Solero -> RE: Kako vzgajate na javnih mestih - v trgovini? (23.9.2009 8:47:39)
|
Kako vzgajate na javnih mestih - v trgovini? Ja, tako kot doma oziroma povsod. Moji vzorci vedenja in uporabe besed se zaradi prisotnosti drugih ljudi ne spremenijo. Sem taka kot sem in to doma, ali ne doma. Na slučajne mimoidoče se ne oziram in me njihova mnenja ne zanimajo, bistven mi je otrok. Tudi ko drugi otroci delajo "scene" po trgovinah, me to ne briga. Saj morajo probat, ne. Me je pa naučilo moje 2 leti staro dete, da mu ni za velike nakupe in za velike trgovine, da mu tudi večerno kupovanje ne paše in da ga jezi, ko mora pridno sedeti v vozičku, midva pa se lahko prosto sprehajava po trgovini. Zato kupujemo v manjši lokalni trgovinici, kjer zdaj že vejo, kak kruh imamo radi, navadno petek popoldan ali vikend dopoldan, obvezno mora enega držat za rokico in ima kako zadolžitev, navadno nosi seznam, včasih pa tudi kake makarone, robčke ipd. Že prej mu povem, kam gremo in kaj bomo počeli in kaj od njega pričakujem. Temu ni namenjena niti nagrada niti kazen, ker tako mora biti. Zaenkrat upošteva, največ kar proba je, da spusti rokico in steče po trgovini. Grem za njim, ga spet primem in greva dalje. Ja, saj se zgodi, da moramo v velike trgovske centre, ma se jih izogibamo, saj tudi nama ne pašejo.
|
|
|
|