SaaS -> Katero adaptirano mleko? (10.6.2005 20:09:58)
|
Tudi midva sva porodnišnici imela probleme z dojenjem, kar ni bilo mleka. Potem pa je steklo. Pri petih tednih mi ga je spet začelo zmanjkovati in sem začela dodajati. Ampak to ponavadi le zmanjšuje tvorbo mleka, saj pravijo da tu velja pravilo povpraševanje - ponudba. Več ko dojenček zahteva, bolj se mleko tvori. Zato so mi svetovali naj raje ne dodajam in čez dan dojim čim več. Če po dojenju joka, naj ga probam pomiriti in raje že čez urico in pol ali dve spet podojiti. In naj pijem čaj za dojenje, ki ga dobiš v lekarni (res učinkuje!). Le na ta način povečaš tvorbo mleka. In se je splačalo potrudit. Čez kakšen teden sva že uspela vzpostaviti ritem 3-4 ure čez dan in enkrat ponoči. Res pa je, da nikoli nisem imela preveč mleka, da bi si ga lahko pumpala na zalogo. Vsake toliko (1x na 2tedna), ko sem ga pustila mami, da sem jaz kam šla, muje dala prilagojeno mleko. (mi smo pili NovalacAR, ker je bruhal). Vem pa, da je grozno, ko ti vsi ki nimajo problemov tumbajo DOJIT, DOJIT IN ŠE ENKRAT DOJIT. Če ne gre, pač ne gre in začneš dodajati. Tudi mene mama ni dojila, pa zato nisem nič drugačna od drugih punc. Nekatere mame pač nimajo toliko mleka..
|
|
|
|