Hujšanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

nenni -> Hujšanje (8.6.2005 9:56:59)

Evo, punce moj predlog za vse hujšarice. Kaj če bi vsak dan napisale kaj bomo oz. smo jedle?
Za medsebojno podporo in opomin, če jemo preveč:

Moj jedilnik za danes:
Z: sok iz sveže kumare, 2 rezini šunke, rezina sira
M: skuta
K1: grška solata
K2: piščančja roladica, solata
V: tunina Rio Mare

Nia30 -> Hujšanje (8.6.2005 10:05:08)

Jaz se ful strinjam, da ti vsak dan napišeš kaj boš jedla ker pol men nebo treba možgančkov obremenjevat :hudicek:
une stvari v knjigi pa men ne dišijo najbolj, pa tvoj sok iz kumarce tud ne, jo rajš pojem tako kot je :(

Anonimen -> Hujšanje (8.6.2005 10:08:12)

OK...

Moj PLAN:

zajtrk: pol polnozrnate žemlje, čaj
kosilo: solata z jajcem
večerja: paradižnikova solata

Moja RESNIČNOST:
zajtrk: hrenovka, majoneza, zenf, dve kajle kruha, kakav
malica: tri kolesa salame, kajlica kruha, sir
kosilo: najprej za vsak slučaj pojem nekaj zdravega pri mami, potem skuham nekaj slastnega za Ano
malica: pikam pri moževem kosilu
večerja: parad. solata s sirom, kruhom in povrh sladoled

No, kako mi gre?

nenni -> Hujšanje (8.6.2005 10:13:03)

Meta. - čist po planu.

Jaz lahko pišem kaj jem oz. bom jedla, čeprav tut men stvari iz knjige ne dišijo in si jih mal prilagodim.

Anonimen -> Hujšanje (8.6.2005 10:13:41)

Ful dobro, če se spomniš, kaj si jedla včeraj...jaz pojma nimam, tolk je blo vsega :ups:

zoya_ -> Hujšanje (8.6.2005 10:20:08)

Meta, če ne bi kruha zraven jedla, bi že ogromno naredila... :)- kruh full redi :grrr:

Anonimen -> Hujšanje (8.6.2005 10:35:52)

Redi vse tisto, kar imam jest najrajš na svet. Kruh, krompir, testenine :((

nenni -> Hujšanje (8.6.2005 10:37:27)

Jaz isto, pa da ne govorim o čokoladi, pa o piškotih, pa o čokoladi, pa o sladoledu, pa o čokoladi......

spacey -> Hujšanje (8.6.2005 11:23:19)

al bina... :)-:)-:)- ta je dobra.

hmmm...jst pa pozabim jest :zmeden: in enostavno ne čutim lakote...pa bi mogla, če ne drugo za našega piškotka, ki je mali požerušček, ki bi bil samo na joški :ups: kaka flaša, to je fuj! 8)

CIPRESA -> Hujšanje (8.6.2005 11:46:52)

Joj Meta ti pa znaš človeka spravt v smeh, sem se zdele nasmejala ful ko sem brala tvoj resnični zajtrk pa kosilo pa... jaz zaenkrat še lahko jem ker sem na koncu z nosečnostjo, pol pa bo tudi potrebna že kakšna shujševalna ker sem že prekoračila mejo magičnih 13KG in jih polnim že 15KG, pa sem šele v 34t, KDAJ HUDIČA SE TO USTAVI??????

spacey -> Hujšanje (8.6.2005 11:50:31)

Cipresa kaj naj potem jst rečem, k sem šal rodit s skoraj +30kg?!?! A se hecaš ti?

CIPRESA -> Hujšanje (8.6.2005 11:55:04)

Ups... no 30KG???? Kaj pa je sedaj a si jih uspela zgubit kaj??? Drugače se pa nič ne hecam sam največ se javljam pod julijkami te pa so vse pod 13 ali pa z 13KG pa tik pred porodom, tko da mislim da je mojih 15 kar malo preveč. Pa saj bomo pol hujšali.

