|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delitev stroskov
29.9.2009 20:29:40   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: GB

Koneckoncev pa ne bi bilo slabo, če bi se svojih nasvetov najprej držala sama user posted image .

ok zmenjeno user posted image

---------------
Deal user posted image !

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 29.9.2009 20:31:04 >

ROŽICA

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 51
29.9.2009 21:58:25   
takotako
Ne vem pri nama ne bi šlo da bi delila na pol ker jaz res zaslužim malo. do zdaj sem si šolo plačevala in mi je sploh zmanjkovalo.
Jaz financiram kakšne dvakrat hrano, potem če malemu kaj kupim lai pa če kak dan grem v trgovino ostalo pa on, ker meni zmanka.

Če premislim sploh nisva zmenjena kdo da za kaj... Aja edino za bolniške sva zmenjena da grem vedno jaz na bolniško kar se tiče otroka.
Pa tud kar se pospravljanja tiče moj velikokrat pospravi. Tako da nisem glih v prednosti.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 52
29.9.2009 22:08:02   
Pika Zoja
On plača položnice, jaz imam preko hrano. S tem da on plača vse položnice, tudi moj mobitel. Trajnikov nimava, ker jih moj organsko ne prenese, določena vsota denarja se mesečno da na račun iz katerega gredo večji nakupi. Imava tudi skupni račun rezerv, osebna računa pa sta samo najina in ni nihče od naju pooblaščen, imava pa pin eden drugega.
Pa itak gre ves denar za nas, torej za našo družino, cunje, hrana, položnice, hiša. Nihče ne kupčka denarja zase, ampak oba kupčkava za nas. user posted image

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 53
30.9.2009 22:37:15   
Anonimen
Pri nas moj plačuje in skrbi za avto in položnice, nekaj jih plačujem jaz, pa seveda za hrano in stroške dam. Ga pa vsake toliko pošljem v DM po plenice in podobno, ko mi pravi, da preveč zapravljamuser posted image

(odgovor članu Pika Zoja)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
1.10.2009 9:47:14   
ronja
Nihče ne kupčka denarja zase, ampak oba kupčkava za nas. user posted image

Tisti, ki imamo tako, se itak ne sekiramo za denar in kdo kaj plača... Fajn je, če se ti ni treba še s tem zezat, se itak druge stvari najdejo. Samo eni majo pa ta problem, pa kakšnega našega ne...

Se pa strinjam, da pol-pol gre, če imata tudi plači približno isti - sicer pa če bi že morala kako delitev uvest, potem bi bilo po moje fer da dasta oba enak delež plače. Jaz bi sicer rada, da bi dajala še naprej vsak približno pol, vendar bi bila potem, ko bom delala za 4 ure, ves čas globoko v minusu, se mi zdi...

Evo, jaz sem zadnjič zapravila 30 E za popolnoma nepotrebne stvari: eno pregrešno drago strgalo za limonino lupinico, sir, ipd... (14E), ampak mam tako poln kufer tega, ki ne reže dobro, da sem hotela tokrat pa kvalitetnegauser posted image in en tak oblikovalec zelenjave (5E), kot že ime pove, je stvar neobhodno potrebnauser posted image - to dvoje je skoraj izključno za mojo dušo (beri: hobi - kuhanje), pa 5 skodelic (dobro, to rabimo, ker jih je mala že precej pobila, pa tudi niso bile drage - 5E skupaj), pa rački za v vodo za tamalidve in še enega nosorogeca, ki šprica. In ko je prišel domov, sem mu takoj razkazala, kaj smo dobile, hehe. In je bil vesel, pa rekel, da bi si lahko pa ja še kaj privoščile. Tak da ne met slabe vesti, če si kdaj kaj privoščite - če ne zapravljate non stop za neke prčkarije, potem se po moje nimate kaj sekirat. no, on je dobil pa nogaviceuser posted image (ampak jih res rabi).

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 55
1.10.2009 13:06:01   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: juniorka

Pozdravljene!
Mene pa zanima, kako si delite stroske v druzini. Moj je namrec zacel vse stroske-poloznice delit na pol. Naj omenim, da zasluzi moja placa krat 2,5 priblizno. Vzrok je pa ta, da meni, da prevec zapravim vsak mesec, ampak ne vidi, da vecino hrane kupim jaz, pa cunje za malega... Mnenja prosim, ker tako mi bo ostalo samo tricetrt place user posted image

------------------
A ti to resno? user posted image  Oz. a vidva to resno? user posted image user posted image

Ma, po moje, gliha skup štriha. Ker če ti pizdiš nanj, da ti bo ostalo samo 3/4 plače, on pa itak hoče vse stroške na pol- potem
sta itak prava dva za skupaj user posted image .

