateljica nudi. čez prebližno dva meseca pa uleti z izjavo,da sta se odločila za otroka in delata na tem.ok....želim vama vso srečo sem ji rekla. čez par mesecev smo šli skupaj na morje.nekega dne ona meni: veš menstruacija mi zamuja,moram it po test.in sva šli,celo jaz sem ji ga kupila,ker je bilo pač nje nerodno...še danes ne vem zakaj, to pa ja ni nič takega a ne? zvečer isti dan jo vprašam če ga je (test) naredila, pa mi je rekla da ne, ker je dobila menstruacija.pa sem jo tolažila in sočustvovala z njo, ker pač vem kako je ko ti ne rata, ampak vseeno mi je bila tako čudna...pa pustimo zdj to. ko smo se vrnili z morja,nekaj dni po tem grem v lokal na kavo, kjer ona dela...vedela sem da bi morala biti v službi a je ni bilo,zato jo pokličem po telefonu kje je, pa mi reče:veš v bolniški sem,pride kdaj tak čas ko človek zboli...pa mi prekine. ....čez uro me pokliče nazaj in reče če se lahko dobiva nekje na kavi da mi obrazloži zadevo.takoj sem pristala, saj me je skrbelo zanjo. in se dobiva pa ona direktno v obraz:veš nisem ti hotla povedat,zadnič na morju sem delala test in je bil pozotiven, noseča sem! v tistem trenutku sem okamenela,nisem se mogla premaknit,izgovorit nobene besede,s težavo sem kazala veselje ob tako prijetni novici, da pač njima je uspelo. v srcu sem čutila eno zamero,ker ni bila odkrita in mi je v obraz lagala.čisto drugače bi bilo če bi mi povedala ali pa vsaj rekla da ni delala testa. zdaj se redko kdaj srečava in greva na kavo ker se ona zelo obremenjuje s svojo nosečnostjo.zmeri ko sva skupi mi govori kako ji je slabo,kako jo boli križ,kako je napihnjena,.....itd.skratka po domače rečeno, ženska samo jamra. skoz mi govori o njeni nosečnosti, niti za trenutek mi ne pusti da bi pozabila na trenutke kako je ko ne zagledaš težko pričakovanega plusa,...itd ne me razumet narobe.....vem da mi to omenja samo zato, da bi jaz dobila občutek da njima je uspelo nama z mojim pa ne....če bi se motla pri tej moji izjavi se bi v večji družbi isto obnašala kot se takrat ko sva sami.tudi njena sestra je noseča in goji neko tekmovalnost z njo.to se opazi v nenih besedah. skratka jaz ne potrebujem takšne prijateljice da bo tekmovala z mano in mi lagala v obraz. tako na brzino sem neki spacala skupi,se opravičujem za napakice...sem hitela,ker sem v službi in se mi malo mudi,zaostajam z delom:(
|
|
|