mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena No, imam svež primer postavljanja pravil z "super ljubečo" taščo, ki bi vse naredila za vnukinjo: Mi smo od samega začetka brez dude, ker sva se z možem tako odločila, in tako bo tudi ostalo. Od samega začetka je spraševala, pa kako to, da nima dudice, pa vsakič, če je kaj zajokala, pripombe, da bi bilo z dudico lažje, jaz sem ji seveda vsakič odgovarjala, da meni nikoli ni problem potolažiti moje princeske namesto dude. No, pred nekaj dnevi je bila s tastom na obisku in smo spet nekako prišli na dudico in si je drznila reči, kako ji bo ona na skrivaj dala dudico, ko bo pri njej . Sem čisto ven padla in ji izjemno ostro povedala, da če bo kdaj Ela pri njej, bo dobila dolg seznam pravil, ki se jih bo morala striktno držati, če ne, ne bo nikoli več čuvala Ele. Se me je kar ustrašila in se nazaj potegnila, tast pa me je tudi debelo gledal. Seveda je tudi mož pripomnil, da tega nikakor ne sme početi, toda ni bil tako oster kot jaz. Itak vem, da me imata za kačji jezik, toda briga me. Itak ji pa Ele ne bom dala za čuvat pred osnovno šolo, saj enostavno ni sposobna in ne želim, da slabo vpliva na mojo hčerko. Samo zato, ker je moževa mama, pa še ne pomeni, da ima takoj pravico jo čuvat. Ok, nekateri bi rekli, da kompliciram, toda jaz se ne dam. To je moja hčerka, ona je imela svoje otroke in je njih vzgajala in čuvala. Jaz skrbim za to, da Ela enkrat na 4-6 tednov vidi svojo babico, pri tem sem seveda vedno prisotna, da jo lahko popravim, če dela kaj narobe, ko bo Ela večja, pa itak vem, da ne bo želela it k babici, ker sva s taščo enostavno preveč različni in sem prepričana, da tastin način vzgoje Ele ne bo privlačil. Vsekakor pred Elo tašče ne bom šinfala, toda bom pa objektivno povedala, kaj mislim, da ne dela ok, tako kot počnem za dejanja ostalih ljudi. Zakaj bi jo tretirala kako drugače? Elo bom učila, da je lepo imeti lep odnos z babico in dedkom, koliko ju bo imela rada, pa je odvisno od tega, kako in koliko se bosta potrudila za njeno ljubezen. Seveda v okviru mojih meja, saj sem jaz njen starš in je moja naloga, da jo zaščitim pred slabimi vplivi. Madonca sem se razpisala . a se ti ne zdi, da bi se morala s kom pogovoriti s kakšno strokovno usposobljeno osebo sem na isto pomislila wth?
|