duda1 -> driska pri dojenčku (28.9.2009 8:51:13)
|
Imam dojenčka, starega petmesecev in pol. Očitno se ga je lotila neka viroza. Drisko je dobil pred 10 dnevi. V prvih petih dneh je odvajal 5-6x dnevno, šesti dan se je stanje umirilo, vendar pa je konec petega in šesti dan dobil malo vročine (ni mu je bilo potrebno zbijati) in pa šesti dan se mi je zdel cel izmučen, brez energije..., zato smo odšli do pediatra. Ta je potrdil dehidracijo in nas napotiv na infuzijo v bolnišnico. V petek smo bili sprejeti, čez noč je dobil infuzijo, odvzeli so mu kri, vodo, vse je bilo bp. Na datum sprejema je kakal 2x, nato pa naslednji dan v bolnici 1x (mehko), nato pa v nedeljo zjutraj čisto trdo. Nakar smo bili odpuščeni. Prišli smo domov in začel je zobet driskati. Včeraj je odvajal 4x, danes že dvakrat. Danes se moramo iti tudi pokazati nazaj k pediatru. Kaj naj storim, če mi predlaga bolnico? Sama imam namreč občutek, da smo v bolnici staknili še nekaj zraven, saj se mu je stanje lepo izboljšalo, že pred sprejetjem v bolnico, sedaj pa spet. V bolnici je namreč veliko okužb z driskami, omejeni so tudi obiski zaradi drisk. Kaj naj storim? Kaj mi svetujete? Kakšne so vaše izkušnje z drisko pri dojenčku? Naj povem, da sedaj doma normalno pije-je.
|
|
|
|