kis in zdravje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


tanjusi -> kis in zdravje (17.9.2009 17:44:58)

Prebirala sem ašičevo knjigo zdravilnih zelišč in podobnega. In on zelo povdarja kis (dve žlici kisa na kozarec vode) To naj bi bilo vsestransko koristno.
Ali je katera to že sprobala in zakaj, če vas zanima lahko napišem kaj piše Ašič.
Jaz kis z vodo pijem približno en mesec in opazila sem da se mi je prebava uredila.
Še kakšna izkušnja oz. vprašanje....




donat -> RE: kis in zdravje (17.9.2009 18:26:23)

jaz sem tudi jo prebrala, vendar ti žal ne morem nič povedati ker nisem nič probala[sm=smiley4.gif]




Hope2 -> RE: kis in zdravje (17.9.2009 18:34:57)

Moj foter pije kis zjutraj na tešče, če ima povišan holesterol in amilaze. S tem si zelo zbije.

Drugače pa lahko spet prebereš kolk škode ti lahko naredi kis, ker se z njim precej zakisa telo, potem pa izbruhnejo glivice, poveča sluzavost.....Ma pomoje ni dobro pretiravat in ga pit dlje časa




tanjusi -> RE: kis in zdravje (17.9.2009 18:58:56)

Drugače pa lahko spet prebereš kolk škode ti lahko naredi kis, ker se z njim precej zakisa telo, potem pa izbruhnejo glivice, poveča sluzavost.....Ma pomoje ni dobro pretiravat in ga pit dlje časa


ja verjamem , po mojem je fajn kaka kura- en mesec pol pa prekinitev....




Felicita -> RE: kis in zdravje (17.9.2009 19:38:57)

jest kis pijem ob želodčni težavah (kadar mi kej 'obleži' al pa mi je slabo itd), na začetku jeseni skupej z medom kuro za odpornost. pa iz solate ga tud vedno spijem. ga pa delamo doma iz domačih jabolk po ašičevem receptu.

tega o zakisanju telesa nisem nikoli zastopla. kis (jabolčni) ima pH med 2 in 3, želodčni sok pa med 1 in 2... kako potem torej že točno telo zakisaš? in poleg tega, kako točno se ti sploh karkoli zakisa, ker če se pH krvi spremeni za 0,5 u bistvu... umreš. pri spremembi 0,1 se pa počutiš hudo hudo slabo... torej, ma kakšna kšno 'nezdarvilsko' razlago?




Hope2 -> RE: kis in zdravje (17.9.2009 19:48:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

jest kis pijem ob želodčni težavah (kadar mi kej 'obleži' al pa mi je slabo itd), na začetku jeseni skupej z medom kuro za odpornost. pa iz solate ga tud vedno spijem. ga pa delamo doma iz domačih jabolk po ašičevem receptu.

tega o zakisanju telesa nisem nikoli zastopla. kis (jabolčni) ima pH med 2 in 3, želodčni sok pa med 1 in 2... kako potem torej že točno telo zakisaš? in poleg tega, kako točno se ti sploh karkoli zakisa, ker če se pH krvi spremeni za 0,5 u bistvu... umreš. pri spremembi 0,1 se pa počutiš hudo hudo slabo... torej, ma kakšna kšno 'nezdarvilsko' razlago?



Zakisanost telesa ne pomeni kislost in ph, to je ves keč. Npr limone so ful kisle in so v dieti proti zakisanosti priporočljive. Celo solato bi si naj raje iz limoninega soka delali in ne iz kisa. Mleko ni kislo, pa se ga ne sme pit v taki dieti. Prvatako sladkor. Zakisanost telesa bi rekla po domače je nek velik napad oz razvoj glivic, ki jih itak imamo vsi v telesu. Če se preveč razvijejo sledijo različne bolezni. No tak neki po domače napisano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: kis in zdravje (17.9.2009 19:58:12)

Sama sem ga tudi probla,samo ne dolgo,ker mi je slo vsako jutro mocno na bruhanje po njem.Sem pa ravn tako slisala,da sama kis in voda nista priporocljiva.Ce ze,v kombinaciji z medom.Nekaj v zvezi z izsusitvijo...




Felicita -> RE: kis in zdravje (17.9.2009 20:01:58)

ja kaj pa se pol zakisa? zakaj se tako reče? ker ok, zakisanje telesa (padec pH krvi pod 7,35) obstaja in je zelo nevaren in se dejansko lahko zgodi - zaradi dolgotrajne slabe prehrane, ki vsebuje veliko kislino-tvornih snovi (npr sladkorjev, ki v neki točki v metabolizmu lahko začenjo izstopat kot kisline). To pomeni, da se ti uničijo puferski sistemi, ki sicer vzdržujejo pH krvi in plazme in medcelične tekočine. Seveda, kisline pa v telesu nastajajo kar naprej, če drugače ne preko dihanja (CO2 + H2O => H2CO3). in glivice pri tem nimajo nič. Ker tudi če se glivice razmnožijo se telo lahko bojuje proti njim z enim od pač treh obrambnih sistemov (pufri, izdihavanje CO2 in izločanje ionov preko ledvic). ne morjo ti pa kr 'zakisat' vsega no.
bah, bolj ko razmišljam, bolj se mi tole zdi spet ena zdravilska pogruntavščina, podobno kot kandidaza/kandidoza oz. njene izpeljanke. sicer pa jest kot vedno trdim - če ti paše ti paše, če ti ne ti pač ne. treba je poslušat telo.




