Lazanjini zvitki - pripravim danes, spečem jutri?? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Ekaz -> Lazanjini zvitki - pripravim danes, spečem jutri?? (22.9.2009 10:37:12)

Tole bi jaz pripravila danes, shranila in spekla jutri.

http://www.kulinarika.net/recept/testenine/Lazanjini_zvitki_-12951.html

Je možno, dam v hladilnik? Sicer bom napolnila verjetno s tuno, saj bo jedla tudi moja dveletnica. Bo kaj narobe, če pripravim danes in spečemo in jemo jutri?




kjava -> RE: Lazanjini zvitki - pripravim danes, spečem jutri?? (22.9.2009 12:48:31)

Nima bit kaj narobe. Ti kar pripravi.




kjava -> RE: Lazanjini zvitki - pripravim danes, spečem jutri?? (24.9.2009 8:23:08)

Preživeli?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ekaz -> RE: Lazanjini zvitki - pripravim danes, spečem jutri?? (24.9.2009 8:49:05)

Preživeli!! Bilo je izredno dobro. Sicer sem recept malo prilagodila. Nič jih nisem prerezala na pol. Sem jih samo zvila po krajši strani in postavila v posodo. Po vrhu sem narezala malo masla in dala v pečico. Nekaj sem jih naredila s sirčkom in pršutom, nekaj s tuno in korzuo. Posebej pa sem naredila še sirovo omako. Skratka, enkratno in tudi lepo na pogled. Naslednjič pa bom kupila špinačne lazanje in bo na krožniku videt lepo. Kakšen bel in kakšen zelen.




eva_luna -> RE: Lazanjini zvitki - pripravim danes, spečem jutri?? (13.10.2009 9:17:21)

Hvala za izkazano zaupanje mojemu receptu :)




piko12 -> RE: Lazanjini zvitki - pripravim danes, spečem jutri?? (13.10.2009 14:22:27)

Tehnično vprašanje- a se vem lazanje nič ne zlepijo oz. a ostanejo v lističih, da jih potem spravite narazen? Jaz sem včasih navadno lazanjo tako delala, da sem skuhala testenine prej, ampak sem obupala in zdaj dam več bešamela in nič ne kuham prej.




eva_luna -> RE: Lazanjini zvitki - pripravim danes, spečem jutri?? (14.10.2009 15:07:20)

Če delaš klasično lazanjo v pečici, lahko kupiš tiste lazanje, za katere ni potrebno predhodno kuhanje.

Če pa jih uporabiš za omenjene zvitke ali kanelone, ko jih moraš pač prej pokuhati, pa jih kuhaš po porcijah, skupaj največ 3 v večjem loncu, da prosto plavajo. Itak gre hitro, ker vrejo le cca 3 minute, saj se potem še naknadno pečejo v pečici.

Prav tako pa, kot si tudi sama omenila, na dno pekača pri lazanji vliješ bešamel, da se lepo pokuhajo.




Stran: [1]