Katera zdravila lahko uzamem? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tejča05 -> Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 19:23:19)

Punce rabila bi malo pomoči.

Sem v 9. tednu in sem se kr fejst prehladila. Pa me zanima kaj lahko uzamem da vsaj malo ublažim, glede na uro pa ne vem kam naj pokličem ker kar je mojih dr. -jev ne delajo več danes. Ne vem pa kam lahko pokličem in uprašam za tako malenkost.
Tako da bi bila zelo hvaležna za pomoč kaj lahko uzamem ali številko kamor se lahko pokliče. Sem mislila da lahko lekadol sam tam piše da ga nosečnice naj ne bi jemale.

Zelo sem hvaležna za vse odgovore-

lps

Bojana82 -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 19:28:17)

Lekadol lahko vzameš mirne duše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]........

Zala01 -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 19:31:55)

Ja, kot ti je Bojana odgovorila, lahko lekadol, če imaš zaštopan nos, si spiraj s fiziološko, nikakor z Operilom, drugega pa skoraj nimaš kaj. pa veliko čaja z limono, to pa nikoli ne škodi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Anonimen -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 19:34:41)

Tudi operil lahko!!

Tejča05 -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 19:36:55)

Ma nos niti ni tok kritičn se kr lepo puca, problem je v uču k se mi kr ulivajo vn solze in mam že čist zatečenga pa neki mi hoče it na kašlanje. No sej nos tut pušča sam ni pa še tok zabasan da ne bi mogla brez pripomočkov..

Hvala vseen, bom kr takoj lekadol uzela.

lps

sayuri -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 19:37:55)

Za pomiritev kašlja lahko vzameš SLezov sirup.

laura28 -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 19:38:06)

Ali pa pokliči v dežurno in ti bojo tam svetovali kaj in kako.

Zala01 -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 20:28:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tudi operil lahko!!

Ni res, vsebuje vazokonstriktor, to pomeni, da oži žile in s tem lahko zmanjša prekrvavitev maternice, popkovnice,itd.

Aja1 -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 20:41:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Tudi operil lahko!!

Ni res, vsebuje vazokonstriktor, to pomeni, da oži žile in s tem lahko zmanjša prekrvavitev maternice, popkovnice,itd.

Pušenjak je enkrat napisal, da Operil v majhnih količinah ne škodi. Pa G. mi je tudi svetovala, da naj 1x pošpricam v vsako nosnico zvečer, da bom lahko spala.

mateyka -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (22.9.2009 20:51:54)

paracetomol je edino zdravilo, ki ga nosečnice in dojenčki lahko jemljejo. lekadol je paracetomol, tako da mislim, da lahko vzameš lekadol brez problema. prvič slišim, da kje piše da ga nosečnice naj ne bi jemale. razen, če ima še kakšne druge sestavine notri poleg paracetomola?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.9.2009 23:34:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

simonakr -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (23.9.2009 8:32:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Tudi operil lahko!!

Pušenjak je enkrat napisal, da Operil v majhnih količinah ne škodi. Pa G. mi je tudi svetovala, da naj 1x pošpricam v vsako nosnico zvečer, da bom lahko spala.

Men je tud G rekla da 1x na dan ni panike da lahko zvečer da lažje spiš!

MAŠKA -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (23.9.2009 11:49:06)

Meni je g rekla, da lekoadol lahko vzamem pri 38 vročine ali več, operil mi je v zgodnji nosečnosti prepovedala, lahko pa sem si mazala z mazilom za nos, ki sicer ni tako učinkovito kot operil, ampak boljše pa je vseeno kot nič. drugače pa res baje lekadol naj ne bi škodil
Zdaj sem v 24 tednu in zopet močno prehlajena. Zvečer vzamem enkrat otroški Olinth, ki je podoben Operilu, upam, da ne bom naredila škode otročku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Mateja4 -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (23.9.2009 12:22:22)

Lekadol čist komot.... 

Dashenka -> RE: Katera zdravila lahko uzamem? (23.9.2009 12:44:48)

Lekadol ali kak drug paracetamol lahko, prav tako Operil, Olynth in ostale kapljice za nos, ki vsebujejo učinkovini oksimetazolin in ksilometazolin.

Stran: [1]