palmova mast (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


s. -> palmova mast (24.9.2009 13:57:29)

Kje nabaviti palmovo mast ali olje?




blaža -> RE: palmova mast (24.9.2009 19:53:27)

Poglej v Hoferju in Lidlu. Sem brala enkrat na kul slo, da so jo tam prodajali. Magari vporašaj prodajalce, če jo majo kje.

Je pa drugače palmina mast, ne palmova [sm=smiley1.gif]





s. -> RE: palmova mast (25.9.2009 7:55:28)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Je pa drugače palmina mast, ne palmova [sm=smiley1.gif]



Kakorkoli...Saj se zastopimo po domače tud. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Hvala, bom povprašala. Zanimivi se mi zdi, da tega ljudje še ne poznajo...




blaža -> RE: palmova mast (25.9.2009 7:59:21)

sem pa vprašala, če je prav palmova ali palmina, pa so zelo različna mnenja, tako, da nism več sigurna kako je prav.[sm=smiley36.gif]

Na kulinarični sloveniji je blo že veliko govora o tem. Baje je precej zdrava maščoba, veliko bolj kot ostale. No jaz je še nisem probala.




Luni -> RE: palmova mast (25.9.2009 8:32:29)

A je to isto koz kokosova?




jar -> RE: palmova mast (26.9.2009 17:06:00)

kopiram iz VIZITE:

palmino olje vs kokosova mast

Vprašanje: Me pa zanima kaj menite o palmini masti-koliko je slabša od kokosove-predvsem za peko.

Odgovor: Jaz sem dietetik, zato praviloma opazujem o vplivu posameznih živil (bolje bi bilo: hranil) na zdravje posameznika. Že res, da ne morem kulinaričnih pravil vreči v koš, vendar so za mene manj pomembna- imajo drugotni pomen. Palmino olje ( mast...) zelo pogosto uporabljajo in tudi priporočajo za cvrenje, nekateri tudi za peko. Videl sem že takšne bedatije v priporočanju palminega olja, kot je sklicevanje, da ne vsebuje holesterola! Nobeno rastlinsko olje ali maščoba ne vsebuje holesterola! Lahko pa holesterol iz neke maščobe nastane v naših jetrih, ki so prava kemična tovarna. In, ker je palmina maščoba sestavljena pretežno iz nasičenih maščobnih kislin, iz nje v naših jetrih nastaja holesterol. zato živil, ki so narejena s to maščobo nikoli ne moremo priporočati! Kaj pomaga, če prenese nekoliko višje temperature, ko pa naredi pravo revolucijo v telesu? Nekaj povsem drugega je kokosova mast (nekateri jo imenujejo tudi kokosovo maslo), ki kljub nasičenosti vsebuje takšne maščobne kisline,. ki našemu organizmu manj škodujejo. Toda tudi te maščobe ne bi priporočal za cvrtje jedi. je pa primerno za pripravo različnih peciv- celo bolj kakor margarine!

Jože Lavrinec, 07.04.2009


Pa še to preberite in se zamislite: http://www.vecer.com/clanek20081222005390486





Stran: [1]