ČebelicaMaja
|
livia tudi jaz sama kuham fiziološko, ker jo porabim skoraj en liter v enem dnevu (sedaj sicer malo manj, pozimi pa vsaj toliko)...delam enako kot predhodne- v 0,5l vsujem čajno žličko soli (navodila na ORL), potem to shranim v litrskih plastenkah, ki sem jih kupila v Sanolaborju in jih vsake toliko razkužim s sredstvom za sterilizacijo od Chiccota(kupiš v BC za 5€), za uporabo imam pa 6 plastenk s dulčkom (cevko), ki sem jih kupila v Sanolaborju (ena je 0,25 dcl)- si ne predstavljam, da bi fiziološko hranila v hladilniku, ker ji mrzle ne morem vlivat v nos, tople (pogrete) pa ne prenese, skoraj bruha , tako da jo imam pač na pultu. Za očke pa še vedno uporabljam samo od Niveje, ta majhne dozice, prav tako za našo mlajšo, ki še ni tak porabnik fiziološke. Nam so na ORL pokazali - nič z injekcijo, samo ta dulček daš v nos oz. samo nasloniš, spodaj daš ledvičko ali kako drugo plitko posodico, s katero loviš tekočino, ki teče ven in spiramo toliko časa (seveda s presledki), dokler iz druge nosnice ne priteče bistra tekočina. Je pa to mnogo bolje kot Baby Vac,ki ga sicer tudi imamo, ker s spiranjem otrok razvija refleks nebne mišice, ki pomaga preprečevati horizontalne okužbe na ušesa in vertikalne okužbe na pljučka- nam ta sistem zelo dobro služi že eno leto- prej smo preboleli 14 epizod pljučnic, bronhiolitisa in bronhitisov v enem letu- od kar spiramo, smo sicer že kašljali in smrkali, ni šlo pa naprej na bronhitis ali pljučnico in smo od takrat brez AB...