HSG (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

NMJ -> HSG (8.6.2005 19:33:00)

Zdravo punce,

dolgo me ze ni bilo tu gori,ampak berem pa vas. Poroka je za nama, bilo je ful lepo :love: :love: sedaj sem spet prizemljena - sva sredi gradnje hise.
Vas pa prosim, ce mi razlozite kako izgleda ta pregled HSG, moz pa mora na spermiogram (a ste sle zraven?)

Vsem noseckam :nosecka: pa najlepse cestitke :bravo: :bravo:

Lp:rozica:

emaa -> HSG (8.6.2005 20:10:20)

na HSG nisem bila, baje skozi nožnico cbriozgajo barvilo in ti nato slikajo rodila. Na spermiogram gresta pa seveda lahko skupaj, saj sta v tem skupaj. Prvič sva z mojim :love: skupaj, na ponovitev, da so bili rezultati ta pravi je šel pa sam (je blo obakrat v redu)

anadejka -> HSG (9.6.2005 8:02:44)

NMJ HSG je slikanje maternice,jajčnikov in jajcevodov.S tem se uglavnem preverja prehodnost jajcevodov.Vse skup pa zgleda tako....
...uležeš se pod rentgen daš noge narazen in se popolnoma sprostiš.To je zelo pomembno da te ni strah in si sproščena!!!Zdravnik ti noter vstavi kateter.Če boš sproščena tega skoraj čutla ne boš,če pa boš napeta,te bobolelo ker mišice niso sproščene in gre težje not.Zato res brez strahu.Nato ti bo skozi kateter not spustu tako plavo tekočino.Takrat boš mela tak smotan občutek napihnjenosti in mogoče te bo mal zabolel v jajčnikih.Bolečina pa ni nič hujša kot tista,ki jo imaš vsak mesec prvi dan ko dobiš :hudicek:.In nato te 3x poslikajo.To je to.Vse skupaj traja niti 5 min.
Še to moraš vedeti,en dan pred HSG jej lahko hrano in vzemi odvajalo že zjutraj da se spucaš in na HSG greš na tešč,zato da slike čim bolje uspejo.
Pa tudi kri moraš dat v svojem zdravstvenem domu 1 ali 2 dni prej,za sedimentacijo.

Spermiogram.....lahko sta skupaj,če se ti zdi da bi fant imel težave in ne bi mogel sam,načeloma pa se mi zdi da je boljš če je sam,ker hitreje opravi.Vsaj moj je men tko reku.Drgač pa to ni nč tazga.

To mislm da je vse če te pa še kej zanima pa kr upraš.

LP....anadejka:rozica:

_katka_ -> HSG (9.6.2005 9:19:20)

Na spermiogram sva šla obakrat skupaj. Imajo posebej sobo za pare.

HSG ni nič hudega. Jaz sem bila full prestrašena zaradi tega "razpihovanja jajčnikov", pa čisto brez potrebe. V LJ ti pred pregledom dajo dve tabletki proti krčem. Mene je bolelo bistveno manj kot pri M. Ni pa ravno prijetno. Popoldan sem vzela še eno tableto proti bolečinam, kot običajno med M. Nam je tudi sestra tako svetovala. Odvajala zjutraj nisem vzela, moraš pa imeti prazen mehur. (Nas je sestra vse polala lulat.)
Pripada ti tri dni bolniške in jaz sem jo izkoristila.

Na splošno imam jaz z osebjem na vseh pregledih glede neplodnosti zelo pozitivne izkušnje. So zelo prijazni in razložijo vse, kar te zanima.

LP

Stran: [1]