|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniska za ocete
20.9.2009 18:30:41   
tinaaja
Ker sem dobila vec razlicnih informacij, bi se tukaj povprasala.

Ali oce lahko dobi bolnisko za starejsega otroka, ce je mamica na porodniski? Eni pravijo, da ne, ker je itak ze mamica doma, po drugi strani pa bi bilo logicno, da se marsikdaj rabi pomoc, ce je en ali oba otroka bolna. Torej - vase izkusnje?

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniska za ocete
20.9.2009 19:19:44   
Pika Zoja
Ja, lahko.

Ne more pa dobiti bolniske za drugega otroka, ce je mamica z enim ze v bolniski.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2009 19:20:33   
eva1
Ne! Če je mami na porodniški oče ne dobi nege za otroka-zelo nelogično..mi smo imeli 3 mesečico doma in 2 -letnika z rota virusom...vem, da se mi je takrat kr trgalo...edino kar lahko narediš, lahko mož prosi bolniško zase, če seveda ima dobrega DR, da mu bo to omogočil, ali vzame dopust, ali pa neplačani očetovski dopust!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2009 19:21:49   
zvesta
ne, žal ne more dobiti bolniške... so pa običajno osebni zdravniki uvidevni in ga dajo na bolniško "kao" zanj...

< Sporočilo je popravil zvesta -- 20.9.2009 19:22:21 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2009 20:18:04   
end1
moj jo je dobil, prvič en teden, ko je starejša hči imela vodene koze, drugič ko se je po operaciji žrelnice vrnila iz bolnice tri dni, brez problema. 

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.9.2009 20:36:32   
ksenija12
ne,kolikor vem, ne dobi

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.9.2009 20:38:41   
živa
Ne dobi. Pri nas je na vratih pri P pisno obvestilo s členi pravilnika, zakona ali česarkoli uradnega že.

Lp,

živa

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.9.2009 20:50:57   
K_a_t_i
KAj pa če mamica zboli user posted image A potem pa lahko gre na nego za mamico?

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.9.2009 21:00:24   
živa
Ja, nego za ženo pa dobi. Moj jo vedno koristi po mojem CR.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.9.2009 21:12:20   
Dashenka

Ali oce lahko dobi bolnisko za starejsega otroka, ce je mamica na porodniski? Eni pravijo, da ne, ker je itak ze mamica doma, po drugi strani pa bi bilo logicno, da se marsikdaj rabi pomoc, ce je en ali oba otroka bolna. Torej - vase izkusnje?

Ne, ne more.

Kar je po eni strani tudi popolnoma logicno. Zakaj bi davkoplacevalci placevali dvema, da skrbita za svoje prestolonaslednike.
Ce ena odrasla oseba ne zmore poskrbet za dva otroka, pa magari, da en od njiju bolan, potem se vedno pride v postev neplacan dopust.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.9.2009 21:13:45   
TiaSara
Naš jo je dobil, ko je imel mali slinavko, mala pa komaj mesec dni. Najprej je bilo rečeno, da ni upravičen, ker sem doma, hkrati pa navodilo, naj tavelikega držimo stran od male, ker se ne sme nalezt  - ja kako pa user posted image . No, potem je dala, ne vem pa ali se je morala zato kdaj zagovarjati...

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.9.2009 21:24:39   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Ne, ne more.

Kar je po eni strani tudi popolnoma logicno. Zakaj bi davkoplacevalci placevali dvema, da skrbita za svoje prestolonaslednike.
Ce ena odrasla oseba ne zmore poskrbet za dva otroka, pa magari, da en od njiju bolan, potem se vedno pride v postev neplacan dopust.

ma ti prestolonasledniki so bodoči davkoplačevalci
in meni ni lih logično kaj ima nadomestilo za porodniško skupnega z nadomestilom za nego bolnega otroka, saj mogoče, da se motim. Mam pa srečo mojega P, hvala bogu je tolk uvideven.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
20.9.2009 22:23:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.9.2009 22:24:43   
Luna*
In niso samo mali bodoči davkoplačevalci ampak tudi očetu trgajo iz bruto in plačajo na bruto prispevke za porodniško varstvo...tko, da to je meni pa res nemogoča pogruntavščina, ko sem slišala. Spet v stilu naše ljube državice, da ja še bolj spodbuja rodnost user posted image . Kako pa zrihtate bolniško za očeta, če ima otrok pediatra v enem kraju, oče pa osebnega zdravnika v drugem kraju?!? Torej, da ni isti zdravnik pri obeh...

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.9.2009 7:17:02   
inja2
Moj mož je ravno sedaj na bolniški za tavečjega otroka, jaz pa sem za tamalo na porodniški.
Tako , da je lahko na bolniški.

lp

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.9.2009 7:20:10   
inja2
Aja bolniško  pa se dobi pri otrokovem zdravniku.

