Kuhati vnaprej (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


onka -> Kuhati vnaprej (16.9.2009 22:55:06)

Kaj kuhate da "čaka"? Zanima me, ali katera od vas pogreje jedi, ki vsebujejo krompir?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.9.2009 23:00:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ledenaa -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 7:09:43)

Nič
Ker mi ne more nihče rečt,da ima hrana enak vonj in okus




Hope2 -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 10:17:24)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Nič
Ker mi ne more nihče rečt,da ima hrana enak vonj in okus



Golaži, bograči.... pa so ja na drug dan boljši, pa lahk se ti prepričuješ kokr koli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Sebi jedi iz krompirja ne pogrevam (že sveže pripravljen mi ni dober), mož pa zagriženi krompirjevec poje tudi pogret krompir, do zdaj nima posledic[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Zaenkrat kuham vse sproti, ker imam čas in ker nam je boljše, če pa kaj ostane (golaž, fižolova juha, jota, zrezki v naravni omaki, goveja juha) pa zamrznem.




CUKRČEK -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 10:30:18)

Tudi jaz sem mnenja, da so razne enolončnice boljše pogrete. Zato sem velikokrat prejšnji dan pripravila kako joto, ričet, golaž, "čorbice", ajmoht... Pa te zadeve sem velikokrat skuhala v večjih količinah, da sem potem dala kako porcijo še zamrznit. Pa smo še vsi zdravi in živi.

Kar sem pa tiče krompirja, je pa tako. Razne čorbe, v katerih je tudi krompir, sem tudi pogrevala oz. pripravljala prejšnji dan. Tudi zamrznit sem dala. Če pa je krompir za prilogo oz. kot samostojna jed, mora bit pa pri nas sveže pripravljen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Zala01 -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 11:32:36)

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Tudi jaz sem mnenja, da so razne enolončnice boljše pogrete. Zato sem velikokrat prejšnji dan pripravila kako joto, ričet, golaž, "čorbice", ajmoht... Pa te zadeve sem velikokrat skuhala v večjih količinah, da sem potem dala kako porcijo še zamrznit. Pa smo še vsi zdravi in živi.

Kar sem pa tiče krompirja, je pa tako. Razne čorbe, v katerih je tudi krompir, sem tudi pogrevala oz. pripravljala prejšnji dan. Tudi zamrznit sem dala. Če pa je krompir za prilogo oz. kot samostojna jed, mora bit pa pri nas sveže pripravljen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Popolnoma enako tudi mi prakticiramo.




water lily -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 11:39:36)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Nič
Ker mi ne more nihče rečt,da ima hrana enak vonj in okus



Verjem da ti ob šeste zvečer k se prvlečeš domov bl prija "zanič" zamrznjena hrana, k pa enourno stanje pred šporhetom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Drgač pa jaz čez vikend skuham običajno da mava pol za med tednom če kaj jeva.
Juhe, enolončnice, omake, lazanjo, tortilje, tud rižoto sm že zmrzlna.....




ledenaa -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 11:42:04)

water lily žal te moram razočarati: edina zamrznjena hrana ki jo jemo je špinača in nič drugega
rada kuham,tako da mi ni težko stati eno uro za šporhetom




water lily -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 11:44:52)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

water lily žal te moram razočarati: edina zamrznjena hrana ki jo jemo je špinača in nič drugega
rada kuham,tako da mi ni težko stati eno uro za šporhetom



Dejstvo da rad kuhaš nima pa res nič pri tem da greš ob šeste, ko te cel dan ni k si v službi še kuhat eno uro. Torej je ura sedem. Poješ. Ura pol osme. Otroc spat. In od dneva imaš kaj? Aja....nezamrznjeno hrano....




ledenaa -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 11:53:30)

od dneva imaš tisto kar si sam narediš
Saj si tudi lahko cel dan doma,pa v bistvu nimaš nič od dneva
Od dneva imam veliko,ampak mislim da je to tema glede kosil in ne kaj imamo od dneva.Eni očitno nič
Lep dan




Splišni -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 13:42:54)

IZVIRNO SPOROČILO: water lily

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

water lily žal te moram razočarati: edina zamrznjena hrana ki jo jemo je špinača in nič drugega
rada kuham,tako da mi ni težko stati eno uro za šporhetom



Dejstvo da rad kuhaš nima pa res nič pri tem da greš ob šeste, ko te cel dan ni k si v službi še kuhat eno uro. Torej je ura sedem. Poješ. Ura pol osme. Otroc spat. In od dneva imaš kaj? Aja....nezamrznjeno hrano....



Se strinjam. Če imaš tak urnik, da pozno prideš domovo, pa da ima po možnosti še otrok kakšno dejavnost mogoče popoldne, potem si pač z dejstvom,d a imaš raje sveže  pripravljeno hrano, nimaš kaj pomagat.

Pa res je tudi, da so razli golaži in podobno boljši pogreti, to je pa itak "stara modrost".

Jaz včasih kaj skuham vnaprej, zakaj ne. Včeraj sva s sinom napr jedla makarone in polivko, pa nama je ful ostalo in bova danes to pogrela.




MAŠKA -> RE: Kuhati vnaprej (17.9.2009 13:49:46)

Če delam kakšne zrezke v omaki, mesne polivke, čufte, filane paprike, segedin, golaž... vedno delam vse v dvojnih količinah in dam polovico zamrznit. In takrat ko uporabim zamrznjeno, me to prav nič ne moti in sem prav tisti dan vesela, ker imamo zelo hitro kosilo na mizi. Krompir, riž, testenine... kuham sproti. 




Metuljček Cekinček -> RE: Kuhati vnaprej (18.9.2009 14:05:48)

Zakaj pa zamrznete jed in jo potem naslednji dan takoj odmrznete? Mislim, da 1 dan lahko jed stoji tudi v hladilniku.




tweety83 -> RE: Kuhati vnaprej (18.9.2009 15:43:54)

Jaz kuhanje vnaprej prakticiram redno, saj oba z mojim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] delava dopoldan in preden bi naredila kosilo bi bila ura pet popoldan. Naredim kakšne zrezke v omaki,ki jih dokončam naslednji dan, golaž, joto,segedin,ričet,pasulj, rižoto,spečem meso in ga naslednji dan pogrejem...... Tudi krompir si pripravim zvečer - olupim ga in zrežem ter dobro operem in ga pustim v mrzli vodi do drugega dne,tud solato si pripravim vnaprej - jo operem in zrežem (to velja za zeleno solato ne pa za paradižnik ipd.).
Če nimaš nikogar ki bi ti kuhal kosilo se tudi tako da preživeti. Mogoče res ni taki okus kot sproti pripravljeno ampak sej ne stoji več kot 12-18 ur. Še vsi smo preživeli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]