mariborčanke..... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Tada -> mariborčanke..... (8.6.2005 14:01:20)

......a ste se že peljale s sankami po pohorju????

....punce jaz vam povem,....TO JE NOOOOORO:bravo::bravo::bravo:!!!!!

....jaz sem zbrala pogum, sem šla in mi ni žal!!!!:)-

lp, :)

:zmeden::zmeden::zmeden:a bi pustile na te sanke 7-letnega otroka???

india -> mariborčanke..... (8.6.2005 14:17:11)

Ne, Tada, nameravam pa it ta teden, daj mi povej, kaj naj oblečem ( dolge trenerke??), in koliko te to udari po žepu?

:rozica:

viv_ -> mariborčanke..... (8.6.2005 14:19:36)

Pa lih prejšnji teden se je en čist razsul...

Tada -> mariborčanke..... (8.6.2005 14:25:25)

mi smo bili v nedeljo,........ v takem vremenu obvezno dolge hlače in dolge rokave, ker je na Pohorju kar hladno8);.........

v nedeljo je bila vožnja 500SIT (športni vikend),.....drugače se mi zdi, da je 1000SIT;.........

.... je pa bila ful gužva,......

se pa lahko samo pelješ s sedežnico gor (pa tudi dol)......zastonj,...........
priporočam, da se prvo prepričas, če se boš mela pogum spustit po tej stezi,....

....ko se pelješ s sedežnico gor vidiš, da je fajn strma:)-,.......
....pač malo bolj bremzaš:)-:)-,.......

.....meni je bilo zelo všeč:bravo::bravo::bravo:

lp,:)

Tada -> mariborčanke..... (8.6.2005 14:26:09)

ha?
razsul se je???
...kaj je pa delal???

Anonimen -> mariborčanke..... (8.6.2005 14:35:35)

A niste brale v cajtngah???? Fant je skoraj umrl!!!!!! Halo, ne na te sanke otrok spuščat, prosim lepo!!! Tega fanta bežno poznam. Se je na koncu poti slučajno zaletel v druge sani in mu je zategnilo pas. Pripet si namreč samo preko trebuha, kar je narobe. In s tem se mu je pretrgalo tanko črevo. Postalo mu je slabo in omotičen je bil. KO je povedal to upravljalcu, ga je samo natulil, da si naj drugič prebere navodila, preden gre gor in ga pustil. Še dobro, da so ga prijatelji peljali v bolnico, ker če bi prišel pol ure kasneje, bi bil mrtev. Imel je namreč notranje krvavitve in je bil takoj operiran.

Organizatorji trdijo, da niso nič krivi, da je kriv on, jaz pa menim, da bi moralo to biti tako urejeno, da do česa takega ne more priti. In bi morali poskrbeti za 100% varnost, glede na to, da otroke spuščajo gor!!!!!!

V Večeru je menda bilo v soboto.

Tada -> mariborčanke..... (8.6.2005 14:51:12)

Ojla!

Komentar:
...žal se veliko staršev spusti s svojimi otročki s temi sankami,........
.... meni se zdi to skrajno neodgovorno od staršev in tudi organizatorjev, da to dovolijo,.....

ena mami se je spustila s svojim otrokom (okrog 4 leta);.... in seveda je celo pot zelo bremzala in to tako, da se je na mestih popolnoma ustavljala oz. se je peljala zelo, zelo počasi,.......
..... ker spuščajo sankače:)- v določenem časovnem intervalu se je zato za to mamico naredila grozna kolona,.......
..... in ljudje so se zelo pritoževali, ker so se morali ustavljati,......
....mami je pa po vsej verjetnosti slabo presodila težavnost te proge (na nekaterih mestih je zelo strma in hitra!!!)

... jaz menim, da to sankanje ni za majhne otroke - niti v spremstvu staršev,.....in zelo čudno je, da dovolijo otrokom nad 7 let samostojno vožnjo,........

....

o nesreči pa nisem nič brala,....tako, da ne morem sodit,.....

