Joly -> Pozdrav iz Izole (9.6.2005 10:21:08)
|
Hvala vam za vse informacije. Zdaj prav ne vem, ali sem se prav odločila. Rada bi pa z vami delila mojo izkušnjo glede izbire ginekologa. Da začnem na začetku. Tudi sama sem preseljena v Izola, tako da sem prej hodila v Zdr. dom Koper, kjer sem pred mnogimi leti imela dr.Arharjevo, ki pa je šla že zdavnaj v pokoj in od takrat nisem bila več na pregledu (to je moja največja napaka, tega se zavedam). Ko sem ugotovil nosečnost, sem si rekla, da bi rada imela zdravnico. Pa sem se najprej odločila, da bi šla v Postojno h ginekologinnji. Pokličem gor in mi rečejo, da sploh ne vzemajo novih pacientk, tudi če si noseča. Malo razočarana, pa vendar se sprijaznim in rečem, OK grem v bolnico v Izolo, tudi tam so zdravnice. Pokličem in sestra mi spet reče isto. Sem ji razložila svojo situacijo in mi reče, naj grem v dispanzer. Takrat sem poklicala k dr. Rožičevi, pa mi je prvič tam sestra spet povedala, da sploh ne jemljejo novih pacient. Ko sem ji razložila, da so me že drugje zavrnili in da bi rada imela zdravnico, ker v Kopru sta samo dva zdravnika, je rekla naj pokličem naslednji dan, da bo vprašala zdravnico. Po njenem galsu sem mislila, da itak ne bo hotela me vzeti. Vam povem, da sem bila tako žalostan, da sem se skoraj zjokala. Kako je možno, da si noseča, pa te nikjer ne vzamejo. Vsi na široko razlagajo, da moramo povečati rodnost v Sloveniji, potem pa doživiš tak šok. Sem celo že napisala pismo ministru Bručanu, sam potem sem se premislila, čeprav bi mu jo morala posalti, da vidi kaj se dogaja. No, ko sem spet poklicala k Rožičevi je sestra vprašala zdravnico in ta je rekla OK. Bom vidla, kako se bo obnašala, sigurno pa se ne mislim pustit kej zajeb... V glavnem vse skupaj je bilo neverjetno. Poznam svoje pravice in lahko si izberem tistega zdravnika, ki želim. Sej, če ne bi bila noseča bi še razumela in bi bila pripravljena počakati na pregled tudi 2 leti. Ko sem pa zanosila, sem mislila, da te obravnajajo drugače. Sej razumem, da imajo polno dela, sam kaj naj bi rodila kar na cesti!!!! Ostala sem zelo razočara nad našim zdravstvom.Če bi imela kakšno vezo, bi me pa sigurno takoj vzeli, samo to ni pravično. Ni noramlno, da si na celi obali oz. primorski ne moreš izbrati ginekologinje oz. da te sploh ne vzamejo, čeprav si že noseča!!! No malo sem se razpisala, upam da mi oprostite. Mogoče bo to prebral še kdo drug in bo to sporočilo malo zaokrožilo tudi na tiste naslove, ki bi morali to vedeti. Vsem želim čim lepšo nosečnost, pa zdrave otročičke. LP
|
|
|
|