še dobro, da vsaj ti ne bereš površnouser posted image user posted image

majku milu, sploh nisem videla tega stavkauser posted image

točno tak: oba sta škrta ko riti in sta si očitno usojena user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 56
2.10.2009 7:57:16   
pupika
Pošlji ga enkrat v trgovino z spiskom, ta naj bo res veliki, to kar ti ponavadi vedno kupuješ, povej mu, da naj otroku kupi, to kar potrebuje, pa plenice, čistila, prašek,... Pa bo takoj spremenil mnenje, pa še pol položnic naj plača.

Meni je tudi vedno pravil, kam gre denar, imava približno enako plačo, s tem, da imava oba kredite, pa stroškov okoli 600-700E- položnice, potem pa je tu še hrana,in ostale stvari ki jih potrebujemo, pa otrok, zadnje čase se mi kar pozna na plenicah, ker jih čez dan nima več, prej pa sem jaz imela plačo 14 dni, pa je ni bilo več, pa sem ga tud pošiljala v trgovino in je takoj videl kam dam denar.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 57
2.10.2009 8:55:27   
miapia
Če si v pravem partnerstvu in če se oba zavedata pomena te besede, potem nihče od njiju ne rabi nikomur polagati računov, ker se v zdravem gospodinjstvu ve, kam je šel denar. Če imate pa take težave, potem kupite hrano in potrebno samo zase in otroka-e, on naj kupuje pa zase. Vodo in elektriko dajajta pa na pol. Pa skupne kredite na pol.Pa vsak naj plača svojo kavo in rogljiček.user posted image

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   [Brisano sporočilo]
2.10.2009 12:02:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu juniorka)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
2.10.2009 23:09:27   
juniorka

IZVIRNO SPOROČILO: rija

Pozdravljene!
Mene pa zanima, kako si delite stroske v druzini. Moj je namrec zacel vse stroske-poloznice delit na pol. Naj omenim, da zasluzi moja placa krat 2,5 priblizno. Vzrok je pa ta, da meni, da prevec zapravim vsak mesec, ampak ne vidi, da vecino hrane kupim jaz, pa cunje za malega... Mnenja prosim, ker tako mi bo ostalo samo tricetrt place user posted image

------------------
A ti to resno? user posted image  Oz. a vidva to resno? user posted image user posted image

Ma, po moje, gliha skup štriha. Ker če ti pizdiš nanj, da ti bo ostalo samo 3/4 plače, on pa itak hoče vse stroške na pol- potem

Joj, kaj ni nobena tega prej omenla... sem narobe napisala, nosecnost in zivcnost... tudi par dni nisem tega pogledala, ker sem takoj jokat zacela, ko sem zacela razmisljat o tem...
Ostalo mi bo cetrt, ena cetrtina place, s katero pa moram placat mesecni obrok avtomobilskega zavarovanja, bencin, telefon( no, to moram pol dat na pol in odstet od njegovega izracuna dolga), nezgodno zavarovanje, ja isto, za vse tri in pol mi bo mogoce priblizno 30 eurov ostalo, ce...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 60
2.10.2009 23:24:29   
juniorka
Sem mu vceraj rekla, kaj rabim iz trgovine, naj mimogrede prinese, pa je rekel, naj kr sama grem. in pol mu recem, da nimam, da sem njemu za stroske nakazala, pa se mu je ful fajn zdelo... V trgovino pa ni sel in bo seveda prsparal, ker jaz bi nabavla in skuhala... Tako pa jem zelenjavo in krompir, ki je se doma, on si pa iz skrinje zaloge jemlje...

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
2.10.2009 23:29:41   
juniorka
v glavnem, vsem hvala za komentarje in me veseli, da imate vecinoma finance postimane. pri nama je bil to prvi motiv za kreganje in je tudi najhujsi, ker se nikoli ne neha. Bomo vidli, kako bo, ko bo doma na ocetovskem in kako bo ta novi rezim funkcioniral oziroma kako se bo vse obrnilo... Drugace bo pa treba resno razmislit, v cem je smisel...

