vaney -> Prosim za nasvete, pomoč (21.9.2009 12:15:35)
|
No, da razložim stvar...doma imamo 20-mesečnika, ki bo februarja dobil bratca/sestrico. Pred 2 tednoma je dobil novo sobo. Sicer je v svoji sobi spal že od 3. meseca, vendar je imel notri samo omaro in otroško posteljo, zdaj pa ima kompletno sobo z veliko posteljo. Kupila sem mu še lepo otroško posteljnino, da mu bo še lepše. V svoji sobici je rad in jo vsakemu z veseljem pokaže. Do tu vse lepo in prav, potem pa nastane problem. Pred dobrim tednom je zvečer sam pokazal, da bi rad šel spat v veliko posteljo. Ok, sva rekla, pa poskusimo. Šel je spat ob 19h kot ponavadi in spal brez zbujanja do 8h zjutraj. Sanjsko. Bila sva vsa srečna, da je ta prehod šel tako gladko. No, potem pa se je začelo. Naslednji dan ni nikakor mogel sam zaspati v postelji, pa sem šla jaz k njemu. Trajalo je 2 uri, da je zaspal. On bi delal vse drugo, samo spal ne, a zaspan tako, da je komaj gledal. Ponoči se je zbudil in od polnoči do 4h zjutraj smo bili vsi 3 pokonci, ker v veliki postelji bi se on igral, skakal, smejal..., potem sem ga po 1 uri matranja dala v otr. posteljico, je tam histerično kričal kolikor dolgo je bilo treba. Pa je kazal nazaj na posteljo in je šel spat tja, pa spet nič od spanja...za znoret. Zjutraj pa v službo in vrtec, vsi skrokani. Če bi se to zgodilo 1x, bi še razumela, vendar to traja zdaj že več kot 1 teden in prav danes ponoči smo imeli spet dolgo veselico. Zvečer sem zraven njega ležala 1 uro, da je zaspal (v otroški posteljici je vedno sam zaspal v 10, 15 minutah, brez joka). Ob polnoči pa alarm in potem vse do 3h zjutraj. Po 1,5 uri je stvar prevzel mož in šel spat z njim, pa spet nič od tega. On bi se smejal, skakal, dudo metal okrog, pa malo jokal, pa se delal, da spi...potem je še mož obupal in da odnesel v otr. posteljico. Tam se je histerično drl (ne jokal, ampak drl) in sva hodila na nekaj minut k njemu, da ne bi bilo kaj narobe. Pa sva ga umirila, pobožala...pa spet in spet. Po 1 uri kričanja je zaspal do 6h zjutraj, potem pa je šel spat k nama..... No, natančen potek dogodkov ste prebrale, zdaj pa povejte, kaj ste/bi naredile ve? Ima sploh smisel še vztrajat ali naj gremo nazaj na otr. posteljico še za 2,3 mesece. Ker otrok se tako ne naspi prav dobro, če smo pol noči pokonci, midva pa že več kot en teden ponoči skačeva po več uri po stanovanju in sva tudi že izmozgana. Kaj pravite, svetujete? Jaz mislim, da ga bom dala danes kar nazaj v otr. posteljico spat, če ne bo še tam zdaj začel protestirat. V glavnem, vsak nasvet mi bo prišel prav. Hvala.
|
|
|
|