kozmetika za novorojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


evangelie -> kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 12:04:10)

O tem ste sigurno že pisale, pa nekako ne najdem teme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zanima me katero znamko kozmetike in točno katere izdelke uporabljate za novorojenčke.
Kaj ste uporabljale poleg kreme za ritko? Koliko kozmetike je sploh dobro uporabljati pri novorojenčku?
Imate kaj izkušenj z DM-ovimi izdelki (mislim, da se jim reče Babylove)?
Ker [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]pričakujemo decembra, me zanima, če je dobro, da kupim tudi kremo proti mrazu?
Hvala,lp







Hope2 -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 12:09:54)

Čim manj kozmetike in čim bolj naravno. Imela sem samo lekarniško hladilno kremo, brez cinka, navaden bepanthen in za umivanje weleda trdo milo, ki ga še zdaj pri 10,5 mesecih uporabljam. Brez šampona, brez losijonov... Olje sem imela, vendar sem imela, vendar sem ga rabila samo prvi mesec, ko je imel malo suho kožo.




karmen83 -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 12:28:19)

Se strinjam s Hope2. Pri naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem uporabljala samo hladilno mazilo in Bepanthen, olivno olje (na začetku za kožo v pregibih, pozneje pa za odstranjevat temenca), trdo milo in za temenca (ko je bilo potrebno) še Mustelin šampon. Druge kozmetike za njo skoraj nisem uporabljala. Linija Babylove se mi zdi super, še posebej plenice (jih imamo za ponoči, ker ji edine ne premočijo), ne moremo niti brez vlažilnih robčkov, ki so mi bolj všeč kot tisti od Pampers, pa še kaj bi se našlo.
Kreme proti mrazu pri naši pupi kaj dosti nisem uporabljala, ker je bilo po njenem rojstvu še kar nekaj časa toplo, če je imela suho kožo, sem jo največkrat namazala z Bepanthenom, v tvojem primeru pa se mi zdi, da bo pri nizkih temperaturah skoraj nepogrešljiva.
Prijetno nosečnost ti želim, lahek porod in obilo užitkov ob cartanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




evangelie -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 12:34:47)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] hvala. Tudi sama nisem pristaš cele poplave kozmetike za tako občutljivo kožo. Torej, če povzamem: krema za ritko, bepanthen, olivno olje (po potrebi) in krema za mraz za prve sprehode.

Super, ta seznam mi je pa že bolj všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Komentarji še vedno dobrodošli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




evangelie -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 12:35:29)

aja, pa še milo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 12:38:27)

Jaz sem imela za tamalo od Mustelle tekoče milo, peno za laske in kremo proti temencam, pa kremo za mraz. Za ritko sem najprej uporabljala navadno lekarniško mazilo, pa ji je nekaj časa odgovarjalo potem pa kar naenkrat totalno vneta ritka in sem probala kombinacij še in još pa nakoncu ugotovila, da je najbolje hrastovo lubje in bepanten roza. Imela je pa tut bolj suho kožo po ličkih in sem na koncu ugotovila da ji najbolj odgovarja od Avene-ja ena krema. Ma kupila in sprobala sem malo morje enih krem (sploh za rito in lička), samo na koncu smo uporabljali samo zgoraj našteto.




nežka -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 13:01:36)

Ja, po moje je tudi fajn čim manj kidat na kožo. Nekaj snovnih stvari pa vseeno potrebuješ, pa te poskusi imeti čimbolj naravne. Mi imamo Avalon in smo ful zadovoljni.




asso -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 13:17:17)

Jaz tudi priporočam Avalon. Naravna, ne predrago in pa v redu. Nečak ima od začetka kremo za ritko in ni imel nikoli vnete :)




_sanja_* -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 14:18:30)

Mi imamo Bubchen. Brez problemov že od samega začetka. Imamo verjetno celo kolekcijo, uporabljamo pa samo kopel in kremo za ritko. Občasno tudi olje ali mleko za telo, če se kje pojavi suha koža. Krema proti mrazu nam je pozimi zelo prav prišla in jo priporočam.

Babylove poznam, uporabljamo njihove plenice. Podnevi so ok, ponoči nam premočijo. Drugače že od 2m pije Babylove mleko. To je bilo v bistvu edino mleko, ki mu ni delalo težav. Pohvalila bi tudi njihove kašice (mlečne, sadne in zelenjavne). Kar se tiče vlažilnih robčkov, so mi všeč zeleni, beli pa ne, ker so pomoje premalo vlažni. S kozmetiko pa nimam izkušenj.




Green to Grow -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 15:35:39)

Biolane gel za kopanje (lasje in telo)
Biolane parfum za dojenčke
fiziološka raztopina
Bepanthen za vneto ritko (po potrebi)




BUŠICA -> RE: kozmetika za novorojenčka (29.9.2009 15:59:41)

hladilno mazilo za ritko od mb lekarn, mandljevo olje iz lekarne. kopala sem ga samo z vodo, kasneje pa v mlečni kopeli (Akamuti) in čisto nič več. še jaz se nisem parfumirala, da sem pač dišala po mamiiii..




Stran: [1]