|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: fiziološka raztopina
18.9.2009 11:28:18   
lenka3
mene pa zanima če uporabljate nosni aspirator. kupujem baterijskega pa le ni tako poceni 35-42€,pa ga ne bi rada zastonj kupila.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.9.2009 11:48:55   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: lenka3

mene pa zanima če uporabljate nosni aspirator. kupujem baterijskega pa le ni tako poceni 35-42€,pa ga ne bi rada zastonj kupila.

mi uporabljamo baby vac - super stvar

(odgovor članu lenka3)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.9.2009 11:59:22   
ledenaa
Aspirator lanaform
Boljši mi je bil od lanaforma.SEm imela oba

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
18.9.2009 22:52:54   
nejcko
Jaz tudi delam sama fiziološko, in sicer tako, da v 1l prevrete in ohlajene vode dam čajno žličko soli in eno čajno žličko sode bikarbone. Hranim v plastenki na sobni temperaturi. Nosek pa spiram z 50 ml brizgalko.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 18.9.2009 22:53:13 >

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
23.9.2009 12:13:01   
ČebelicaMaja
livia tudi jaz sama kuham fiziološko, ker jo porabim skoraj en liter v enem dnevu (sedaj sicer malo manj, pozimi pa vsaj toliko)...delam enako kot predhodne- v 0,5l vsujem čajno žličko soli (navodila na ORL), potem to shranim v litrskih plastenkah, ki sem jih kupila v Sanolaborju in jih vsake toliko razkužim s sredstvom za sterilizacijo od Chiccota(kupiš v BC za 5€), za uporabo imam pa 6 plastenk s dulčkom (cevko), ki sem jih kupila v Sanolaborju (ena je 0,25 dcl)- si ne predstavljam, da bi fiziološko hranila v hladilniku, ker ji mrzle ne morem vlivat v nos, tople (pogrete) pa ne prenese, skoraj bruhauser posted image , tako da jo imam pač na pultu. Za očke pa še vedno uporabljam samo od Niveje, ta majhne dozice, prav tako za našo mlajšo, ki še ni tak porabnik fiziološke.

Nam so na ORL pokazali - nič z injekcijo, samo ta dulček daš v nos oz. samo nasloniš, spodaj daš ledvičko ali kako drugo plitko posodico, s katero loviš tekočino, ki teče ven in spiramo toliko časa (seveda s presledki), dokler iz druge nosnice ne priteče bistra tekočina.

Je pa to mnogo bolje kot Baby Vac,ki ga sicer tudi imamo, ker s spiranjem otrok razvija refleks nebne mišice, ki pomaga preprečevati horizontalne okužbe na ušesa in vertikalne okužbe na pljučka- nam ta sistem zelo dobro služi že eno leto- prej smo preboleli 14 epizod pljučnic, bronhiolitisa in bronhitisov v enem letu- od kar spiramo, smo sicer že kašljali in smrkali, ni šlo pa naprej na bronhitis ali pljučnico in smo od takrat brez AB...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 30
23.9.2009 12:15:54   
ČebelicaMaja
še to- res je pač ta sistem bolj primeren za vsaj dvoletnike, ker mu lahko razložiš in to sprejme, pa še v sede se mora izvajat...si ne predstavljam, da bi morala to delati naši enoletnici...ampak, ko bo čas, bomo začeli tudi z njo...zdravje je več vredno, kot pa malo upora, ki ga kažejo na začetku- kar je treba je pač treba.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.9.2009 9:08:19   
Solero
OMG, 1 liter na teden! Moram priznat, da me je to popolnoma presenetilo. Brez zamere.

Ali uporabljate fiziološko tudi takrat, ko so otroci zdravi? Zakaj pa se daje v oči? Morda ob vnetjih?

Moj sine ima dve leti in odkar je na svetu, sem porabila za čiščenje noska, izključno ob nahodu, eno škatlo in pol Niveinih ampul s fiziološko. Včasih mu v kopel dodam morsko sol, pa večkrat se gremo kopat v bazen z morsko vodo.
Smo pa doma ob morju in verjetno tudi to vpliva na dihala.

Čebelica Maja, upam, da čimprej minejo vse "bronhotežave" in pljučnice. Ma bogo dete. Pa pridite k morju na kak jesenski sončen sprehod.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
24.9.2009 22:38:06   
ČebelicaMaja
smo ravno z morja- a nas je kljub Dalmaciji presenetila jesenuser posted image ...ja, nam morje definitivno pomaga...tko da, jah žal ne živimo pri morjuuser posted image  
...spiram pa noska tudi kadar je zdrava, samo na morju je ni treba, ker se samo spucauser posted image

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?