niki5 -> rabim nasvet - potovanje (9.6.2005 20:03:23)
|
Mi smo bili na Djerbi, sicer takrat še nisem imela našega dojenčka.. Sem pa zasledila (poišči malo z iskalnikom je bilo kar nekaj tega napisanega), da je fino da je hotel all inclusive, mi smo sicer bili s takim s tremi zvezdicami, bili so bungalovčki, en zraven drugega, vsak pa je imel še svojo teraso. Hrana je bila posterežni bife, hoteli imajo svoj bazen, drugače je pa Djerba idealna za kopanje otrok, ker je dolgo nizka voda in mivka. Drugače bi pa tako ravnala kot si že dobila nasvet. Različne kašice, že pripravljene (Frutek, Hipp, Alete), od sadja pa kar je v lupini. Tam voda ni pitna in zaradi sadja je težava v tem, ker se sadje tam pere v tej vodi, izogibala bi se tudi melon in lubenice, katere lahko povzročijo želodčne težave. Vodovod na Djerbi je po svoje zelo zanimivo narejen, vse je nad površjem, kar pa potem pomeni da se voda segreva v ceveh in je tako več možnosti za razvoj bakterij, tako da res ni pitna, karkoli boste prali daj z ustekleničeno vodo. Ljudje pa so izredno prijazni, predvsem v zaposeleni v hoteli, kateri se zavedajo da so turisti vir njihovega zaslužka. Ko sem bila jaz tam so se že naučili nekaj slovenščine.
|
|
|
|