Jessy -> RE: zakuhe za govejo juho (30.9.2009 15:19:43)
|
Pri nas obožujemo zelo preprosto zakuho, kjer razžvrkljaš 1 jjce (je dovolj za 4 krožnike), malo posoliš in dodaš malo zdroba (približno žlico in pol), premešaš, vliješ v vrelo juho in dobro mešaš, da gre vse narazen. Ali pa vlivance, kjer razžvrkljaš 2 jajci, soliš, doliješ 1 žlico olja, nato pa postopoma moko in dobro stepaš, da ne nastajajo grudice. Moke je dovolj, ko z vilic teče srednje debel curek te mase. Potem pa kar z vilicami nad juho vlivaš to maso. Ko priplavajo na vrh, so kuhani. Je pa res, da skoraj potrebuješ še eno pomol, da ti z žlico odmika že kuhane ulivance, da imaš kje kakšno luknjico, da lahko nove vlivaš v juho.
|
|
|
|