SaaS -> spet uvajanje hrane! (8.6.2005 18:58:26)
|
Jaz sem zacela en teden pred dopolnjenim 6. mesecem (mimogrede: cist pravilno racunas starost, sploh se ne dat zavajat). Hotela sem začeti z riževo kašico od Milupe, ker se mi je zdelo, da bo šlo najbolje, ker se meša z mlekom.. Ampak to se je zdelo meni, mali pa sploh ust ni odprl. Pa sem opustila idejo. Čez dva dni sem poskusila z jabolkom in čez nekaj dni z jabolkom in suhimi marelicami (vse skupaj sem pokuhala in spasirala). Prvi dan sva pojedla le dve žlički, potem pa je šlo kar hitro. Čez nekaj dni sem skupaj zmešala čežano in riževo kašico. Nato sem poskusila z banano, hruško, breskvijo. Po malo več kot dveh tednih sva poskusila z zelenjavo. Korenček, cvetača, špinača, koruza, vse pa sem kombinirala s krompirčkom. Vse to sem eksperimentirala v času kosila. Zdaj je star sedem mesecev in v dopoldanskem času dobi zribano jabolko, hruško ali breskev, za kosilo skuham zelenjavo, zvečer pa kakšno mlečno kašico. Še vedno pa se dojiva, tudi po vsakem "pravem" obroku. Kako bova to nehala mi še vedno ni jasno?!? :zmeden2: Kupila sem si tudi knjigo Zdrava prehrana za dojenčke in malčke (zelena naslovnica) in se mi zdijo recepti kar v redu in tudi malemu sončku. Predvsem pa ne hiteti z novimi okusi, ker se alergija na določeno hrano lahko pokaže šele po nekaj dneh in ne takoj naslednji dan. Pred tremi dnevi sva poskusila tudi s hipp kašico (korenček), pa je kar šlo. To pa predvsem zato, ker gremo konec meseca na morje in tam ne bo štedilnika... Drugače, če sva doma, raje sama skuham. Lp
|
|
|
|