K_a_t_i -> RE: Kako v vrtec po otroke? (15.9.2009 21:57:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Otroci so lahko v vrtcu 9 ur, ti delaš 8 ur. Ali sta vrtca in tvoja služba tako daleč narazen, da v 1 uri ne moreš pobrati obeh? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Razloži situacijo v vrtcu, morda bi pa kakšna druga družina bila pripravljena menjati enoto. 9 ur pomeni v pol ure iti od doma, oddati otroke v dva različna vrtca in priti v te pol ure še v službo, biti 8 ur tam, potem pa v pol ure priti do obeh otrok v oba vrtca. V praksi to pomeni, da moraš imeti službo najdlje 15 minut od doma. V bistvu ni res, ker čas 9 ur začne teči šele, ko si prvega predal v učilnico in se konča, ko si taistega po 9ih urah "dvignil" (vsak je lahko tam 9 ur in ne oba skupaj). Ampak pustimo to zdaj, ker ni bistveno. Si pa težko predstavljam, da bi v Lj dobila 2 vrtca na tako različnih krajih, da v 15ih minutah ne bi bila v enem in drugem. Moram pa reči, da se mi ta rešitev, da gre po otroka varuška, ne zdi do otrok nič bolj prijazna - pač namesto v eni ustanovi sta pri eni drugi tujki. Tukaj govorimo o 30ih minutah na dan, ki bi jih mama lahko več preživela z otroki. Jaz vem, da zaradi teh pol ure ne bi otroka navajala še na tretjo osebo. Razen seveda, če to ne bi bil nekdo, ki bi ga tudi sicer občasno porabila za varstvo (v tem primeru bi se mi zdelo zelo OK, da osebo otroka poznata).
|
|
|
|