Hope2 -> RE: priprava goste hrane - kateri "mikser"? (24.9.2009 12:15:23)
|
Jaz sem bila prisiljena kuhat, ker ga je črvičilo in so se pojavili spet krči. Nekatere kuhajo, ene ne, sveže sadje samo naribajo, zmiksajo. Probaš pa vidiš, kaj mu paše oz ne paše. Bučke surove pa nikakor ne! Zelenjava se naj kuha, sadje pa lahko probaš surovo. Če te skrbijo vitamini, si nabavi rešeto in kuhaj na pari. Če nočeš na pari kuhat, pa skuhaj v minimalno vode, to vodo nato uporabiš za lažje tlačenje hrane, ali pa vanjo skuhaš polento, riž, ajdovo kašo (ko je malo večji). Če kuhaš sadje, tudi lahko v tej vodi kaj not vkuhaš ali pa ohladiš in mu daš pit. In tako, če še kaki vitamini ostanejo v vodi, jih otrok vseeno zaužije. Ne rabiš pa kuhat do onemoglosti. Jaz jabolka narežem, vržem v vodo in ko zavre odstavim, so že na pol mehka, na pol surova, kar je čist dovolj. Če ga šraufa, olupke sprva odtraniš, so težko prebavljivi Torej ne glej samo to kar bi ti rada in kaj je bolj zdravo, temveč glej kako se otrok odziva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Našemu sem jaz vse kuhala do 6 meseca in ima odlično kri in je zdrav. Vitamine, bo pa itak še dobil od tvojega mleka, saj ne boš prenehala z dojenjem. Če pa sprejme surovo, pa tolk boljše
|
|
|
|