Ti pa si napisala da včasih kar pozabiš, veš jaz pa to ne, te lahko vsak dan opomnim če hočeš.

spacey -> Hujšanje (8.6.2005 12:01:32)

Ja hvalabogu jih je bilo 15kg samo v vodi, sem bila napihnjena kot buhtelj. :grrr: Pa me je G na vsakem pregledu kregala, da kaj toliko jem, jst pa sm glih tolk da nisem bila lačna. :zmeden: No, zdej 2 meseca po rojstvu Liama jih imam še cca. +8kg...toliko jih je bilo pred 10imi dnevi. :) Ja lahko me opomneš, da moram jest...bo Liam zeeeloooo vesel, ker bo pol dosti mlekca. :)-

CIPRESA -> Hujšanje (8.6.2005 12:11:35)

Ja ta voda je res :hudicek: pol pa misliš da preveč ješ pa še to komaj toliko da je dosti za :duda: ti pa ostajaš na pol lačen.
Glede zgubljanja teže pa vse pohvale, 2 meseca po porodu pa že - 22KG !!!!

mehurčica -> Hujšanje (8.6.2005 12:13:55)

Nenni, ful dobra ideja!:bravo:

Moj jedilnik danes:
Z: skuta 0,2maščobe, s tekočim sladilom in cimetom
M: ni bilo časa
K: cca.10čipsov, ker so se mi FUL zaluštali:ups:, dušena zelenjava:love:
V: zelena solata s korenčkom in jabolko

spacey -> Hujšanje (8.6.2005 12:15:56)

Ja kar same grejo stran, sicer pa s takim korenjakom kot ga imamo, ki se rad nosi, malo spančka (zdej je malo boljše), veliko zahteva pozornosti...ni težko izgubljati, on pa veseli pridobiva.

Zdej se je pa zbudu in šibam k njemu...

Papa
:kuza:

soncece24 -> Hujšanje (8.6.2005 16:11:09)

No, pa še jaz.

Z: kava
M: kava
K: riž+piščanec+zelena solata (bla pri kitajcu)
M: jogurt
V: ne vem še, verjetno pa solata al pa kaj takega, al pa nič...

Danes sem ga posr. ker nisem dopoldan nič jedla, samo sem mela izpi pa sem bla preveč živčna (je pomagalo - sem znala in bom verjetno naredila).

Jančika_ -> Hujšanje (8.6.2005 16:31:02)

Z: sveže stisnjen sok pomaranče in grenivke
dva kosa polnozrnatega toasta, pokapljanega z olivnim
oljem, malo sira, nekaj oliv, kakav (sem si dala
duška)

K: omleta s tuno), zelena solata z redkvicami

V: verjetno solata iz paradižnika, paprike in redkvic,
mogoče kak kos sira

soncece24 -> Hujšanje (8.6.2005 16:41:09)

jančika, kak si naredila omleto s tuno? nisem ravno kuharica (totalni zelenc), sliši pa se super.

Jančika_ -> Hujšanje (8.6.2005 16:53:09)

To je pravzaprav španska tortilja (mehiške so tisti zvitki iz testa, španske so pa jajčne omlete).

Na olju od tune (konzerva) sem prepražila čebulo in česen z baziliko in timijanom. Jajca stepla, solila, dodala tuno, mešala, da ni velikih kosov.

To sem zlila v ponev, malo premešala, potem pa pustila pokrito na kar močnem ognju, dokler zgornja stran skoraj ne zakrkne - pokriješ z velikom krožnikom, obrneš in streseš nazaj v ponev, da se popeče še na drugi strani.

Lahko dodaš še papriko (pražiš skupaj s čebulo).

Najboljša varijanta je pa totalno nedietna in precej zamudna - s krompirjem. Krompir narežeš na tanke kolobarje in ga pečeš v ponvi skupaj s čebulo na veliko olja. Ko je pečen (to kar traja), ga vzameš ven, odliješ olje, zmešaš krompir in stepena jajca in iz tega spečeš omleto. Ta recept mi je dala ena Španka, tiste njihove tortilje so enostavno zakon!

Anonimen -> Hujšanje (8.6.2005 17:44:09)

Seveda se meni bolje sliši ta zadnja, španska omleta. Od tod mojih 150 kil. Ker se mi take stvari enostavno boljše slišijo.

soncece24 -> Hujšanje (8.6.2005 17:50:36)

Že vem kaj bo jutri za kosilo (pa ne s krompirjem ampak s tuno). Njami :smajli ki mu tečejo sline

Stran: [1]