Rast deklice in močne bolečine v nogah! (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Lu -> Rast deklice in močne bolečine v nogah! (25.9.2009 8:21:54)

Imamo naslednji problem s katerim se srečujem prvič. Punčka je stara 4,5 let in skoraj vsako jutro jamra, da jo bolijo noge. DAnes je bilo tako hudo, da tudi hodit ni mogla. Po cca 15 minutah se stanje popolnoma znormalizira in celo teče lahko. Pravi, da jo boli v obeh kolenih. Je to posledica rasti otroka ali kaj drugega?

Ima katera izkušnje s tem?

Luni -> RE: Rast deklice in močne bolečine v nogah! (25.9.2009 8:28:13)

Ja, s tastarejšim, še vedno. Vendar jaz bi jo šla vseeno pediatru pokazat...nikoli ne veš. Našega so tako bolel noge in občasno ga še vedno (od gležnjev do stegnenice), smo ga šli pokazat pediatru, ga je pregledal (takrat je bil star okoli 4) in dal diagnozo: obdobje hitre rasti.

maya2 -> RE: Rast deklice in močne bolečine v nogah! (25.9.2009 8:41:06)

Mene so kot otroka zelo pogosto bolele noge, tako zelo, da sem jokala zraven, zvečer nisem mogla zaspati.... zdravniki so vedno rekli le--- ja raste (pa se je nadaljevalo še naprej v najstniška leta, pa še naprej, dokler se nam njihova dijagnoza ni zdela že pošteno smešna (ker nisem več rastla)), pa sem postala malo bolj pozorna in sem ugotovila, da se mi to dogaja kadar hodim bosa ali pa me kako drugače nahladi. Še vedno me pogosto bolijo noge, s tem, da se je z leti vseskupaj preselilo še zraven na kolke. 

Anonimen -> RE: Rast deklice in močne bolečine v nogah! (25.9.2009 9:05:09)

Pri meni je bilo isto. Spomnim se, da ponoči nisem mogla spat, da sem si noge zavijala v tople šale in odeje.. In so rekli, da hitro rastem. Mogoče ne bi bilo slab kak dodatek - glukozamin vem, da je za sklepe, samo ne vem, če bi pri tem pomagal.

Lu -> RE: Rast deklice in močne bolečine v nogah! (25.9.2009 9:35:50)

Sem govorila z hčerkino P in morava dat kri popoldne, čez vikend pojest tablete, ki jih je predpisala in v ponedeljek kontrola. Upam, da ne bo kaj hujšega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Anonimen -> RE: Rast deklice in močne bolečine v nogah! (25.9.2009 21:21:49)

tudi mene, še posebej pa sestro so groznooo bolele noge. Še zlasti kadar je prišla sprememba vremena. Spomnim se, da je jokala in jokala. Včasih je še bruhala zraven. Pa še kakšno vročino dobila.

držim pesti, da je vse OK.

Lu -> RE: Rast deklice in močne bolečine v nogah! (14.10.2009 12:13:33)

Malo pozno, ampak otrok tako hitro raste. OMG. Da bo le čimmmanj takih bolečin.

blaža -> RE: Rast deklice in močne bolečine v nogah! (14.10.2009 12:19:16)

Mene so tako kot otroka bolele noge in sedaj ni nič boljše.

sem se zbujala vsa prepotena in v bolečinah. Pol me je moj tata vedno namazal z kremo ( neka varjanta proti revmi) In je pomagalo za tisti krat.

So rekli, da rastem, pa sem tudi jaz nehala rasti, pa me še vedno bolijo. enkrat ena , drugič druga. Revma test, je pokazal, da kao nimam revme. Ma po moje je kej tage, ne vem. Ker me boli noga smo, pred slabim vremenom in če sem preveč na nogah čez cel dan. To slenje je redkeje.

Sem šla tudi na magnetno resonanco, pa ni nič pokazala.

Moram pa vedno vzet tableto takoj, ko začutim, da me bojo bolele noge, ker, če že začne fajn bolet, komaj dočakam, da mi tableta prime.

noranate -> RE: Rast deklice in močne bolečine v nogah! (14.10.2009 15:16:32)

Ta starejšo so bolele kar nekje do 14. leta, ta mlajšo pa tudi bolijo predvsem kolena, največkrat proti večeru. Namažem z mazilom bodyfresh od Justa pa pravi da ji malo pomaga (včasih dam tudi žličko sirupa Calpol)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]