asso
|
Oj :pikapolonica:, sej nisi edina, ki se trudi in brez uspeha. Jaz tudi zgubljam živce s to hrano, ampak po par nasveti s foruma sem pa si rekla, bo že en dan začela jest, ne samo teh par žličk. Mi uvajamo že dobra dva meseca to gosto hrano in nič kaj dosti. Od začetka je še nekaj pojedla (max. 50g), sedaj pa vedno manj (max. 30g). Sadja ne mara, zelenjava ji gre malo več v rit, meso glih za okras... No mi nekako shajamo s skuticami (ji jo uspe pojesti skoraj celo, pusti le kake 2 žlički) in riževimi kosmiči za večejo (enih 30-40g in to z muko). Drugače pa ji je najlepše jesti pri mami:((:((:((:((. Pa še niti celo noč ji ne uspe spati. Naša edino kar obožuje je juha iz beluši. Jaz sem sedaj ji začela dajati kar jemo mi, ker morda je res boljše kar sem kuhala zanjo in nič boljše. Par žličk in konec. Poskusi z dodatkom naribanega parmezana, morda ji bo to bolj všeč, saj je malo bolj okusno. Jaz sem poskusla: bučke pripravim kot zame le malenkost manj soli, zdrobljene z vilico, gor malo parmezana in to zmešano ali z paštico, ali rižekom, pa tudi med polento... morda bo tudi tvoji kaj bolj zanimivo. Najbolj pa me moti to, da se jaz dve uri trudim kuhat zanjo, umažem en kup posode in na koncu je moj trud poplačan z dvama žličkama. Joj, dovolj nakladanja... Pa še to: ups, kaj sem hotela napisati, pozabla sem... aja evo: jaz sem ugotovila, da se hitro naveliča enega okusa. Tako, da pri nas nekako deluje, najprej 2 žlički samo paštice, nato med paštico še bučke (2 žličkici), nato pa v to dvoje vmešam še malo rumenjaka... pa nekako poje malo več kot samo enega okusa... Sej ne vem, če ti bo kaj pomagalo, ampak malo sem se mogla razpisati... Pa srečno pri uvajanju... Lp asso
|