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.9.2009 8:14:15   
živa
Z enega drugega foruma:
"Na ZZZS sva izvedela za pravno podlago, na osnovi katere se odreka pravica do bolniške zakoncu matere, ki je na porodniškem dopustu. Gre za Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja, člen 138, 4. odstavek. Le ta navaja: 'Zavarovanec ima pravico do nadomestila plače za nego ožjega družinskega člana, če nege ne more zagotoviti zakonec, ki je nezaposlen, upokojen ali lahko zagotavlja nego brez zadržanosti od dela.'"

Skratka, matere, ki so na dopustu za nego in varstvo otroka, sistemsko enačijo z nezaposlenimi. Zato P praviloma NE SME odobriti bolniške za očeta.

Lp,

živa

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.9.2009 14:20:52   
ajataja
Tudi moj mož je že bil v bolniški ko sem bila jaz v porodniški,je pa res da niti nisva vedela da to naj ne bi bilo mogoče in P pač ne more poznat vseh kdo je na porodniški in zato je verjetno to tud možno.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.9.2009 14:29:18   
Lona76
Praviloma ti P ne sme dati bolniške. Pri nas ko prideš po bolniško moraš podpisati, da sta oba starša zaposlena za 8 ur. Tudi v primeru da je en od staršev zaposlen za 6 ur, drugi pa koristi bolniško za nego, potem drugemu pripada bolniška za 6 ur in ne za 8. In pri nas sestre pri P točno vedo kdo je na porodniški in kdo ne.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.9.2009 15:59:06   
bskrle
Mož vedno dobi bolniško, četudi sem na bolniški jaz ali pa na porodniški.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.9.2009 21:54:29   
K_a_t_i
A pol če je žena že v porodniški pa ni še rodila, ima bolnega prvorojenca doma in gre rodit -> v tem primeru potem vzame starejšega sabo v porodnišnico in ga tam nastani?
Ali pa če mora eden od dveh "prestolonaslednikov" (tista, ki je napisala tak odgovor zagotovo nima dveh otrok, ali pa ima deca na katerega se ne more zanest...) v bolnico, drugi pa je prav tako bolan in ni za v bolnico - pač vzame oba sabo v bolnico? Al kako imamo to urejeno v naši ljubi Sloveniji user posted image

Neplačan dopust je pa približno tko kt bi rekla, da dajem odpoved...

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 21.9.2009 21:55:58 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
22.9.2009 0:43:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
22.9.2009 13:12:01   
TiaSara
Ja država si to tako predstavlja, butasto, ampak tko pač je. meni jo te enako butasto kot pa to, da mame, ki niso dojile, niso smele biti z user posted image skupaj v bolnici.

Tukaj je predvsem problem, če gre mama z novorojenčkom v bolnico, pa vmes še starejši zboli (tako je bilo pri nas) na srečo sem imela taščo doma, ker mož nebi dobil bolniške.

zato pa se moramo starši znajdit in iskat luknje da se pokrpamo.

No, sedaj so lahko vse mamice z dojenčki v bolnici, bi se pa tudi za tole morali zbunit, da bi se kaj spremenilo. Saj ponavadi se kar na nek način znajdemo, ampak ni prav, da je tako. Kaj pa če kdo nima raznih babic ipd na razpolago?
Sploh pa iz omenjenega člena jaz ne vidim, zakaj ne bi mogli očetje dobiti porodniško, ker mam na porodniški ni niti brezposelna, niti upokojena, niti v zadnji del ne sodi, ker ne dela. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.9.2009 13:15:49   
Raho
Ja, lahko. Zakaj pa ne bi? Saj ni bolan otrok, s katerim je mama na porodniški.

< Sporočilo je popravil Raho -- 22.9.2009 13:17:39 >

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.11.2009 10:04:39   
milki
A so še kakšne izkušnje glede bolniške za očete, če je mama na porodniški z novorojenčkom, starejši pa zboli?

Zanima me, ker zdej razsajajo te viroze pa gripe, da se psihično pripravim kaj me čaka, ker mi v bistvu sploh ni logično, kaj pa v primeru, da oče pelje starejšega k zdravniku in prosi za bolniško in ko mu P reče, sej je žena na porodniški, bo ona skrbela zanj, da oče reče, da je pa žena ne vem npr. v tujini z dojenčkom ali pa na dopustu- sej nikjer ne piše, če si na porodniški da moraš biti doma- al kako že?

A v tem primeru bi moral oče vzeti dopust, dokler se mama, ki je na porodniški ne vrne iz npr.Amerikeuser posted image

Aleks 8.5.2008, 56cm, 4270gr
Sergej 20.11.2009, 57cm, 4320gr
Nikolaj 6.5.2012, 56cm, 4370gr

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.