Anonimen
|
Tako, zdaj imam več časa, ker dete spi. Katerega kuža pa imate? Zdaj se bo al bina spet zgražala, ampak tudi to je pomemben podatek za nas, poznavalce pasje rase. Ker če daš dojenčka za povohat npr. zlatemu prinašalcu, ga bo ta povohal lepo počasi, pa vprašanje je, če ga bo sploh polizal. Mogoče malo. Če pa daš dojenčka za prevohat višavskemu terierju kot nasprotje prinašalcu, ga bo pa ta vsega prežokal in prelizal, da revež dojenček še dihati ne bo mogel. Torej, to je različno. Je pa definitivno dobro, da ga povoha, pa katerekoli pasme je že. Tudi če res pade kakšen lubček, kaj pa potem. Še stokrat bo. Otrok se mora hitro navadit na umazanijo, je potem bolj zdrav:). Lahko mu tudi date povohat kakšno pleničko iz porodnišnice, preden dojenčka prinesete domov, ni pa nujno. Jaz tega nisem naredila, pa je Miša Tiborja itak že poznala, ko sem ga prinesla domov. Pozneje moraš pa paziti na to, da bo pes spoštoval otroka, ker bo ti tako ukazala. Tu pa ni pardona. Če se bo jokal, bo MORAL kuža biti tiho, ker mu boš ti tako rekla. Pes mora vedeti, da si ti v kardelu najvišje in da bo tako, kot boš ti rekla (ali pa partner, če je on gospodar). Če imate vzpostavljeno to hierarhijo, potem ne bo problema. Jaz moji kuži pustim vse živo, res je scrkljana, ampak če ji nekaj rečem, potem to tudi drži. To ona ve. Razen pri mačkah pa vsa "vzgoja" oziroma povezava med nama odpove...
|