prekuhana voda (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

anika87 -> prekuhana voda (15.9.2009 23:22:54)

Zanima me, kako dolgo uporabljate prekuhano vodo, mislim, ko skuhate en lonček in je še vedno na zalogi. Jaz skuham zjutraj in dam v termovko in je voda še po 30 urah toliko topla, da je ni treba zmešat z mrzlo in je glih prava. Sicer nisem toliko stare vode uporabljala, samo probala sem, kako dolgo drži termovka.
Skuham ponavadi zjutraj in potem uporabljam cel dan, ker imam 1 liter dost za več kot en dan.
A lahko uporabljam eno isto zalogo 24 ur oz. kako dolgo lahko uporabljam eno zalogo?

vanilla -> RE: prekuhana voda (15.9.2009 23:26:06)

Jaz načeloma uporabljam eno zalogo 24 ur - to pomeni, da vsako jutro prekuham svežo količino vode za vse obroke, ki se vrstijo do naslednjega jutra.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.9.2009 23:37:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Balonchy -> RE: prekuhana voda (15.9.2009 23:40:46)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Jaz načeloma uporabljam eno zalogo 24 ur - to pomeni, da vsako jutro prekuham svežo količino vode za vse obroke, ki se vrstijo do naslednjega jutra.

jz sm delala enako.

Enako.

anika87 -> RE: prekuhana voda (15.9.2009 23:48:37)

No super, tudi jaz delam tako že nekaj dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Samo sem vseeno raje vprašala, da ne bi blo kaj narobe, če bi bila voda prestara... ker sem zasledila tudi različna mnenja o tem, kako dolgo naj bi voda vrela...

vanilla -> RE: prekuhana voda (16.9.2009 9:36:57)

Pravijo, da naj bi voda vrela nekje 10 minut... menda, da res vsi mikroorganizmi, ki bi utegnili škoditi, pocrkajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, jaz se tega nekako držim, čeprav pa tut ne vedno in včasih vre voda manj... No, ko smo bli na morju v hotelu, ni bilo možnosti vreti vodo 10 minut, ker nisem s sabo koharja jemala. Smo imeli grelec vode, ki se itak avtomatsko izklopi, ko voda zavre.
Ali pa včasih, če mi je vode zmanjalo (po nekem spletu okoliščin) in sem morala še dodelati hrane, sem kar s pipe natočila.... Saj otroku to nič ne škodi, če pije navadno vodi iz pipe, vendar pri tako majhnih obstaja verjetnost črevesnih težav in okužb (menda), zato naj bi se voda prekuhala...

Najaa -> RE: prekuhana voda (16.9.2009 11:38:22)

Zjutraj jo skuham, ma ne pustim vret 10 minut. No in to vodo imam za cel dan. Ponoči pa dojim.

levica -> RE: prekuhana voda (16.9.2009 23:05:23)

isto kot najaa

Stran: [1]