Polenta (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Nikica -> Polenta (8.6.2005 21:11:43)

Patronažna mi je svetovala, naj začnem zvečer pri 6 mesecih (zdaj bomo kmalu 7) s polento, toda moj je ne mara niti z vodo niti z adaptiranim mlekom. Kaj pa vaši? Kako jo pripravite?

Anonimen -> Polenta (8.6.2005 21:20:45)

Zakaj pa zvečer? Jaz sem mu jo čez dan naredila. Največkrat sem z njo zgostila zelenjavno juhico, sicer sem jo pa naredila z vodo in koščkom margarine ter malo posolila. Delala sem v v razmerju 1 : 4, v korist vode, seveda.

Nikica -> Polenta (8.6.2005 21:26:25)

Da bi bil bolj sit in bi spal celo noč.

Jančika_ -> Polenta (8.6.2005 21:28:59)

Vasja je od začetka tudi ni maral, predvsem zato, ker nikakor ni hotel jesti ničesar, kar ni bilo čisto gladko zmiksano.

Zdaj jo ima pa kar rad, skuham jo kot Splišni v razmerju 1:4 s tekočino, ki ostane pri kuhanju zelenjave, s katero polento postrežem. Recimo z bučkami in korenčkom.

Anonimen -> Polenta (8.6.2005 21:33:51)

Ma tale tvoja patronažna pa je malo čudna. Tibor je zvečer vedno pil samo adaprirano mleko, pa je spal cele noči. Pa tudi ostali "adaprirančki", ki jih poznam. To ne more biti vzrok, da otrok ponoči ne spi.

Jančika_ -> Polenta (8.6.2005 21:56:26)

Se strinjam, Vasja je bil sicer do osmega meseca dojen, pa je tudi spal ponoči. Še preden je sploh dobil kdaj večerno kašico. Ampak sva ga morala navaditi, da ponoči ni akcije in se spi, nikakor pa se ni zbujal zaradi lakote.

frutka_ -> Polenta (8.6.2005 22:54:27)

Jaz jo vedno pripravljam z vodo in običajno še zraven naredim omako iz bučk. To zmaže kot zmšan!
Bučke prepražim na maslu pa čebuli, če imam juho jih zalijem. In to je to. Potem pa dodam k polenti

piščanc -> Polenta (8.6.2005 23:38:29)

kaj pa če bi raje kakšno riževo kašico pripravila, ti kosmiči so bolj gladki.

naša ima drugače rada polento, ponavadi sem ji majhne koščke v mleko nadrobila, pa je ribice iskala, no saj tako jo je še danes

Nikica -> Polenta (9.6.2005 7:30:12)

Saj mu dajem mlečno riževo kašico in jo preprosto obožuje. Drugače se pa pred spanjem še dojiva, tako da zelooooooo veliko poje. Zbudi pa se enkrat do dvakrat ponoči za 5 minut, da se podojiva.

snorlax -> Polenta (9.6.2005 9:02:01)

Naš jo ima zelo rad, skuham pa malo redkejšo, malce posolim in to je to.

L.p.

Stran: [1]