Izredni študij (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mamica22¸ -> Izredni študij (29.9.2009 16:08:56)

Pozdravljene!

Imam kar nekaj vprašanj in upam da mi bo vsaj kera znala odgovoriti ;)
Sedaj sem bila 2 leti zaposlena za določen čas, so mi vedno za pol leta podaljševali. Sedaj pa mi pogodbe ne bodo podaljšali. Sedaj s 1. oktobrom pa sem bom vpisala v izredni študij.
Sedaj me pa zanima, kaj je boljše za mene, če uveljavim status študenta, ali se sploh lahko prijavim na zavodu za zaposlovanje, če sem izredni študent. Imam tudi eno leto starega sina. Torej, zanima me, kaj vse mi pripada poleg otroškega dodatka, če se uveljavim kot študent, ali grem na zavod za zaposlovanje.
Hvala že vnaprej in lep pozdrav

Tina

water lily -> RE: Izredni študij (29.9.2009 16:19:43)

Splača se ti it za tri mesece na zavod(dobiš nadomestilo), potem pa začni delat prek študenta.

cmokec -> RE: Izredni študij (29.9.2009 17:30:37)

Kolikor je meni znano, študent ne more biti prijavljen na zavodu, pa tudi če je izredni študent.

dory -> RE: Izredni študij (29.9.2009 18:17:26)

Evo študentke...in to redne :)
delam podiplomca, žal sem pred dvemi meseci tudi izgubila službo. Prijavljena sem na zavodu, kjer dobivam tudi nadomestilo. Je pa tako, da ima podiplomski študij neko prednost pred dodiplomskim, poleg tega morš met 18m neprekinjene delovne dobe.

Jaz nimam namena iskat službe preko študenta...sem že tolk stara, pa enga otročka mam, cilj mi je zaposlit se redno in ne neki klofat prek študenta...verjetno imajo tudi kake starostne omejitve ne vem...

maychi -> RE: Izredni študij (29.9.2009 18:29:27)

IZVIRNO SPOROČILO: dory

Evo študentke...in to redne :)
delam podiplomca, žal sem pred dvemi meseci tudi izgubila službo. Prijavljena sem na zavodu, kjer dobivam tudi nadomestilo. Je pa tako, da ima podiplomski študij neko prednost pred dodiplomskim, poleg tega morš met 18m neprekinjene delovne dobe.

Jaz nimam namena iskat službe preko študenta...sem že tolk stara, pa enga otročka mam, cilj mi je zaposlit se redno in ne neki klofat prek študenta...verjetno imajo tudi kake starostne omejitve ne vem...

Sem bila na istem, s tem da sem izredna.
Po preteku 3 mesecev, ko sem prejemala nadomestilo, sem se MORALA odjaviti iz zavoda za zaposlovanje, ker sem vpisana na študij. Tako da sem "prisiljena" koristiti štud. status.

Mija79 -> RE: Izredni študij (29.9.2009 18:37:43)

Jaz sem se ravnokar vpisala na izredni studij dodiplomca sem pa na zavodu za zaposlovanje in sicer sem bila z njihove strani napotena na izobrazevanje,imam za sabo osem let delovne dobe,rekli so mi ,da normalno ostanem prijavljena na zavodu,koristim nadomestilo,ki ga imam se nekaj mesecev,res pa je ,da sem v dilemi,kako ali lahko v tem primeru delam preko studenta ali imam v tem primeru status brezposelne osebe ali status studenta.....

water lily -> RE: Izredni študij (29.9.2009 18:50:48)

IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Kolikor je meni znano, študent ne more biti prijavljen na zavodu, pa tudi če je izredni študent.

Lahko si. Če si starejši od 26. Pa če se "odpoveš" privilegijem statusa.

lukec -> RE: Izredni študij (29.9.2009 20:59:34)

Nočem smetiti, ampak vem da boste znale odgovorit: ali ima lahko res redno zaposlen človek, če se izobražuje ob delu, status študenta?

uwaga -> RE: Izredni študij (29.9.2009 21:26:44)

Kolikor jaz vem NE.

lukec -> RE: Izredni študij (29.9.2009 21:29:16)

Sej meni je tud mal čudno, pravzaprav skoraj absurdo, ampak sem nekje slišala. No, sej najbrž ni res ...upam.

maja&m -> RE: Izredni študij (29.9.2009 22:27:25)

Lukec-JA[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Glej, npr. na FU (fakulteta za upravo) imajo celo predavanja prilagojena zaposlenim (so po 16 uri in ob sobotah). Že iz tega pa lahko potegneš ven, da če si vpisan na fakulteto imaš potem tudi status. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lukec -> RE: Izredni študij (30.9.2009 7:36:37)

IZVIRNO SPOROČILO: maja&m

Lukec-JA[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Glej, npr. na FU (fakulteta za upravo) imajo celo predavanja prilagojena zaposlenim (so po 16 uri in ob sobotah). Že iz tega pa lahko potegneš ven, da če si vpisan na fakulteto imaš potem tudi status. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Z vsemi privilegiji, ki jih ta prinaša? Tudi, če si starejši od 26?

resnično srečna -> RE: Izredni študij (30.9.2009 10:07:34)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Nočem smetiti, ampak vem da boste znale odgovorit: ali ima lahko res redno zaposlen človek, če se izobražuje ob delu, status študenta?

NE...če pa si brez zaposlitve pa lahko koristiš status...ne glede na leta...

water lily -> RE: Izredni študij (30.9.2009 10:11:03)

Status imaš, ne moreš pa koristiti njegovih bonitet. Torej nobenih bonov, nobene štipendije ipd.. Imaš pa status.

Stran: [1]