.... sem pa vidla par komadov, da se s temi sankami spustijo s vso hitrostjo in ti potem za ritjo ful bremzajo,.......
..... se ti prilepijo za rit in ti ne moreš normalno odpeljati svoje vožnje,......

lp, ;)

Tada -> mariborčanke..... (8.6.2005 14:57:48)

To sem našla v Večeru:

Adrenalinsko sprenevedanje

Nesreča na novem adrenalinskem sankališču PohorjeJet na mariborskem Snežnem stadionu, v kateri jo je hudo skupil štiriindvajsetletni Matevž, se ne bi bila smela zgoditi. Ne glede na to, ali je fant ob opozorilih na tabli pritisnil na zavoro ali ni, dejstvo je, da bi moralo biti sankališče, ki je umeščeno med zabaviščni prostor, narejeno tako, da zagotavlja varnost vsem, ki se nanj podajo, neodvisno od ravnanja tistih, ki se po zeleni strmini spustijo.

Pred dnevi jo je skupil štiriindvajsetletni fant. Jo lahko že danes ali jutri kdo drug, morebiti kakšen otrok? Recimo celo sedemletni, ki se - tako so pač določili v pravilih - lahko kar sam popelje po strmini, ki tudi sicer jemlje dih? Bodo odgovorni tudi takrat "sadili rožice" o tem, da morajo na primer tudi vozniki v avtomobilih upoštevati varnostno razdaljo?! Lepo vas prosim! Sedemletnik težko loči, koliko je avtomobil oddaljen od prehoda za pešce, ki ga namerava prečkati na poti v šolo. To navsezadnje opozarjajo strokovnjaki pred vsakim začetkom pouka. Sedaj pa naj loči, koliko so od njega oddaljene sani pred njim, za katerimi drvi z zanj nepojmljivo hitrostjo! Pa ne le sedemletnik.

Če so sankališče namenili tudi majhnim otrokom, potem se z varnostjo in otepanjem odgovornosti nihče ne sme in ne more igrati. Kdo bo odgovoren takrat, ko se bo v nekoga, ki bo na primer upošteval vsa pravila, zaletel nekdo, ki bo na strmini "odpovedal" zaradi strahu ali pa preprosto zaradi tega, ker bo slabo ocenil položaj? Si predstavljate, da bi varnost vožnje z vlakom smrti bila odvisna od ravnanja posameznika?

Ob vseh teh spregledanih opozorilih pa se ob nesreči, ki bi za mladega fanta lahko bila tudi usodna, vsiljuje vprašanje, ali smo se na tem koncu Slovenije zares pripravljeni sprijazniti z vsem, kar nam ponudijo v zabavo. Morebiti bi bilo prav, ko bi upravljalci PohorjeJeta Mariborčanom povedali, zakaj niso poskrbeli, da bi tudi oni dobili recimo varnejše sani. Morebiti takšne z varnostnima blazinama, kot jih imajo na primer na Rogli? V prvi vrsti pa takšne, ki bi zagotavljale varno vožnjo kljub adrenalinskemu spustu. Je za ta konec mesta, ki ima očitno čedalje več zabave kot kruha, zares dobro vse? Pa četudi s pečatom dovoljenja kaj vem katerega inštituta?

Vse bolj se zdi, da ob takih odgovorih, s katerimi so postregli odgovorni, spust po zelenem smučišču ne bo več potreben. Adrenalin dviguje namreč že sprenevedanje tistih, ki bi se prav ob Matevževi nesreči (ne glede na to, ali je stisnil na zavoro ali ni) morali pošteno zamisliti. Že zato, da se jim jutri ne zgodi nova. Ob vsem tem pa še zdaleč ni zanemarljivo niti to, da so očitno "pozabili" na prvo pomoč, brez katere nobeno zabavišče ne bi smelo odpreti svojih vrat! Kako bi se sicer Matevž s poškodbo, ki bi ga lahko bila stala življenje, kar sam odpravil v bolnišnico?!

Miša Vugrinec

Anonimnež:najram (nedelja, 5. junij 2005 ob 8:39)
Podatki o uporabniku - IP: 213.157.242.74 - ponudnik: cpe-213-157-242-74.cable.amis.net

Pa to ne moreš verjeti. Ali imamo res pri nas take laike, da to dovolijo.

Ali bo za to kdo odgovarjal ?

LP

Anonimnež:Profa (nedelja, 5. junij 2005 ob 10:1)
Podatki o uporabniku - IP: 194.249.33.200 - ponudnik: cmb2-200.dial-up.arnes.si

Norci in idijoti,na cesti v planinah na smučiščih in sedaj naj za take bedake negdo drug odgovarja,smo pa neumni.

