Gordana-3 -> RE: Še enkrat: starost v skupinah (21.9.2009 20:02:35)
|
žal so včasih te skupine res malo čudno oblikovane. starši mlajših se ne pritožujejo veliko, medtem ko so starši starejših otrok kar velikokrat "našpičeni" glede tega. ta skupina, o kateri ti govoriš, je kombiniran oddelek, v katerem so otroci od 2-4 let. to, da jih nekaj ni še niti dveh let dopolnilo, je v taki skupini čisto normalno. moja laura je bila predlani tudi v taki skupini. ob koncu šol. leta, aprila, je dopolnila 4 leta. kakšna dva meseca pred tem so v skupino dobili punčko, ki je komaj dopolnila dve leti. bila je v bistvu tri mesece mlajša od njene sestrice, ki je bila v jaslicah v oddelku 1-2 let. potem so se vsi otroci večinoma ukvarjali s tisto punčko, ker se je učila govoriti, navajali so jo na kahlico, ... bila je pač hecna na svoj način, kot so vsi majhni otroci. jaz sem v bistvu komaj čakala september, da gre v drugo skupino, čeprav je bila vzgojiteljica zelo v redu. čudno pa mi je, da ne gredo na druga igrala, ampak samo na majhna. v našem vrtcu je navada, da otroke nekako pri 2-3 letih peljejo tudi na veliko igrišče in jih počasi seznanjajo s tistimi igrali. ker večina otrok je nekako od 2,5 -3 let že v skupinah, ki se hodijo igrat na veliko igrišče.
|
|
|
|