tanjusi -> RE: kis in zdravje (22.9.2009 21:53:00)

Jabolčni kis deluje proti zasluzenosti Ko zjutraj vstanete, popijte kozarec vode s čajno žličko medu in dvema čajnima žličkama jabolčnega kisa. Čez dan zaužijte še en kozarec takega napitka. v               Čiščenje telesa z jabolčnim kisom Zmešamo dve čajni žlički naravnega jabolčnega kisa s 170 grami paradižnikovega soka. To mešanico pijte 1 – 2 krat dnevno med obroki. v               Lajšanje glavobola z jabolčnim kisom Enako količino jabolčnega kisa in vode dajte v majhno ponev ali skledo. Posodo dajte na štedilnik in zmes počasi segrevajte do vretja. Ko se pojavi para, se sklonite z glavo nad posodo, glavo pokrijte z brisačo in vdihavajte oster, a še znosen vonj. Paro nato globoko vdihujte najmanj 80-krat.   Jabolčni kis proti opeklinam Opečeno kožo narahlo namažite z jabolčnim kisom, da zmanjšate zbadanje in pekoč občutek. To povzroči takojšnje olajšanje. Če imate opekline zaradi sončenja po celem telesu, vlijte 1 - 2 steklenici jabolčnega kisa v kad s toplo vodo in lezite vanjo. v               Jabolčni kis proti bolečinam v grlu Napolnite četrt kozarca z jabolčnim kisom in dopolnite do roba z mlačno vodo. To mešanico lahko uporabite za grgranje. Grgrajte vsako uro po trikrat en požirek in nato izpljunite. Tekočine ne pogoltnite, ker jabolčni kis kot goba posrka klice in strupe iz obolelega tkiva. Kakor hitro v grlu ne čutite več bolečine, lahko grgrate v presledkih uro in pol. Kot dodatek h grgranju si pripravite še malo vroče vode in dve jedilni žlici jabolčnega kisa. V raztopino namočite večji robec in si ga ovijte okoli vratu, preko njega pa dodajte vročo brisačo. Žrelo absorbira to mešanico skozi kožo na vratu. v               Jabolčni kis ohranja zdravo kožo Svojo vitalnost lahko izboljšate z masažo z jabolčnim kisom. Pol skodelice jabolčnega kisa vlijte v toplo vodo. Zmočite obe roki v tej raztopini in masirajte posamezne dele telesa – obraz, vrat, prsi, roke, ramena, hrbet, trebuh, noge in stopala. Mešanico dobro vtrite v kožo in močno masirajte. Zdrava koža je kisla, ker skozi milijarde por izloča strupene snovi. v               Pomladite svojo kožo Najprej si obraz umijte s toplo vodo, toda brez mila. Nato si za 3 minute na obraz položite debelo brisačo, ki ste jo namočili v toplo vodo. Potem odstranite brisačo. Pripravite raztopino mlačne vode, v katero dodate tri jedilne žlice jabolčnega kisa na skodelico raztopine. V raztopini namočite mehko laneno brisačo in si jo ožeto položite na obraz. Na laneno brisačo položite težko brisačo, ki ste jo namočili v topli vodi in oželi. Počakajte 5 minut. Nato odstranite obe brisači in sperite obraz s toplo vodo ter kožo zdrgnite z vlažno krpo. Z zadnjim drgnjenjem boste odstranili na minjone starih lusk suhega prhljaja, ki jih je zmehčal jabolčni kis. Ta postopek lahko ponovite vsak teden. v               Nečista koža in mozoljavost Sklonite se nad ponev z vrelo vodo in pustite, da para deluje na obraz. Glavo si pokrite z brisačo. Nato z bombažno krpo nanesite na kožo jabolčni kis. Postopek ponovite dvakrat in na koncu namažite obraz z ohlajenim kisom. To parno čiščenje priporočamo enkrat tedensko. v               Krvavitev iz nosa Namočite kos bombažnega robčka v jabolčni kis, potisnite ga narahlo v nosnico in pustite nekaj časa. Jabolčni kis pospešuje strjevanje krvi. v               Boljša prebava z jabolčnim kisom Pred obrokom popijte žlico vode z dvema kapljicama jabolčnega kisa. Preden tekočino pogoltnete, jo zadržite nekaj časa v ustih. To povzroči nastanek sline, ki je ena od pomembnih prebavnih sokov. v               Jabolčni kis in zaprtje Jabolčni kis in čaj iz lanenega semena namažeta črevo. Zavrite dve skodelici vode in vanjo stresite dve jedilni žlici lanenih semen. Kuhajte 15 minut in nato precedite čaj. Dobili boste želeju podobno snov. Dodajte čajno žličko jabolčnega kisa in napitek popijte na prazen želodec. To ponovite vsako jutro, dokler se prebava ne normalizira. v               Vir: Dr. Paul C. Bragg in Dr. Patricia Bagg. Naravni jabolčni kis zadravilni eliksir           JABOLČNI KIS – VIR ZDRAVJA             Maribor, marec 2009




Stran: [1]