zamrzovanje kumar (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

mate0ja -> zamrzovanje kumar (17.9.2009 14:58:10)

Na vrtu imam ogromno večjih kumar (za vlaganje veliko prevelike), se mi pa smilijo, da bi vse proč pometala. pa še zelo radi jemo kumaričine omake. Je že katera prakticirala zamrzovanje kumar? Za to še nisem slišala. Že bi jih sam naribala ali narezala bi verjetno bile vse skristalizirane in pocaste. Kaj pa če bi jih malo popražila, tokiko da delno spustijo vodo in nato shranila? Se vam zdi, da bi bilo mohoče? Ima katera kakšen prikladen recept?

Hope2 -> RE: zamrzovanje kumar (17.9.2009 15:05:02)

Moja mami jih je olupila in naribala, pa dala v zmrzovalnik. So pa samo za omake. Pražila pa ne bi, hranilno vrednost že izgubijo ob zmrzovanju, pa pol še kuhanju omake, da bi pa še pražila, pol pa res nimaš nič od njih

Najaa -> RE: zamrzovanje kumar (17.9.2009 16:32:34)

Jaz jih ne zamrzujem, ker tako kot tudi bučke zgubijo vso vodo in so čisto uvele.
Škoda pa je, če jih imaš veliko, ja.

donat -> RE: zamrzovanje kumar (17.9.2009 17:36:14)

ja moja mami je olupila in naribale dala v vrečke in imamo po zimi kot omako ali golaž. Bistvo jaz jih obožujem v omaki[sm=smiley20.gif]

Bojana82 -> RE: zamrzovanje kumar (17.9.2009 19:23:46)

Jaz jih vsako leto olupim naribam in dam v zamrzovanje.....so odlične in ne izgubijo okusa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]........

bučkabb -> RE: zamrzovanje kumar (18.9.2009 7:42:10)

tudi jaz jih olupim, naribam in nadevam v te plastične kozarce (npr. od marmelade al pa skute, ko jo kupim) pa pol dam v skrinjo in je čist OK za omakce

mate0ja -> RE: zamrzovanje kumar (18.9.2009 14:46:26)

Punce hvala. Kumare so olupljene, narezane in shranjene. Kako pa nam bodo šle v skast pa vas obvestim pozimi. Hvala za nasvet.

tweety83 -> RE: zamrzovanje kumar (18.9.2009 15:37:40)

Točno tako kot so ti svetovale delam tudi jaz - kumare olupim,naribam in shranim v skrinjo za kumarično omakico. Če rabiš recept se mi javi na zs.

Stran: [1]