|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jok med hranjenjem
21.9.2009 15:37:23   
misamuk
Punce, lahko pomagate ? Moja 4mesečnica zadnje nekaj dni med hranjenjem s flaško joka na polno.
Sicer se še tudi dojiva, ampak samo iz desne dojke, ker leve noče pa pika. Na desni še nekaj popije, nato pa tudi začne pojokavat. Nato ji dam flaško (dojive in dodajave že od konca prvega meseca). Ponavadi je zagrabila flaško in popila s par pavzami. Zdaj pa že ko vidi flaško začne nabirat. Nato malo popije, potem pa jok. Pa menjam položaje, jo malo pustim, neha jokat, se začneve pogovarjat, se smejčka, itd. Spet probam spet jok. In tako še nekajkrat, dokler pri enem poskusu ne zagrabi flaške in normalno popije do konca.
Generalno popije dovolj in se lepo redi, ampak ni mi jasno, zakaj takšen jok vmes. Včasih imam občutek, da jo napenja, ampak zakaj samo med hranjenjem ? Ker drugače sploh ne joka in nima težav. Kaka tudi v redu.
Ampak tole hranjenje po flaški je pa ratalo muka. Včasih prej pač ni hotla in sem lahko še tako probavala, pa je zavračala, sedaj pa mora biti x poskusov, da potem zagrabi in normalno popije. Vmes pa res hud jok.
Probala sem ji dati flaško, ko jo imam na kolenih in podpiram glavico, pa v naročju, pa na blazini. Menjam vmes položaje, kupček lepo podre... Nimam pojma, zakaj joka. Ali samo v tistem trenutko noče, ali jo kaj matra ?
Kaj mislite ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jok med hranjenjem
21.9.2009 16:16:41   
Katy78
Joj, če se samo spomnim... Tudi pri nas se je po 3. mesecu začelo zvijanje, napenjanje in jok pri pitju iz flaške, posledično je tudi precej manj popil. Takrat je jedel na 3-3.5 ure in spomnim se, da me je bilo vsakič prav strah, kako bo. Trajalo je kakšne 3 tedne, pa je bilo potem kakšen teden mir in potem spet skoraj en mesec zvijanja in napenjanja. Jaz sem bila že popolnoma izmučena in obupana. Ker se je to dogajalo samo med hranjenjem, je P posumila na alergijo na kravje mleko in nas poslala na testiranje, pa so bili krvni in kožni testi negativni. Potem pa se je nekje po 3 mesecih nehalo samo od sebe in še danes nihče ne ve, zakaj je do tega sploh prišlo. Alergija na kravje mleko pa zagotovo ni, ker je do zdaj, poleg AM, že jedel kar nekaj mlečnih izdelkov - skuta, jogurt, kisla in sladka smetana, maslo, sir.

Držim pesti, da čimprej mine.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jok med hranjenjem
21.9.2009 16:37:23   
pokica_
misamuk, te zastopim 100%! Smo imeli identičen primer. In to že ko je bil star 1 mesec, pa vse do 3. mesca. No, pred kratkim se je nehalo. Med hranjenjem neutolažjiv jok, že ko je videl flaško se je začel tolk jokat, da smo ga komaj pomirili, poskusili znova in znova. Sem že tudi sumila alergijo na KM, ampak k sreči smo z P ugotovili, da ima eno lažjo obliko refluksa, in da ima vneto sluznico v požiralniku, no to sem sama ugotovila. Ampak se je pojavlo zarad refluksa. Zdaj jemo Aptamil AR in se je stanje 100%popravilo. In poje tud 160-230ml/obrok. Prej so ble pa borbe take, da tud po 12h ni nič jedel in to večkrat tedensko.

Smo sprobali mleko Beba, k je bolj sladko, pa zgoščevali z riževo kašico, pa ni nič pomagalo. Poskusi se posvetovat s P, ali pa kr kupi Aptamil AR in poskusi na ta način. Mene je blo tko strah tega hranjenja, da tud zvečer zaspat nisem mogla, k se mi je smilil, ko je bil tolk časa lačen...je raje zaspal kot jedel. HB da je zdaj ok, sem vesela, da bolj nebi mogla bit.

Vso srečo z živci! Saj bo....user posted image

_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jok med hranjenjem
21.9.2009 17:18:40   
Blueeyes
pri nas se je to že 2x zgodilo... sicer sem takrat samo dojila, tko da je take zganjala pri dojenju... 1 teden sem zgubljala živce, po enmu tednu je bilo pa spet vse normalno... v obeh primerih... tko da mislim da bo tudi pri vas minilo

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jok med hranjenjem
22.9.2009 14:33:20   
Mami26
Pozdravljene. Tudi mi imamo "podoben" primer. Stari smo 3,5 m in se nam cca 1 teden dogaja jok in stok ko približmo flaško k ustam. Se ne dojiva imava Aptamil že od vsega začetka.
Je pa čudno, da se to dogaja VEDNO zvečer in občasno pri popoldanskem hranjenju, drugače ne. Krči ne morejo biti, saj se ne zvija ampak dere kot,....
A je pri vas enako in kaj bi to bilo, saj me je groza večerov saj ne vem kaj spet bo.
Hvala za odgovor

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jok med hranjenjem
22.9.2009 14:38:30   
misamuk
Vidš, pri nas pa vedno zjutraj in za kosilo, ostali obroki so ok. Danes je bilo že malo bolje, tako da računam, da je to spet ena faza, ki bo minila. A poje vseeno normalno (na koncu, po vseh mukah) ? Ker naša ja, vsaj to.
Drugače je pa že itak na AR mleku (Novolac), nič ne poliva in poje dnevno primerne količine in se lepo redi. Tako da tale jok ziher ni zaradi refluksa. Jst bolj sumim, da ko začne jest, se mu zgane peristaltika, pa potem začrviči.

(odgovor članu Mami26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jok med hranjenjem
25.9.2009 15:06:10   
ninocka
Ko se je to zacelo pri nasem prvem, sem potem ugotovila, da se noce vec hranit v narocju. Ko sem ga hranila v posteljici ali na tleh, ko se je igral, je blo OK. Ce smo ga vzeli v narocje za hranjenje, je bilo dretje in odrivanje flaske.

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jok med hranjenjem
26.9.2009 17:02:54   
dushka
Jaz sem imela isti problem. Ko je jedla mleko po flaški je skoz jokala in se upirala. Tako, da zdaj pri sedmih mesecih je samo po žlički.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?