Anonimnež:pika (nedelja, 5. junij 2005 ob 10:16)
Podatki o uporabniku - IP: 193.95.205.68 - ponudnik: BSN-95-205-68.dsl.siol.net

včeraj smo se peljali po teh saneh , ki pa v resnici niso tak bav , bav ! če se normalno pelješ , se nimaš česa bat , če se pa bojiš , pa idi raje peš !!! med opazovanjem vožnje pa vidiš takšne budce , ki prav izzivajo usodo in ne vedo več kakšno bedarijo bi ušpičili !!! možgane moraš imet na pravem mestu !!!

Anonimnež:blabla (ponedeljek, 6. junij 2005 ob 13:36)
Podatki o uporabniku - IP: 193.77.37.3 - ponudnik: mars.zav-mb.si

jaz bi jim pa dala najprej za pihat, preden se spustijo s sanmi....

to je nov šport, najprej na 4 piva in kak šnopček, pol pa 100 na uro dol.

saj je še čudno, da ni več nesreč.

Anonimnež:Štajerc (ponedeljek, 6. junij 2005 ob 14:39)
Podatki o uporabniku - IP: 193.95.199.202 - ponudnik: BSN-95-199-202.dsl.siol.net

Dejstvo je tako, da mora biti poskrbljeno za 100% varnost! Kaj to pomeni?
1. Ne glede na to, če šofer nammenoma ali nenamenoma (slabost, povišan adrenalin, srčni infarkt, krč in še in še) ne spusti ročke v cilju, se mora avt. ustaviti!!!!!!!!!!!
2.Upošt varnostne razdalje!?! Halo, kaj je z vami narobe, a kdo preveč pije!?! Avztomatika mora biti tako sprogramirana, da če že kdo prekorači var. razdaljo ( dopovejte mulariji koliko je ta razdalja., da bodo to upoštevali - malo fejst morgen!), se vozilo avtomatsko zabremza! Razumete!? pol pa ne bo nesreč in tudi tožb ne!
hvala

Komentira: AlešI (ponedeljek, 6. junij 2005 ob 14:59)
Podatki o uporabniku - IP: 213.250.58.75 - ponudnik:

Stvar sem si ogledal, res me čudi, kako so za to dobili obratovalno dovoljenje...Varnosti praktično na koncu proge ni...je samo brezglavo zaletavanje v sani, kar lahko potrdi "gospa spodaj"..... Nekaj bo še hudo narobe....to je samo začetek...Prosim oglejte si zadeve na Rogli. Videli boste da je ta varianta v MB-ju zelo "poceni in nevarna".

soncece24 -> mariborčanke..... (8.6.2005 16:04:19)

Ok, zdaj pa moram malo pokomentirat te zadeve s sankami in sicer razne "se je slučajno zaletel v sanke pred njim" itd. Zadeva je bila takšna: fant se je s polno hitrostjo (koliko gre!) zapeljal mimo table STOP in čez zavesice, ki opozarjajo na konec proge in mimo napisa ZAVIRAJ, KONEC PROGE. Sanke so narejene tako, da če ročko samo spustiš se po nekaj metrih ustavijo, zavirajo same, ti samo gas daješ. Za otroke to pomojem res ni, ampak pri 24 pa bi lahko res vedel da verjetno napis stop pomeni ustavi. Sicer pa so te sanke lahko čisto turistična stvar, če se pelješ počasi. So pa take stvari ravno tako nevarne kot vožnja v avtomobilu, ker "če je si ti predviden te še vedno lahko ubije nekdo ki to ni". In zdaj bo ta fant sigurno tožil organizatorja, da je on kriv. Bom se jaz šla z avtom zaletet v drevo in rekla, da jaz pa nisem vedla, da je to lahko nevarno. Saj se mi fant smili, samo mogoče pa ga bo izučilo, da je včasih fajn kakšna navodila upoštevat, čeprav bo sigurno 100 na uro pokasiral od kake zavarovalnice itd. Če bi vsi povsod in vedno upoštevali pravila tudi prometnih nesreč in smrtnih žrtev na cesti ne bi bilo.

Stran: [1]