Gotov parket-lakiranje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Ksantipa77 -> Gotov parket-lakiranje (26.9.2009 10:27:20)

Ali se gotov parket samo položi in je to to, ali je tudi tega potem potrebno čez polakirati?
Zanima me tudi, ali ste zadovoljni z le-tem parketom?

lukec -> RE: Gotov parket-lakiranje (26.9.2009 10:33:58)

Gotovega parketa ni treba lakirat, je že lakiran ali pa oljen. Nimam pa osebnih izkušenj z njim.

Paštetka -> RE: Gotov parket-lakiranje (28.9.2009 19:32:02)

Mi smo parket položili. potem ga je potrebno zalit s kitom, pobrusit vse skupaj, da je ravno, in lakirat eni 3x.

Mi imamo sicer tehno parket, tako da ne kako je pri ostalih varianatah.

vanilla -> RE: Gotov parket-lakiranje (28.9.2009 19:37:19)

Pri nas smo ga samo položili in to je to. Je že lakiran. Mi smo zadovoljni. V njegovi življ. dobi se ga da še dvakrat brusit in lakirat, ker ima toliko surovega lesa na vrhu le na voljo, da se to da.

Hope2 -> RE: Gotov parket-lakiranje (28.9.2009 19:48:05)

Gotov parket imamo že drugič. Če se bomo še kdaj selili, bo sigurno spet gotov parket kraljeval. 

Ksantipa77 -> RE: Gotov parket-lakiranje (1.10.2009 21:27:44)

Vidim, da obstaja več vrst gotovega parketa-dvoslojni, trislojni....Katerega izbrati?

sazi -> RE: Gotov parket-lakiranje (17.10.2009 11:00:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

Vidim, da obstaja več vrst gotovega parketa-dvoslojni, trislojni....Katerega izbrati?

Odvisno kaj bo v prostoru oz. kako je prostor ogrevan. Npr. za talno gretje je primeren dvoslojni parket - takega imamo mi.

mala zirafa -> RE: Gotov parket-lakiranje (22.10.2009 15:44:19)

Kaj pa za zaprt pozidan balkon?Namreč v le tem bo jedilnica.Skrbi nas da ne bi bile ploščice prehladne.Pod balkonom je luft.

vanilla -> RE: Gotov parket-lakiranje (22.10.2009 15:49:25)

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Kaj pa za zaprt pozidan balkon?Namreč v le tem bo jedilnica.Skrbi nas da ne bi bile ploščice prehladne.Pod balkonom je luft.

Ploščice so hladne ne glede na to, kje jih postaviš (torej ne bodo nič bolj hladne, če bodo na zaprtem balkonu). Je pa res, da nisem prepričana, če bi za to lokacijo parket bil primeren, ker je spodaj luft. Razen, če je dobra izolacija. Da ne bi prihajalo do nabiranja kakšnega kondenza zaradi temperaturnih razlik (ko pozimi notri kurite, a odspodaj prihaja mrzlo). Ne vem, laično razmišljanje.

Kaj pa talno gretje in ploščice? Poleti pa itak ne bodo tako mrzle.

mala zirafa -> RE: Gotov parket-lakiranje (24.10.2009 9:31:54)

S spodnje strani balkona bo 10cm stiroporja.Drugače bo pa izolacija vsenaokrog 12cm.

Stran: [1]