NS in DS (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

deily -> NS in DS (18.9.2009 11:41:07)

<pozdravljene

Pravkar sem dobila izvid od NS pa me zanima ali samo pri meni piše na koncu (Kariotipizacija ni indicirana, vendar prisotnost DS ni izključena.)

Rezultat pa je 1,8 mm(1:5745)

Prosim vas za odgovore. 

Hvalain LP

sayuri -> RE: NS in DS (18.9.2009 11:43:54)

Verjetnost za DS ni nikoli izključena. Pri tebi je tveganje, da se tvoj otrok od 5745 otrok rodi z DS.

Druagče je ap tvoj izvid tveganja zelo dober. Jaz sem imela nazadnje pri dvojčkih okrog 1: 1200

veronikab -> RE: NS in DS (18.9.2009 11:45:08)

deily - sem šla kar na mojega starega pogledat in piše nslednje: GLEDE NA IZMERJENO NUHLNO SVETLINO IN STAROST JE TVEGANJE ZA DS NIZKO. KARIOTIPIZACIJA IN INDICIRANA. Izmerjeno je pa bilo 1.5 mm. Pri nas je bilo vse OK. Upam, da sem ti kaj pomagala.

bena -> RE: NS in DS (18.9.2009 11:50:42)

Edini zanesljiv odgovor ti dobiš pri amniocentezi in biopsiji horionskih resic. Vsi ostali testi kot so NS in hormonski testi so le presejalni testi in ti napovedo zgolj verjetnost, da se otrok rodi s katero od teh anomalij. Tudi če imaš super rezultat NS si še vedno lahko tista 1 od 5745, katere otrok se bo rodil z DS.

ellie -> RE: NS in DS (18.9.2009 15:40:43)

deily pri meni piše podobno. Malo drugače nastavljen stavek, ampak enak pomen.

Pa imam NS 1,4...1:13839

Pač glede na mojo starost in vse to. Je pa to res pač samo verjetnost. Vedno piše na koncu izvida še, da ta presejalni test DS ne izključuje v celoti.

detelja -> RE: NS in DS (19.9.2009 20:25:08)

IZVIRNO SPOROČILO: deily

<pozdravljene

Pravkar sem dobila izvid od NS pa me zanima ali samo pri meni piše na koncu (Kariotipizacija ni indicirana, vendar prisotnost DS ni izključena.)

Rezultat pa je 1,8 mm(1:5745)

Prosim vas za odgovore. 

Hvalain LP

vse bo ok...a ti je gin. rekla, da naj greš še na dvojni hormonski test???...midva sva šla tudi na DHT pa je gin. rekla, da ni treba...itak pa da morejo napisat, da DS ni izključen, ker nič ni 100% in s tem oni sebe zaščitijo...sicer pa mislim, da je tvoj rezultat v redu...sicer pa lahko greš še na kak test, da boš bolj mirna...

Stran: [1]