zakuhe za govejo juho (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Felicita -> zakuhe za govejo juho (28.9.2009 10:43:22)

sezona se začenja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] u bistvu me zanima zlo specifičen recept za parmezanove cmočke... drobtine, jajca, parmezan - mogoče katera ve, kakšne so količine? menda se to kr v žlicah meri... aja, ko smo že pri delu, kako nardit mehke zdrobove cmoke?

druga stvar je pa še kaka nova ideja - rezanci, ribana kaša, vlivančki, bujon (oz. pač jajček kuhan v juhi), zdrobovi cmoki, palačinke,... še kej dobrega?




Erdbeere -> RE: zakuhe za govejo juho (28.9.2009 11:01:07)

mogoče še kakšni žlikrofi...njami...ja ja goveja župca...pri nas je že 14 dni vsak dan skoraj na jedilniku....me moj zlati oči zalaga z njo....je treba porodnico po koncu držat pravi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ka tja -> RE: zakuhe za govejo juho (28.9.2009 11:46:46)

čau,

mehki zdrobovi cmoki so bili tudi zame dolgo časa uganka. sedaj samo razžvrljam jajce, dodam pšenični zdrob, malo soli, malo muškata. zdrob v jajce dodajam tako dolgo, da je masa še precej tekoča (če bi jo sedaj dala v juho, zagotovo razpade). Maso pusti stati kakšne 30 min, zdrob bo povlekel vlago iz jajca in masa se bo zgostila. Sedaj poskusi zakuhati v vrelo (in odstavljeno) juho. Če cmok razpade, dodaj še malo zdroba. Cmoke pokuhaj 10 - 15 min, ugasni in jih potem pusti še nadaljnih 10 min namakati v juhi. Zagotovo mehki!

Ribano kašo kupim Pečjakovo in pride zelo dobra.

Parmezan pa pri nas dodamo kar v juho. Zelo okusno!

Deber tek




tintin -> RE: zakuhe za govejo juho (28.9.2009 12:45:20)

mehki zdrobovi cmoki...

ubij jajce, ga stehtaj....dodaj toliko maščobe kot tehta jajce (olje, maslo...) in dodaj toliko zdroba kot tehtata jajce in maščoba skupaj. Pa seveda ščep soli. Njam njam, preverjeno dobri.




Majuska -> RE: zakuhe za govejo juho (28.9.2009 13:45:37)

Jaz maso za zdrobove cmočke pustim vsaj za 1 uro v hladilniku - kuhati jih je treba v pokriti posodi in vedno mi ratajo mehki.




Jessy -> RE: zakuhe za govejo juho (30.9.2009 15:19:43)

Pri nas obožujemo zelo preprosto zakuho, kjer razžvrkljaš 1 jjce (je dovolj za 4 krožnike), malo posoliš in dodaš malo zdroba (približno žlico in pol), premešaš, vliješ v vrelo juho in dobro mešaš, da gre vse narazen.

Ali pa vlivance, kjer razžvrkljaš 2 jajci, soliš, doliješ 1 žlico olja, nato pa postopoma moko in dobro stepaš, da ne nastajajo grudice. Moke je dovolj, ko z vilic teče srednje debel curek te mase. Potem pa kar z vilicami nad juho vlivaš to maso. Ko priplavajo na vrh, so kuhani. Je pa res, da skoraj potrebuješ še eno pomol, da ti z žlico odmika že kuhane ulivance, da imaš kje kakšno luknjico, da lahko nove vlivaš v juho.




Stran: [1]