RE: fiziološka raztopina (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

lenka3 -> RE: fiziološka raztopina (18.9.2009 11:28:18)

mene pa zanima če uporabljate nosni aspirator. kupujem baterijskega pa le ni tako poceni 35-42€,pa ga ne bi rada zastonj kupila.

sazi -> RE: fiziološka raztopina (18.9.2009 11:48:55)

IZVIRNO SPOROČILO: lenka3

mene pa zanima če uporabljate nosni aspirator. kupujem baterijskega pa le ni tako poceni 35-42€,pa ga ne bi rada zastonj kupila.

mi uporabljamo baby vac - super stvar

ledenaa -> RE: fiziološka raztopina (18.9.2009 11:59:22)

Aspirator lanaform
Boljši mi je bil od lanaforma.SEm imela oba

nejcko -> RE: fiziološka raztopina (18.9.2009 22:52:54)

Jaz tudi delam sama fiziološko, in sicer tako, da v 1l prevrete in ohlajene vode dam čajno žličko soli in eno čajno žličko sode bikarbone. Hranim v plastenki na sobni temperaturi. Nosek pa spiram z 50 ml brizgalko.

ČebelicaMaja -> RE: fiziološka raztopina (23.9.2009 12:13:01)

livia tudi jaz sama kuham fiziološko, ker jo porabim skoraj en liter v enem dnevu (sedaj sicer malo manj, pozimi pa vsaj toliko)...delam enako kot predhodne- v 0,5l vsujem čajno žličko soli (navodila na ORL), potem to shranim v litrskih plastenkah, ki sem jih kupila v Sanolaborju in jih vsake toliko razkužim s sredstvom za sterilizacijo od Chiccota(kupiš v BC za 5€), za uporabo imam pa 6 plastenk s dulčkom (cevko), ki sem jih kupila v Sanolaborju (ena je 0,25 dcl)- si ne predstavljam, da bi fiziološko hranila v hladilniku, ker ji mrzle ne morem vlivat v nos, tople (pogrete) pa ne prenese, skoraj bruha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], tako da jo imam pač na pultu. Za očke pa še vedno uporabljam samo od Niveje, ta majhne dozice, prav tako za našo mlajšo, ki še ni tak porabnik fiziološke.

Nam so na ORL pokazali - nič z injekcijo, samo ta dulček daš v nos oz. samo nasloniš, spodaj daš ledvičko ali kako drugo plitko posodico, s katero loviš tekočino, ki teče ven in spiramo toliko časa (seveda s presledki), dokler iz druge nosnice ne priteče bistra tekočina.

Je pa to mnogo bolje kot Baby Vac,ki ga sicer tudi imamo, ker s spiranjem otrok razvija refleks nebne mišice, ki pomaga preprečevati horizontalne okužbe na ušesa in vertikalne okužbe na pljučka- nam ta sistem zelo dobro služi že eno leto- prej smo preboleli 14 epizod pljučnic, bronhiolitisa in bronhitisov v enem letu- od kar spiramo, smo sicer že kašljali in smrkali, ni šlo pa naprej na bronhitis ali pljučnico in smo od takrat brez AB...

ČebelicaMaja -> RE: fiziološka raztopina (23.9.2009 12:15:54)

še to- res je pač ta sistem bolj primeren za vsaj dvoletnike, ker mu lahko razložiš in to sprejme, pa še v sede se mora izvajat...si ne predstavljam, da bi morala to delati naši enoletnici...ampak, ko bo čas, bomo začeli tudi z njo...zdravje je več vredno, kot pa malo upora, ki ga kažejo na začetku- kar je treba je pač treba.

Solero -> RE: fiziološka raztopina (24.9.2009 9:08:19)

OMG, 1 liter na teden! Moram priznat, da me je to popolnoma presenetilo. Brez zamere.

Ali uporabljate fiziološko tudi takrat, ko so otroci zdravi? Zakaj pa se daje v oči? Morda ob vnetjih?

Moj sine ima dve leti in odkar je na svetu, sem porabila za čiščenje noska, izključno ob nahodu, eno škatlo in pol Niveinih ampul s fiziološko. Včasih mu v kopel dodam morsko sol, pa večkrat se gremo kopat v bazen z morsko vodo.
Smo pa doma ob morju in verjetno tudi to vpliva na dihala.

Čebelica Maja, upam, da čimprej minejo vse "bronhotežave" in pljučnice. Ma bogo dete. Pa pridite k morju na kak jesenski sončen sprehod.

ČebelicaMaja -> RE: fiziološka raztopina (24.9.2009 22:38:06)

smo ravno z morja- a nas je kljub Dalmaciji presenetila jesen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...ja, nam morje definitivno pomaga...tko da, jah žal ne živimo pri morju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
...spiram pa noska tudi kadar je zdrava, samo na morju je ni treba, ker se samo spuca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]