< Sporočilo je popravil juniorka -- 2.10.2009 23:33:24 >

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 62
3.10.2009 0:03:03   
Anonimen

Sem mu vceraj rekla, kaj rabim iz trgovine, naj mimogrede prinese, pa je rekel, naj kr sama grem. in pol mu recem, da nimam, da sem njemu za stroske nakazala, pa se mu je ful fajn zdelo... V trgovino pa ni sel in bo seveda prsparal, ker jaz bi nabavla in skuhala... Tako pa jem zelenjavo in krompir, ki je se doma, on si pa iz skrinje zaloge jemlje...

Ma bi ga tako čofnila, da bi se še 3 dni okrog osi sukal ... oprosti ampak za moje pojme ta tip nima vseh kolesc v glavi.

(odgovor članu juniorka)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
3.10.2009 6:56:29   
Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: rija

Pozdravljene!

------------------

Joj, kaj ni nobena tega prej omenla... sem narobe napisala, nosecnost in zivcnost...

---------------
Uf, sedaj se zadeva čisto drugače bere. user posted image  

Probaj se nekako pogovorit z njim, brez napadanja in obsojanja. Razloži mu, da ne boš mogla preživet na tak način, (medtem ko si delita samo določena stroške- saj tvoje delo doma in skrb za otroke si pa ne delita). In četudi bi si vse delila, ga vprašaj kak smisel ima takšno skupno življenje?!
Morda začni razmišljat o možnosti, da greš živet drugam in predvsem to možnost omeni tudi njemu.. Ker nekdo, ki ti tako strogo gleda pod prste glede denarja, te bo tudi na drugih področjih pustil na cedilu.
Če si pa res zapravljivka- popravi to, mu to povej, piši za kaj porabljaš denar in ga sproti obveščaj. Je pa res, da imamo ljudje dostikrat različne poglede na zapravljanje- nekaterim je normalno, da spedenajo avto v nulo in se razburjajo recimo nad kvalitetno in posledično drago hrano, drugim je pa prioriteta recimo obleka in obutev in jim je problem dat denar za kaj druga.

Skratka, postavi ga pred dejstvo- ali bo delil denar z družino ali pa ga bom kupčkal, ampak sam!

Upam, da urediš tako, da bo zate prav!

ROŽICA

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
3.10.2009 12:13:39   
Žaži
Vsak plača svoje položnice in vsak skrbi za registracije, popravila ipd. za svoj avto. Vsak mesec dava skupaj vsak polovico za stroške (elektrika, voda, smeti, net.....).
S tem, da da on meni vsak mesec še 200€ pri plači, ker kupujem samo jaz hrano, plenice, cunje ipd.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 65
3.10.2009 15:27:07   
Spark
Joj, si ne predstavljam tak način življenja. Jaz sem pri nas financ minister in jaz skrbim za finance. Pooblaščena sem na njegovem osebnem računu tam poberem, da ni preveč na računu. Poskrbim, da so računi plačani, kupujem cote, plačam hrano, in poskrbim da kaj privarčujeva. On s svojega računa samo natanka svoj avto. Ponavadi samo jaz plačujem s svojega računa. On skoraj nikoli ne nosi svoje denarnice s seboj. Seveda se oba dogovarjava, če kupujeva kake večje in dražje stvari.
Ne morem si predstavljati, da bi se šla nekaj pol pol.
Probajta se malo pogovoriti, glede tega, kako se on vidi v prihodnosti. A sta sploh za kupaj al kaj. Kako gleda na otroka? Ali se ne zaveda, da otrok ni samo oblačilo in hrana. Najdita neko pametno rešitev.
Nasvet: Pustita si vsak od plače recimo 10 ali 15 ali 20 % ostalo dajta na skupni kupček. Iz tega kupčka pa potem črpajta za stan. stroške, hrano, oblačila, avto, ... Skratka za družinske stroške. Tisti denar ki pa ostane vsakemu posamezniku, pa naj porabi vsak zase, kar pač želi. Tako se ne bo počutil ogroženega. Oba bosta enako prispevala v družinski proračun.
Tebi pa svetujem, da probaj iz tega svojega deleža, kaj privarčevati. Saj če bosta šla kdaj narazen, se bojim da te bo pustil brez česar koli. Imej nekaj za svojo varnost. Sej ne rabi vedet, ali si vse zapravila ali pa si kaj privarčevala. Delaj se da si prava potrošnica, pa resno malo misli nase. 

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 66
3.10.2009 23:02:21   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Pooblaščena sem na njegovem osebnem računu tam poberem, da ni preveč na računu.

