zmajaz -> RE: nasvet - prva kašica (27.9.2009 21:24:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby tamalega (5 mesecev) še vedno polno dojim, ker pa je od drugega meseca naprej prespal celo noč, zadnje 2 tedna pa se zbuja tudi po 3x in hoče jest, Tole je pa ista situacija, kot je bila pri naši ta prvi. Tam nekje pri 4,5 meseca se je začel njen nočni spanec krajšati in na koncu sva prišli do tega, da je spet prvič jedla že ob 1h zjutraj, čeprav je pla spat šele okoli 22h. Predvidevam, da ji enostavno moje mleko ni bilo več dovolj nasitno, da bi lahko zdržala do jutra. Jaz sem ji sicer začela dajati GH šele pri 6. mesecu, pa je ni nikakor marala. Potem je končno sprejela vsaj to Milupino kašico, ampak na začetku le po nekaj žličk. Da sva prišli do tega, da je pojedla cel normaln obrok, je trajalo skoraj cel mesec. Zbujala se je pa še kljub temu dalje po ustaljenem urniku - predvsem iz navade, ker sem potem videla da ob 1h zjutraj figo kaj poje, da se bolj kot ne crtlari. Tako da sem morala potem to končati tako, da sem ji enostavno ukinila dojenje ob 1h zjutraj. Glede na svoje izkušnje pri ta prvi, bi jaz na tvojem mestu kar vztrajala s kašico, preden mu to nočno zbujanje preide v navado, samo bi mu pač ponudila drug okus, če tega ne mara. En mu bo zagotovo všeč. Ta drugemu sem jaz začela dajati to kašico že kmalu po tem, ko je dopolnil 4. mesece, in se zadeva zaenkrat kar obnese, ker mi lepo podaljšuje spanje. Večinoma spi od 21h do 4h/5h, zdajle mi je pa že 2x spal celo od 20h do 6h. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|