gita10 -> RE: Šport (20.9.2009 16:04:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: gita10 jaz imam bratranca, ki je dobesedno živel za šport. Poleg pa je bil ves čas zelo dober učenec, ker je to njihov trener zahteval od njih. Potem pa je v četrtem letniku prišlo do poškodbe zaradi katere ni smel trenirati dva meseca in zgodilo se je to, da je šel z prijatelji prvič ven, poskusil slkohol, naslednjič še nekaj več. Potem se je zgodila prometna nesreča za katero je bil kriv on, ker je bil pod vplivom alkohola- in njegovo življenje je začelo padati. Sedaj je star 21 let nikoli ni več treniral, mature ni nnaredil, sanje o fakulteti in o tem da postane odvetnik so splavale ppo vodi, sanje o vrhunskem športu so splavale po vodi. Vsakič ko ga vidim so moje oče polne solz- večinoma je itak zadet.Še vedno upam, da nam ga vsem skupaj uspe spravit na pravo pot vendar sem se takrat odločila, da ne želim svojemu sinu takšne mladosti. Vsak dan treningi, disciplina.... S športom naj se ukvarja vendar rekreativno vendar mu želim normalno otroštvo in mladost, kjer bo na razpolago vsega zabave, tudi alkohola, punc, nezdrave hrane vendar v mejah normale. In se z eno zabvo ne bo počutil kot, da pes, ki ga izpustiš iz povodca. Seveda so pa tudi izjeme, ker če ne bi bile potem mi ne bi imeli vrhunskih športnikov in je to le način vzgoje,ki sem ga izbrla za svojega sina. Jaz bi preje rekla, da je ta tvoj bratranec ta izjema. Tuidi zato, ker je šeč v 4. letniku s prijatelji prvič ven. Govorila sem o vrhunskem športu in ta zahteva nenormalno dozo discipline in odrekanja in v vrhunskem športu so izjeme. Je pa drugo, da svojem otroku zapolniš dan. Tudi moj hodi na treninge nogometa in smučanja in bom vstrajala vsaj na enem športu vendar govorim o pravih treningih in pravih odrekanjih kar pa pomeni trening 2-3 x na dan, pravilna prehrana, spanje ob 8 zvečer in podobno.
|
|
|
|