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 67
3.10.2009 23:03:49   
picola1
Jst bi mu dala za prebrat tele poste...mogoče bi ugotovil, da mu nekaj ne štima v tej njegovi glavi...user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
3.10.2009 23:47:03   
MLADAMAMICA
sem njemu za stroske nakazala, pa se mu je ful fajn zdelo... V trgovino pa ni sel in bo seveda prsparal, ker jaz bi nabavla in skuhala... Tako pa jem zelenjavo in krompir, ki je se doma, on si pa iz skrinje zaloge jemlje...

sorry, sam a sta vidva cimra al družina? meni se namreč zdi, kot bi bila dva študenta, ki se preživljata iz mesec v mesec - vsak z svojo denarnico. meni je to čisto mimo. ne razumem, res ne. na tak način bi bila jaz skoraj vedno v minusu, hkrati pa ne bi imeli nič prišparanega denarja user posted image

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
3.10.2009 23:49:21   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži
Vsak plača svoje položnice in vsak skrbi za registracije, popravila ipd. za svoj avto. Vsak mesec dava skupaj vsak polovico za stroške (elektrika, voda, smeti, net.....).
S tem, da da on meni vsak mesec še 200€ pri plači, ker kupujem samo jaz hrano, plenice, cunje ipd.

ali imata tudi hišna opravila razdeljena na pol? user posted image  kaj pa seks? user posted image  svaka čast, jaz takega življenja ne bi nikoli imela...

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   [Brisano sporočilo]
4.10.2009 0:01:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MLADAMAMICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
4.10.2009 1:15:41   
nananaja
mene je enkrat, ko sem prodajala čevlje v trgovini, skoraj na rit vrglo pri blagajni: mož in žena si ogledujeta čevlje in navdušeno oba izbereta vsak svoje žimske škornje, podobne modele. prinesm na blagajno škatli, mož prime ženine, jih da na stran in reče: "meni računaj tele"... user posted image user posted image user posted image brrrr

juniorka, če bi jst poslala mojga v štacuno po hrano, pa bi rekel, da naj grem sama in ne bi šel (če bi sploh imea ločene finance), mu ne bi skuhala - nisi kupil! če bi jemal zaloge iz skrinje, pa bi jih jaz plačala, bi skrinjo zapečatila...

pa sej razumem, da imaš nekaj denarja zase, ampak kar pa je skupno dobro, sploh ni vprašanje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 72
4.10.2009 9:15:35   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

ali imata tudi hišna opravila razdeljena na pol? user posted image  kaj pa seks? user posted image  svaka čast, jaz takega življenja ne bi nikoli imela...

Tale je dobrauser posted image Mogoče se bi mož zamislil, če bi dobil za seksat do polovice. "Dragi, naprej pa plačaj, ali pa si plačaj sam."user posted image

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 73
9.10.2009 15:39:43   
tehnofil
vse stroske-poloznice delit na pol. .....da prevec zapravim vsak mesec, ....vecino hrane kupim jaz, pa cunje za malega... 

Že mora biti nekaj resnice na tem, da preveč zapraviš. Čisto nedolžna sigurno nisi, razen, če imaš skopuha. Poznam ženske, ki imajo komaj za živet, pa grejo v minus za drage čevlje.

Kar pa se hrane tiče, nabavljajta skupaj, kadar pa nabavljaš sama pa nabavi SAMO kar potrebuješ za otroka.

Vendar ko ste družina, z otrokom, vsi skupaj morate porabljati denar. Če ti nimaš dostopa do njegovega bančnega računa, on ne do tvojega je nekaj narobe. Ali je nekdo preveč sam za sebe ali pa je nekdo preveč razsipen.

Tu gre za več stvari. Gre za zaupanje, ki ga med vama potemtakem ni. Kako lahko oz. zakaj potem nekdo živi z nekom, ki mu ne zaupa. Saj verjamem, da na začetku ima še vsak malo svoj denar, ampak ko pride otrok se ves denar "da na en kup", a porablja se ga varčno in dogovorjeno. Gre tudi za materialno varnost, ki si jo potemtakem gradi samo eden; pa se sprašujem zakaj potrebuje materialno varnost samo za sebe, ali načrtuje da bo sam živel. Prepričan sem, da se ravno na upravljanju z družinskimi financami vidi v kolikšni meri je odnos pristen.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 74
9.10.2009 15:44:09   
tehnofil
Bomo vidli, kaj se bo iz tega izcimilo, zdaj se moram osredotocit na prihajajocega novega clana, ki ga pricakujemo cez 5 tednov...

Čudno. Mi že vemo, kako se bo to izcimlo, pa nismo vedeževalke. Kako to, da ti ne veš? user posted image

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?