bena -> RE: želim si še enega člana (16.9.2009 13:37:45)
|
Tudi jaz sem imela oba poroda prezgodaj. Prvič - pred 4 leti sem rodila s 36 tedni (2810 g in 48 cm), ker mi je odtekla plodovnica. Zakaj se je to zgodilo, ne vem. Nosečnost pa je potekala povsem normalno. Pred 3 meseci sem rodila drugič v sredini 35. tedna (34 4/7). Porod je bil sprožen, ker je otrok hudo zaostajal v rasti (1740 g in 44 cm), plodovnice je bilo samo še 2 cm in pretoki preko popkovnice so bili na meji. Prav tako ne vem, kaj je bilo narobe, so se pa komplikacije pričele v 29. tednu, ko je bilo ugotovljeno, da je plodovnica pod spodnjo mejo. Domnevajo, da posteljica ni opravljala svoje funkcije tako kot bi morala ali pa je bila kriva okužba s kakšno bakterijo, saj je ta mali drugi dan po porodu dobil pljučnico. Okužil bi se naj že v maternici. Hospitalizirana sem k sreči bila samo 5 dni v 31. tednu. Sem pa bila po porodu 3 tedne v porodnišnici, da je ta mali pridobil na teži (2110 g). V obeh primerih je z otrokoma sedaj vse v redu, resda pa smo imeli več preventivnih pregledov in tako kot prvič tudi drugič nevrofizioterapijo. Vendar v tretje več ne bi zanosila, saj je preveč tvegano, da gre spet kaj narobe. Kolikor sem se seznanila, bi utegnile te komplikacije nastati zaradi razvojne nepravilnosti maternice. Če želiš še enkrat zanositi ti tako priporočam, da prej opraviš preglede, da ugotovijo, ali je res vse v redu.
|
|
|
|