zmajaz -> RE: Podiranje kupčka (16.9.2009 22:39:19)
|
Naša ta prva ni skoraj nikoli podrla kupčka. Od začetka smo se še nekaj trudili, pa nam je uspelo podreti kak majčkeni kupček le na "vsake svete cajte". Pa večinoma je med dojenjem itak zaspala (tudi podnevi) in sem potem pač ugotovila, da se je enostavno ne splača buditi, ker kupčka itak ne podre. Potem sem še malo pobrskla po spletu na to temo in je večinoma pisalo, da če otroček kupčka ne podre v nekaj minutah, potem ga verjetno pač ne rabi podret, če bo pa treba ga bo pač pozneje v spanju sam podrl. Pe tudi to je pisalo, da če bi otročka v želodčku tiščalo, itak sploh ne bi zaspal. Podiranje kupčka po 20 miunt ali celo uro in več je nesmiselno. Naša je jedla zelo mirno in počasi in očitno ni pojedla zraven nič zraka. Ta drugi je pa povsem drugačen - je hitro in požrešno in podira kupčke kot velik. Ampak ponoči pa tudi on zaspi zraven dojenja in od začetka sem mu še poskušala podreti kupček, pa itak ni šlo, ker je bil čisto mehak in mi je spal na rami, otrok pa mora pri podiranju kupčka vsaj malo sodelovati - če spi, večinoma ni uspeha. Tako da zdaj ponoči pač ne podiramo kupčka, pa mali kljub temu po dojenju lepo spi dalje. Podnevi pa tudi vztrajam največ 5 minut, če ga ne podre, ga pač ne podre in ga, če je treba, pozneje sam.
|
|
|
|