IVF spontani ciklus (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

mojca98 -> IVF spontani ciklus (29.9.2009 21:53:00)

Sem bila pri IVF-kah, pa nisem dobila nobenega odgovora. Upam, da bo tu več sreče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Mi2 sma bila prvič na IVF- spontani ciklus (v okviru raziskave dr. Bokalove). Pridelali smo eno celico, venda se žal ni oplodila .  Naročiti sem se morala pri svoji gin. - datum imam konec novembra.
Glede na to, da ta ambulanta ne dela poleti, a decembra pa?

A je še katera, ki je imela/ima spontani ciklus? A ti kaj povejo zakaj pride do tega- sej vem, da vsakič ne rata, mislim bolj če je kaj drugega-npr. bolj švoh celica. Ko sem prišla tja mi niso nevemkaj povedali razn da ni ratalo, jaz pa sem bla bolj zmedena. Nekaj je spraševala drugo sestro, če gre to na konzilij. A ni v navadi da gredo te zadeve na konzilij? Glede na to, da je to za neko študijo predvidevam, da vsaj malo bolj pogledajo?

A ste ve kaj zvedle? Vsaka izkušnja je dobrodošla.

Hvala za odg. in želim vam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].

Hope2 -> RE: IVF spontani ciklus (30.9.2009 14:48:33)

Zakaj do tega prihaja, ti ne bo nikoli noben točno povedal, pa študija gor ali dol, pa naj se poglobijo ali ne,  težko je povedat zakaj prihaja do tega. Lahko le ugibajo ali pa povejo, če je res zelo očiten vzrok, vendar to je redko. Če bi vedeli zakaj prihaja do tega, bi bilo pol manj neplodnosti oz bi znali vsaj takoj v naslednjem postopku to zadevo pozdravit, tak pa je vse skupaj ugibanje. Če tako gledaš, tudi v naravnem ciklusu pri zdravi-plodni ženski ni vedno vse super truper in ni nujno, da zanosi prvi cikel, temveč je normalno, če v 1 letu zanosi, torej cca 12 poskusov. Ti si zdaj dala skoz 1 poskus.
Sicer ne vem kake študije so to delali, me pa vseeno zanima zakaj so izbrali naravni ciklus, kake študije so delali in ali se je to štelo kot tvoj prvi postopek v sklopu 6, ki ti jih omogočajo zastonj ali se ta ne šteje v teh 6.

mojca98 -> RE: IVF spontani ciklus (1.10.2009 0:44:24)

Hope2 sej vem,da dostkrat ne vejo razloga, da je to da rata loterija na nek način. Kot sem rekla sem misla, če je kakšna posebnost, ki izstopa- nezrela celica, al prazna, kaj drugega pa se ne spomnim. Mi2 mama za sabo skoraj 5 let poskušanja, enkrat zanositev, vendar se ni izšlo. V IVF postopku sva nova. Zgleda nekako tako, da dr. Bokalova predlaga možne kandidate za ta spontani ciklus ti pa se lahko odločiš a greš na to al na hormonsko terapijo. Sestra mi je rekla, da to se ne šteje kot eden izmed 6 poskusov. Je pa fajn v tolko, da se vidi, če je normalna ovulacija, zorenje jajčeca, zdravo jajčece (ni prazno) in se na podlagi tega pol lahko G lažje odloči kakšno hormonsko terapijo izbrat- spet pa je seveda odvisno kako ženska odreagira na kakšno. Če pa te bolj podrobno zanima glede spontanega cikla pa ti lahko več na ZS napišem.

Hope2 -> RE: IVF spontani ciklus (1.10.2009 8:53:27)

Ne, hvala ni treba. Me je pač tak firbec ali ti štejejo postopek, ker bi bilo to grdo od njih. Ja super, da so se odločili nekaj sprobavat in da imate tak vsaj kako šanso več.
Jaz sem imela spontani ciklus sicer pri REšu, vendar sploh nisem celice pridelala. K sreči je to že vse za mano[sm=smiley1.gif], upam, da bo kmalu tudi za vama[sm=smiley1.gif].
Ti pa predlagam, da se na naslednjem postopku oz razgovoru pozanimaš in postaviš en kup vprašanj Bokalovi. Lahko si doma na list napišeš, ker vem kako je, ko prideš tja te zbombardirajo z novimi informacijami in si kot en lolek tam[sm=smiley13.gif].

gigi1 -> RE: IVF spontani ciklus (1.10.2009 9:06:50)

Mojca nezrela celica poči, ko se je dotaknejo in je sploh ne morejo oploditi. Prazna celice ne obstaja. Le prazen folikel. Torej postopek IVF ali ICSI je možno izvesti le na zreli celici. Zakaj se le ta ne oplodi pa ne vedo.
Tudi jaz sem bila v spontanem postopku pri Rešu in se celica ni oplodila. Pri nama je "kao" znan vzrok. Nekoliko slabši spermiogram in moja leta. Pravijo, da se pri starejših ženskah oplodi manjše število celic.
Predvidevam, da si ti mlajša in to pri vama ni vzrok. Če so se določili za eksperimentiranje, potem ima vaš verjetno dober spermiogram.
Res mi ne pride nič drugega na misel kot to, kar je napisala že Hope. Pač ni bil pravi mesec. Ženska ni vsak mesec enako plodna. Če bi poiskušala par mesecev zapovrstjo bi skoraj sigurno prišla do rezultata.
Srečno!

Hope pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mojca98 -> RE: IVF spontani ciklus (1.10.2009 21:40:50)

Hvala obema za odgovor. Ja Hope kot si rekla sem bla tam kot en lolek-samo kimaš, zadržuješ solze, v glavi je prepih, pol pa bi naj še kaj pametnega vprašala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Gigi to pa da nezrela celica poči ko se jo dotaknejo pa nisem vedela. Ja, pr nama je spermiogram ok, starost pri meni pa še tudi nebi smela bit težava. Če pa je bil to zdaj moj reprezentativen ciklus, pa bi naj tudi to blo ok. Ja, hec. Enkrat bo sreča na naši strani. Očitno "perfection needs time" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Stran: [1]