Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vonj po vlagi na oblačilih 18.10.2009 13:00:50
|
|
|
|
katjandraž
|
Malo obujam tole temo, ker imam sama podobno vprašanje. V kleti, ki je slabo narejena , imamo fuuul vlage. ker smo tukaj šele od februarja in tega nisem vedela, sem seveda vse cote in čevlje od otrok dala dol. Obleke so se zasmrdele, čevlji pa so celo začeli plesniti. Vonj po plesni od oblek je šel s pranjem ven, čevlji pa smrdijo . Že pred kakšnim mesecem sem morala vržt 4 pare copat v smeti (2x oprane v pralnem stroju, 24ur namakane v vodi z mehčalecm in še par dni na zraku, pa ni pomagalo), zdaj sem pa našla čevlje za jesen in zimo od starejšega, ki bi bile mlajši prav, sem jih oprala v stroju in še zmeraj smrdijo. A je mogoče katera našla kakšno reštev, kako se znebiti tega vonja???
|
|
|
|
RE: Vonj po vlagi na oblačilih 18.10.2009 15:22:03
|
|
|
|
Gina
|
Najbrž je treba reči totalno presušit. Oprat, pa v sušilec, ali na burjo ali na sonce, pa spet oprat, pa ful presušit. Ta hip je to malo težko doseči, ker sonce ne greje več na vso moč. Sušilec pa za čevlje tudi ni. Klor in podobne reči, ki plesen ubijajo, pa tudi niso za čevlje. A si probala na radiatorju čisto presušit, pa oprat, pa presušit na ful? Mogoče bi pa šlo.
|
|
|
|
RE: Vonj po vlagi na oblačilih 18.10.2009 15:50:22
|
|
|
|
Meggi
|
Ma to je noro zoprno. Sem ponavljala to proceduro. Pri čevljih sem naredila takole; pošpričala z Meglio in skrtačla. Res je to tist semiš na čevljih. Za usnjene čevlje pa enostavno ne vem.
|
|
|
|
RE: Vonj po vlagi na oblačilih 18.10.2009 15:57:39
|
|
|
|
katjandraž
|
Hvala zaenkrat . tiste copate, o katerih sem pisala, da so letele v smeti, so bile sušene na močnem soncu, pa na žalost ni pomagalo . Radiatorjev pa nimam ;)Zdej kar vse vrste čevljev in copat mečem v stroj, tud usnjene, ker se itak bojim, da bodo tudi brez tega romale v smeti. Bom še Meglio poskusila, zdele imam pa v stroju čevlje, ki sem jih pošpricala in skrtačila s Cilitom. To sem zasledila na eni podobni temi, sicer glede vozička, bom vidla, če je kaj pomagalo. Pr meni ni problem sama plesen, tist gre hitro dol, VONJ JE !!!
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.