lex
|
Kaj pa če bi sposodila pesmarico v knjižnici. Full dobra je Majhna sem bila - imaš ogromno besedil z notnim zapisom, pa še ena je od Tatjane Šumnik sam se trenutno ne spomnim naslova knjige, notri je pa ogromno pesmic in deklamcij. KOSTANJČEK (Mira Voglar) KOSTANJČEK, ZASPANČEK, NA VEJI VISI, ZAVIT VES V LUPINO PRAV SLADKO ŠE SPI. TEDAJ PA ZAPIHA VANJ VETER MOČAN: »KOSTANJČEK, ZASPANČEK, JESEN JE, NA PLAN!« Jaz sem mala miška, saj me vsak pozna. Moja mala hiška luknji dve ima. Škrap, škrap, škrap, grem z dežja pod kap (2x) Skozi prvo luknjo veter se podi, a pri drugi luknji črni muc čepi. Škrap, škrap, škrap, grem z dežja pod kap (2x) Včasih dežek pada mokro je povsod, jaz pa mala miška grem na dolgo pot. Škrap, škrap, škrap, grem z dežja pod kap (2x) Kdo je videl belo muco, belo muco, belo muco, ki je spredla belo prejo, belo prejico? Kdo je videl belo ovco, belo ovco, belo ovco, ki je dala belo volno, belo volnico? kdo je videl belo putko, belo putko, belo putko, ki je zesla belo jajce, belo jajčece? Jaz sem videl belo muco, belo ovco, belo putko, šle so v mesto kupit presto, belo prestico. Upam, da sem ti malo olajšala delo!
|